Ga naar de inhoud

Noedels met kip en zoetzure saus

Hi. Ik ben Brenda (Kookt ;)) en ik heb (had) nog nooit iets met noedels gekookt. Seriously! Één keer eerder heb ik noedels gegeten. Bij mijn schoonmoeder. Maar dat vond ik eerlijk gezegd niet zo’n succes (sorry Tineke, verder eet ik altijd heerlijk bij je hoor!). En daarna heb ik er niet meer aan gedacht
Delen op

Noedels met kip en zoetzure saus

Noedels met kip en zoetzure saus txt

Hi. Ik ben Brenda (Kookt ;)) en ik heb (had) nog nooit iets met noedels gekookt. Seriously!

Één keer eerder heb ik noedels gegeten. Bij mijn schoonmoeder. Maar dat vond ik eerlijk gezegd niet zo’n succes (sorry Tineke, verder eet ik altijd heerlijk bij je hoor!). En daarna heb ik er niet meer aan gedacht en het dus ook niet meer geprobeerd. Tot ik voor een artikel over Albert Heijn een pakketje ontving met daarin Hakubaku noedels.

Nu ik de noedels in huis had vond ik dat ik er eindelijk eens mee aan de slag moest. En wat denk je? Het was heer-lijk!

Al heel snel was ik er over uit dat ik noedels met kip zou maken. Beetje groenten erbij. En dan moest er nog een sausje bij, dat zou het compleet maken. Om ervoor te zorgen dat niet alleen ik, maar ook vriendlief het lekker zou vinden besloot ik voor zoetzuur te gaan. Een schot in de roos.

Bij deze mijn recept voor lekkere noedels met kip en zoetzure saus. Ga jij hem maken?

Noedels met kip en zoetzure saus 02

Noedels met kip en zoetzure saus

Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gram noedels (ik nam de Udon noedels van Hakubaku)
  • 1 grote kipfilet
  • 1 winter wortel
  • 150 gram sugarsnaps
  • 1 paprika
  • zout en peper
  • 1 eetlepel bruine basterd suiker
  • 3 eetlepels sweet chili saus
  • 1 scheutje (hete) chili saus

Voor de garnering:

  • limoen
  • lente ui
  • sesamzaadjes

Bereiding

Schil de wortel en snijd in halve ringen. Kook de gesneden wortel met de suger snaps 10 minuten voor.

Snijd de kip in blokjes en bak het in olijfolie aan, breng op smaak met peper en zout. Giet de wortels en sugar snaps af en bak dit mee met de kip. Snijd de paprika in reepjes en bak dit ook even mee.

Kook de noedels in 10 tot 15 minuten gaar. Meng de bruine suiker, chili saus en sweet chilisaus door het kipmengsel en verwarm even mee.

Giet de noedels af en spoel ze twee keer af met koud water. Laat de noedels uitlekken. Meng de noedels met  het kipmengsel.

Garneer de noedels met kip en zoetzure saus met sesamzaadjes, ringetjes lente ui en een schijfje limoen.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op