Champignonsoep
Bewaren
Het wordt nu écht koud buiten. En als het koud is, dan is er toch niets beter dan binnen lekker bij de kachel zitten met een warm kommetje homemade soep binnen handbereik?
Ik kan daar ontzettend van genieten. Op zondagmiddag lekker even niets doen met een kom homemade soep in mijn hand. Ook eet ik op het werk regelmatig soep bij de lunch en komt het ook nog wel eens voor dat we soep als avondmaaltijd met een broodje eten.
Soep is niet ingewikkeld. Het is comfort, warm en huiselijk (misschien oubollig?). Vaak hoef je er weinig voor te doen om een mooie soep te maken. En aan de champignonsoep komt de staafmixer niet eens te pas. Iedereen kan dit dus maken. Het is goed gevuld en vol van smaak. Wat wil je nog meer deze winter?
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze champignonsoep
Stap 1
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak dit in een koekenpan even aan. Snijd de paddenstoelen of champignons in plakjes en bak dit mee met de ui.Stap 2
Giet het champignonmengsel over in een pan en voeg hier de wild fond en 700 ml water bij, laat dit even koken. Snijd de prei in ringen en voeg dit bij de soep.Stap 3
Smelt in een steelpannetje de boter en voeg de bloem langzaam toe. Roer het tot een glad mengsel en laat dit een paar minuutjes garen, let op dat het niet gaat kleuren. Voeg een beetje bouillon bij de roux en roer dit door zodat het een geheel wordt. Meng het pannetje met de roux door de grote pan met bouillon en laat het even meekoken.Stap 4
Serveer de goed gevulde champignonsoep met een stokbroodje.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze champignonsoep
Stap 1
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak dit in een koekenpan even aan. Snijd de paddenstoelen of champignons in plakjes en bak dit mee met de ui.Stap 2
Giet het champignonmengsel over in een pan en voeg hier de wild fond en 700 ml water bij, laat dit even koken. Snijd de prei in ringen en voeg dit bij de soep.Stap 3
Smelt in een steelpannetje de boter en voeg de bloem langzaam toe. Roer het tot een glad mengsel en laat dit een paar minuutjes garen, let op dat het niet gaat kleuren. Voeg een beetje bouillon bij de roux en roer dit door zodat het een geheel wordt. Meng het pannetje met de roux door de grote pan met bouillon en laat het even meekoken.Stap 4
Serveer de goed gevulde champignonsoep met een stokbroodje.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
22 reacties
Cuck
Bloem die te 'rauw' was, volgende keer de roux iets langer verhitten/bakken tot die rauwe bloem geur weg is.
Anna
Hoi Brenda, Deze soep is bij mij mislukt. Heb de indruk dat het veel te ‘bloemerig’ smaakt. En daardoor weinig smaakvol. Wat kan ik verkeerd gedaan hebben? Ik heb de hoeveelheden aangehouden volgens je recept.
Liesbeth
Hoi Brenda,ik heb de championsoep gemaakt hij is heerlijk maar wel flauw ...hoe krijg ik hem pittiger?groetjes Liesbeth
Lieseth
Hoi Brenda ,ik heb je nu maar in mijn favorieten gezet ,ik beland uiteindelijk altijd bij jou met je je heerlijke recepten !! Voor onszelf en voor de eetclub ,en hoe leuk een kleinkind wat dol is op je soepjes ,groet Liesbeth.
Brenda Kookt
Wat leuk om te horen Liesbeth! :)
Aad
Hallo Brenda, Je champignonsoep is prima. Maar let even op, het is niet... misschien oudbollig, maar wel zeker oubollig! Groetjes Aad
Brenda Kookt
Bedankt voor de tip Aad, ik heb het aangepast
Eric
Hij was heeeerlijk. Alleen fond vervangen voor paddestoelen bouillonblokjes. Top!!! Bedankt.
Brenda Kookt
Wat goed om te horen Eric :) Fond vervangen door bouillonblokjes is een prima oplossing
ielze
ps; ik heb er wel 4 runder bouillon blokjes bijgedaan
ielze
Hallo Brenda, Ik, groot aanhanger van pakjes en kant en klaar producten omdat ik vaak te lui ben om uren in de keuken te staan, heb zojuist deze ONWIJS LEKKERE soep gemaakt!!!! Was helemaal niet moeilijk en veel lekkerder dan wat ik gewend ben. Ook ik kan nu "oma soep"maken (zo noem ik heel lekkere verse soep altijd) en ben helemaal trots op mijzelf. Had ik al gezegd dat de soep LEKKER is???
Anthe
Welke fond gebruik jij Brenda? Ik had die van de AH en precies je recept gevolgd. Maar de soep is echt niet lekker zoals champignonsoep bedoeld is.
Brenda Kookt
Wat jammer Anthe. Dit was de fond van de Lidl. Het zit volgens mij niet in het vaste assortiment maar regelmatig verkopen ze ook fond.
brenda
Ik ga die soep van de week maken
Loes
Voor hoeveel personen is het recept van de champignonsoep? Alvast bedankt voor je reactie!
Linda Delichef
Ik ben gek op soep! Ik wil ook snel eens champignonsoep maken. Ik hou alleen niet van al te gevulde soep, dus ik denk dat ik toch een deel van de champignons zou pureren.
Tamara
Klinkt erg lekker!
kelly
Heeeeerlijk!! Maak een eet graag soep!! In een vriendschapsboekje heb ik zelfs ooit opgeschreven bij: Wat wil je later worden?... SOEP!!! :)
Brenda Kookt
Hi Loes, hij is voor 6 personen. Zal het er nog even bijzetten, wel zo handig.. :)