Ga naar de inhoud

Chicken Tonight

De potten Chicken Tonight. Wie kent ze niet? Ik greep nog wel eens naar een potje als ik lekker makkelijk wilde doen. Een zak roerbakgroenten, kip en rijst er bij en de maaltijd stond binnen no time op tafel. Lekker snel. Nu ik eigenlijk nooit meer uit pakjes (en dus ook uit potjes) kook komt de
Delen op

Chicken Tonight

Chicken tonight txt

De potten Chicken Tonight. Wie kent ze niet? Ik greep nog wel eens naar een potje als ik lekker makkelijk wilde doen. Een zak roerbakgroenten, kip en rijst er bij en de maaltijd stond binnen no time op tafel. Lekker snel.

Nu ik eigenlijk nooit meer uit pakjes (en dus ook uit potjes) kook komt de chicken tonight er niet meer in. Toch had ik laatst ineens weer trek in Chicken Tonight. Vraag me niet waarom maar ik had zin in de smaak en de textuur van het gerecht. Ik besloot de chicken tonight zelf te maken. En ik moet je zeggen dat dat uitstekend is gelukt! En natuurlijk veel lekkerder dan uit een potje 😉

Met dit recept maken jullie de saus de vanaf nu ook zelf!

Tip: maak extra veel zodat je de saus-kip-groentemengsel in porties kunt invriezen.

Chicken tonight 02

Chicken Tonight

Bereidingstijd 30 – 40 minuten

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 1 ui
  • 2 kipfilets
  • teentje knoflook
  • snuf paprikapoeder
  • snuf cayennepeper
  • 1 (winter)wortel
  • 3 paprika’s (rood, geel en groen voor de kleur)
  • theelepel suiker
  • 1 blikje ananasschijven op sap (200 gram)
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • klein blikje tomatenpuree
  • peper en zout

Bereiding:

Snijd de ui in halve ringen en de kip in blokjes. Snijd de paprika’s en wortel in blokjes.
Bak in een koekenpan met olie de kip aan en breng het op smaak met peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper.
Voeg de ui en een uitgeperst teentje knoflook bij de kip en bak dit even mee.
Voeg hierna de blokjes wortel en paprika toe. Bak dit ongeveer 10 minuutjes mee zodat de groenten gaar worden.

Strooi de suiker over de groenten en bak dit even mee. Voeg hierna de wijnazijn toe samen met een beetje van het ananassap en de tomatenpuree, verwarm dit mee en roer het goed door. Snijd de ananas in blokjes en voeg dit bij de groente/kipsaus.

Serveer de saus met gekookte rijst.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

43 reacties

Esmeralda

Terwijl ik de reactie schrijf staat het eten te pruttelen. Maak het inmiddels voor de zoveelste keer. Het is gewoon heerlijk.

Laat een bericht achter

Angelique

Ook ik wilde minderen met zakjes en pakjes. Dat lukt me goed dankzij jouw recepten Brenda! Deze chicken tonight smaakt verrukkelijk!

Laat een bericht achter

Jana

Daarnet klaargemaakt en het had succes. De volgende keer maak ik zeker een dubbele portie zodat ik een deel kan invriezen.

Laat een bericht achter

Willemien

Mm mm.... lekker. Vandaag gemaakt. Heb alleen rode wijnazijn gebruikt. Deze had ik namelijk nog staan. En al het sap van het blikje ananas. Heerlijk.

Laat een bericht achter

mirjam

Ik vroeg me af of je die witte wijnazijn kunt weg laten in het recept want die heb ik namelijk niet.

Laat een bericht achter

Geertje

Ha, is er ook iets anders wat je voor wijnazijn kunt gebruiken? Weet niet of ze dat hier in Canada verkopen

Laat een bericht achter

kenneth

ja hoor een beetje "gewone" azijn kan natuurlijk ook en anders een kneepje citroensap. Het gaat om het zuurtje dat je toevoegt (ook al smaakt citroensap heel anders dan azijn) als tegenhanger van het zoete van de ananas

kenneth

Lekker recept. Ik heb alleen eerst de kip door bloem (met peper en zout) gehaald, dan blijft de kip lekker mals en de bloem bint de saus meer in. De theelepel suiker heb ik trouwens achterweg gelaten omdat de siroop van de ananas al zoet genoeg is.

Laat een bericht achter

Anton Meul

leuk gaan we zeker proberen beter dan uit potje maar lekker gezond

Laat een bericht achter

Marijke

Vanavond chicken tonight gegeten, was heerlijk. Ik had meer saus er bij gewild, maar las hieronder dat iemand al het sap van het blikje ananas had gebruikt. Ga ik de volgende keer ook proberen. Maar...... het komt vaker op tafel.

Laat een bericht achter

Anneke Les

Heerlijk, maar iets te droog, misschien tomatensaus i.p.v. tomatenpuree? en ik denk dat het toevoegen van perziken er een lekkere frisse bite aan toe zou voegen.

Laat een bericht achter

Michelle

Hoi Brenda, heb je een vervanger voor de ananas? Ben er namelijk allergisch voor...! Dankjewel alvast.

