Pulled Pork Pasta
Vandaag deel ik een lekker gerecht met pulled pork. Eens iets anders dan het standaard (maar super lekkere) broodje met coleslaw. Een pasta met pulled pork! Pulled pork is langzaam gebraden varkensvlees (varkensschouder), na uren braden heb je heerlijk mals vlees. Eerder gaf ik je hier al een recept voor en maakte ik er tortilla’s mee, klikPulled Pork Pasta
Bewaren
Vandaag deel ik een lekker gerecht met pulled pork. Eens iets anders dan het standaard (maar super lekkere) broodje met coleslaw. Een pasta met pulled pork!
Pulled pork is langzaam gebraden varkensvlees (varkensschouder), na uren braden heb je heerlijk mals vlees. Eerder gaf ik je hier al een recept voor en maakte ik er tortilla’s mee, klik hier om dit te bekijken.
Vanaf nu kun je ook pulled pork eten als je minder tijd hebt. Afgelopen week stuurde Albert Heijn mij een voorgegaarde pulled pork toe, deze is nieuw in het assortiment. Ik heb het vlees inmiddels getest en het blijkt een hele goede vervanger voor de zelfgemaakte, namelijk minstens net zo lekker. Na 30 minuten is het vlees sappig en mals, perfect.
Nadat we het (standaard) op een lekker broodje aten was er nog meer dan voldoende over. Het leek me leuk om hier eens iets anders mee te doen. Ik besloot er een pasta gerecht mee te maken.
En met succes! Yummy, wat was dit lekker zeg. De pulled pork heb ik vermengd met de bijgeleverde (lekkere) barbecuesaus. Omdat hier al heel veel smaak aan zit heb ik de pasta verder vrij basic gehouden. Ik nam spaghetti met een uitje, champignons en gebakken spinazie. Het resultaat een lekkere makkelijke maaltijd.
Pulled Pork Pasta
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 180 gram spaghetti
- 100 gram pulled pork met barbecuesaus (bijvoorbeeld een restje van dit recept)
- 200 gram verse spinazie
- 1 ui
- 125 gram champignons
- peper en zout
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding:
Kook de spaghetti in ruim water beet gaar en giet het hierna af.
Verwarm een beetje olie in een koekenpan. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Fruit de ui samen met de champignons aan. Voeg de spinazie er bij en bak mee tot de spinazie gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de pulled pork in een apart pannetje.
Roer de pulled pork (waar al barbecuesaus door zit) door de spaghetti. Meng vervolgens het spinaziemengsel er door. Verdeel de pulled pork pasta over de borden en bestrooi voor de finishing touch met Parmezaanse kaas.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
7 reacties
Mirjam Rosier
Deze is echt su-per lekker!!! Zo simpel eigenlijk maar een feestje om te eten. Ik ga voortaan nog ruimer pulled pork maken. Ik weet wel raad met de restjes!
Linda van der Velden
Oef dat was smullen zeg! Wat een heerlijk gerecht, ook vriendlief was er weg van. Wij hebben het gemaakt met de pulled pork die tegenwoordig bij AH te koop is en een stuk minder lang in de oven moet dan 'normaal'. Aanrader!
Heike.
Ziet er heerlijk uit mmmm
kelly
Dit lijkt mij zo heerlijk...ook dat bekende broodje. Ik eet alleen geen varkensvlees. :( Krijg er uitslag van. Maar je zou bijna....:)
Brenda Kookt
Nou, je zou het bijna proberen hé? Ik eet ook niet zo veel varkensvlees, vroeger kreeg ik er pukkels van. Maar zo nu en dan kan ik er echt van genieten.
Emily van Kampen
Dit klinkt bijzonder lekker! Sowieso is pulled pork al lekker en met pasta vind ik het ook nog eens heel origineel.
Emma
Ahh, klinkt super lekker!