Een heerlijke brunchplank om te delen, met club sandwiches. Een overheerlijke club egg, club zalm en club rosbief. Perfect voor de (paas)brunch.
Gang Lunch
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediƫnten
9casino-boterhammen
Club egg:
4plakjesontbijtspek
2eieren
0,5elkerriepoeder
4elmayonaise
4eleiersalade
2plakken oude kaas
1handjerucola
Club zalm:
2plakjesgerookte zalm
4elcitroenmayonaise
1/3avocadoin dunne plakjes
4cherry omaatjesin stukjes
1handje rucola
Club rosbief
1elpijnboompitten
2plakjesrosbieftip ook lekker met carpaccio
2plakjesoude kaas
4eltruffelmayo
handjes rucola
Instructies
Toast het brood in een broodrooster of onder de grill.
Voor de Club Egg
Verwarm een koekenpan op het vuur (hoog/medium) en bak hier de bacon of spek krokant in (voeg geen extra boter of olie toe).
Roer de eieren los in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper. Bak van de eieren in een andere koekenpan met een beetje olie een omelet.
Meng ondertussen de kerriepoeder met een halve eetlepel water. Roer door elkaar zodat een papje ontstaat. Roer hierna de mayonaise door de kerriepoeder. Voeg eventueel extra mayonaise toe.
Besmeer 2 getoaste boterhammen met kerriemayo en beleg dit met beetje van de rucola. Leg op een van de boterhammen met rucola en kerriemayo 2 plakken gebakken spek en het gebakken ei, samen met een plak kaas. Beleg de andere boterham met bacon en eiersalade leg hier een plak kaas op.
Leg op een van de boterhammen het derde getoaste brood en leg de andere belegde boterham hierop zodat een club sandwich ontstaat.
Snijd de club sandwich diagonaal door, en doe dit nog een keer zodat 4 kleine club sandwiches ontstaan.
Voor de Club Zalm
Besmeer 2 getoaste boterhammen met citroenmayo en beleg dit met de zalm Beleg dit met avocado en tomaat en maak af met de rucola.
Leg op een van de boterhammen het derde getoaste brood en leg de andere belegde boterham hierop zodat een club sandwich ontstaat.
Snijd de club sandwich diagonaal door, en doe dit nog een keer zodat 4 kleine club sandwiches ontstaan.
Voor de Club Rosbief
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Besmeer 2 getoaste boterhammen met truffelmayo en beleg dit met rosbief. Bestrooi met pijnboompitjes en rucola en leg hier de plak kaas op.
Leg op een van de boterhammen het derde getoaste brood en leg de andere belegde boterham hierop zodat een club sandwich ontstaat.
Snijd de club sandwich diagonaal door, en doe dit nog een keer zodat 4 kleine club sandwiches ontstaan.
Verdeel de mini club sandwiches over een plank. Vul de plank eventueel op met gekookte eitjes, extra rucola, tomaatjes en kaas. En eventueel met naturel chips.