Dadeltaart
Als je bij een dadeltaart denkt aan een gezonde taart moet ik je helaas teleurstellen. De dadeltaart die ik vandaag deel bevat namelijk echte suiker en echte roomboter. En hij is zoo lekker, aanradertje hoor! Ik heb vaker dadel in taartvorm gegeten, maar ik moet bekennen dat de gezonde varianten...Dadeltaart
Bewaren
Als je bij een dadeltaart denkt aan een gezonde taart moet ik je helaas teleurstellen. De dadeltaart die ik vandaag deel bevat namelijk echte suiker en echte roomboter. En hij is zoo lekker, aanradertje hoor!
Ik heb vaker dadel in taartvorm gegeten, maar ik moet bekennen dat de gezonde varianten niet altijd bij me in de smaak vallen. Als ik taart eet dan ga ik voor lekker. Voor lekker zoet. Dadels zijn van nature natuurlijk al aardig zoet maar ik vind dat het wel iets extra’s kan gebruiken.
Deze snelle dadel no bake taart voldoet helemaal aan dat extra’s. Extra suiker en roomboter. Hierdoor is het niet bepaald een ‘healthy’ taart te noemen maar soms is het gewoon ontzettend lekker om iets te eten wat helemaal niet gezond is. Iets waar je helemaal van kunt genieten, juist omdat het lekker fout is.
Als je nog nooit een echt lekkere dadel taart heb gegeten moet je deze echt eens maken. En als je al heel veel dadeltaart gegeten hebt ook. Eens kijken of deze versie dat kan overtreffen…
Dadeltaart
Ingrediënten
Extra benodigd: een springvorm met een diameter van 20 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze dadeltaart
Stap 1
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.Stap 2
Snijd de dadels fijn (kan ook met een keukenmachine). En hak of breek de biscuits in stukken.Stap 3
Smelt de boter in een pannetje. Voeg de suiker toe, roer dit door en verwarm dit een beetje mee tot het oplost. Voeg hierna de dadels toe en verwarm dit een minuut mee. Doe de koekjes er bij en roer dit goed door.Stap 4
Verdeel het mengsel in de springvorm en druk dit met de achterkant van een lepel goed aan. Bestrooi de taart met geraspte kokos en laat het minimaal 1,5 uur opstijven in de koelkast.Ingrediënten
Extra benodigd: een springvorm met een diameter van 20 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze dadeltaart
Stap 1
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.Stap 2
Snijd de dadels fijn (kan ook met een keukenmachine). En hak of breek de biscuits in stukken.Stap 3
Smelt de boter in een pannetje. Voeg de suiker toe, roer dit door en verwarm dit een beetje mee tot het oplost. Voeg hierna de dadels toe en verwarm dit een minuut mee. Doe de koekjes er bij en roer dit goed door.Stap 4
Verdeel het mengsel in de springvorm en druk dit met de achterkant van een lepel goed aan. Bestrooi de taart met geraspte kokos en laat het minimaal 1,5 uur opstijven in de koelkast.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
9 reacties
Anka
Heerlijk, ik ken het recept en doe er altijd rond de 50 gr stukjes walnoten door. Gezouten boter haalt smaak net iets meer op. Heerlijk!
Jose Maas-nicolaas
kan je dadeltaart invriezen?
Brenda Hoff
Ja dat kan heel goed met dadentaart
Mandy
Hoe lang kan je de dadeltaart bewaren?
Brenda Hoff
Tot 4 dagen in de koelkast kan in dit geval prima .
Harry
Gaat het hier om verse of gedroogde dadels?
Marlon
Oke net gemaakt voor de paasbrunch. Ben benieuwd. Misschien een hele stomme vraag. Ik neem aan dat ik de taart eerst op kamer temp laat komen alvorens ik hem in de koelkast zet om hem af te laten koelen??
Renée
Waarom gebruik je gezouten roomboter? Ik ga hem deze week maken en twijfel nog of ik gezouten of gewone boter zal gebruiken. Renée
Stijnie
Ja deze dadeltaart is bij ons ook al jaren favoriet! Zó lekker!!! Een echte aanrader al doe ik er zelf meestal wel wat minder kokos op.