Heerlijke MonChoutaart met een Oranje tintje. MonChoutaart met mandarijncurd en chocolade. Yum!
Gang Tussendoortje
Bereidingstijd 3 uuruur40 minutenminuten
Porties 10punten
Equipment
Bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm
Ingrediƫnten
100gramboter
250grambastognekoek
500mlongeklopte slagroom
2zakjes klopfix
200gramMonChou
8gramvanillesuikerof 1 zakje
100gramwitte basterdsuiker
100 gramchocolat chipsplus extra chocolade ter garnering
Voor de mandarijncurd
40gramboter
1ei
100gramsuiker
3mandarijnenminimaal 75 ml mandarijnsap
Instructies
Voor de mandarijncurd
Bereid de mandarijnccurd minimaal een halve dag eerder, voordat je verwerkt, zodat het kan afkoelen.
Verwarm de boter kort in een pannetje tot deze gesmolten is. Mix de eieren, suiker en mandarijn (rasp en sap) door elkaar en voeg dit toe aan de gesmolten boter. Mix dit ook door elkaar.
Breng het mengsel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten pruttelen. Roer het tussentijds 2 tot 3 keer door met een vork. Pas op, dit is heet!
Het mengsel is klaar als het na het indopen van een lepel eraan blijft hangen.
Giet de hete mandarijn curd in een pot en laat het afkoelen.
Voor de MonChoutaart
Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.
Smelt de boter in een pannetje. Verkruimel de bastognekoeken. Doe de boter bij de koekkruimels en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op tot het mooi stijf is. Meng de MonChou met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig in een andere kom. Klop de slagroom en het MonChou-mengsel door elkaar. Roer 2 eetlepels (let op, afgekoelde of koude) mandarijn-curd door het MonChoumengsel samen met de chocolate chips.
Verdeel het mengsel over de springvorm. Strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven (mag ook langer, laat hem bijvoorbeeld een nachtje opstijven in de koelkast)
Maak de oranje MonChoutaart af door de overige curd over de bovenkant van de taart te strijken. En verdeel hierover wat grof gehakte chocolade en eventueel partjes mandarijn.
Snijd met een mesje langs de rand van de springvorm voordat je deze eraf haalt. Hierdoor komt de taart mooier los.