Laat een bericht achter

Wietske

De smaak is erg goed, dus ik wil dit recept graag behouden. Echter, het geheel was niet sauzerig genoeg; samen met de rijst is het nog wat te droog. Hoe zorg ik voor meer saus, zonder dat de totale smaak verloren gaat? Alvast bedankt voor je reactie, Brenda.

Laat een bericht achter

IngeZ

Lijkt me erg lekker, ik ga dit zeker binnenkort proberen. Meteen nog wat geleerd: ik kende alleen blikken ananas op siroop, nooit geweten dat er ook ananas op sap is. Scheelt weer in de suikers...

Laat een bericht achter

Natasja

Wauw, ik heb dit net gemaakt, alvast voor vanavond en het benadert het potje ( dat ik heel lekker vind) echt heel goed.... Zalig!

Laat een bericht achter

Tineke

Ik heb al het ananas sap uit het blik gebruikt waardoor je meer saus krijgt. Erg lekker!

Laat een bericht achter

voorbijganger

Je schrijft dat je niet meer uit pakjes, potjes en zakjes kookt.. En dan zie ik onder ingredienten doodleuk het volgende staan: - 1 blikje ananasschijven op sap (200 gram) - klein blikje tomatenpuree Misschien had je dan ook een verse ananas kunnen nemen en zelf tomaten kunnen pureren...??

Laat een bericht achter

Esther

Gepureerde tomaten is wat anders als tomatenpuree..en aan tomatenpuree wordt niets toegevoegd. Ananas is niet het hele jaar verkrijgbaar...daarnaslast wordt bedoeld met zonder pakjes en zakjes koken dat je zonder smaakversterkers en andere gekke toevoegingen kookt. En dan is tomatenpuree en ananas uit blik een prima keuze

Angela

Hoi Brenda. Ik heb de chicken tonight saus ook gemaakt. Wij vonden hem ook heerlijk. Heb je nog een tip hoe we hem wat natter kunnen maken? Met wat meer vocht zeg maar. Het was een beetje droog. Alvast bedankt. Groetjes Angela

Laat een bericht achter

Ciska

Heerlijk recept, alleen hoe krijg ik meer saus bij dit gerecht zonder dat de smaak verloren gaat. Dat mis ik een beetje...

Laat een bericht achter

Cindy

Hoi hoi, Net gemaakt en erg lekker. Mis alleen wel de saus. Hoe kan ik er volgende keer voor zorgen dat het gerecht meer saus heeft?

Laat een bericht achter

Trijntje

Heerlijk deze ga ik zeker vaker maken. Dank je wel

Laat een bericht achter

Atteke

Hallo Brenda, Vanavond jouw chicken to night op tafel gezet. we hebben gesmuld!!!!!!!

Laat een bericht achter

Nathalie

Ik heb het vanavond geprobeerd en het was een succes! Volgende keer maak ik extra veel saus, nu was er een heel klein beetje, meer vochtig dan nat zeg maar. ;) Dit was mijn eerste recept zonder pakje, zo makkelijk en lekker, dat belooft wat voor de toekomst. :) dankjewel Brenda!!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat goed zeg, op naar meer recepten zonder pakjes :)

yvonne

Zonder potjes en pakjes? Maar wel ananas uit blik? En tomatenpuree uit blik? Nee een blik is geen potje of pakje maar ik zou denk ik toch voor iets anders kiezen...

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Er worden inderdaad twee blikjes gebruikt. Verse ananas was in mijn geval niet in het seizoen en met een blikje tomatenpuree is niets mis, vind ik. Maar natuurlijk kun je de puree ook zelf maken als je wilt, of iets anders gebruiken.

Lonneke

Dit recept ga ik zeker een keer proberen! Zou het ook lekker zijn met couscous?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat denk ik wel hoor, gewoon proberen!

Chris

Erg lekker! Recept had ook veel succes bij 3-jarig zoontje. Wortel heb ik overigens wel eerst gestoomd in een stoommandje zodat het iets zachter wordt. Veel lekkerder dan de kant-en-klare versie in pot! En inderdaad ook goed in te vriezen.

Laat een bericht achter

Tineke

Was heerlijk, een blijvertje!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat goed om te horen Tineke! Geen potten meer dus.. ;)

simone

Ziet er goed uit! Deze ga ik binnenkort zeker maken.

Laat een bericht achter

Esmeralda

Vanavond gemaakt. Heerlijk! Dit komt zeker vaker op tafel.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super!

Marian Gossen

ik probeer ook zonder pakjes en zakjes te koken, en manlief is dol op chicken tonight! Die ga ik zeer binnenkort verrassen met zijn lievelingskostje, maar dan helemaal zelf gemaakt. Dank je wel!

Laat een bericht achter

nicole

Lijkt me super, ga ik snel maken!

Laat een bericht achter

Emily van Kampen

Top recept! Nu hoef ik die potten ook niet meer try halen en waarschijnlijk is dit nog lekkerder ook!

Laat een bericht achter

SeymA

Hoi Brenda, Wat is een alternatief voor witte wijnazijn?

Marleen

Hoeveel paprika poeder en cayennepeper ?? Ga ik vanavond maken!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat wordt smullen vanavond...! Van allebei een 'snuf' is voldoende, dus niet meteen een hele theelepel ;)

Marieke

Mmm, Lijkt me ook heerlijk met perzik!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op