Kwarkglaasje met bitterkoekjes, mango en paaseitjes

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inKwarkglaasje met bitterkoekjes, mango en paaseitjes
Bewaren
Een kwarkglaasje met bitterkoekjes, mango en paaseitjes, daarmee sluit je je paasbrunch feestelijk af!
Persoonlijk vind ik het erg lekker om bij de paasbrunch een fris hapje te serveren, een klein toetje. Omdat er tijdens de paasbrunch vaak meer dan genoeg gegeten wordt is het fijn als het toetje niet te zwaar valt en daarom besloot ik aan de slag te gaan met kwark.
Frisse mango
Voor de gele touch (die tijdens de paasbrunch toch niet mag ontbreken) heb ik mango toegevoegd. Daarbij is mango ook lekker fris en zorgt het er voor dat de kwark verder geen zoetigheid als suiker of honing nodig heeft.Ā De bitterkoekjes en paaseitjes maken het kwarkglaasje wat mij betreft af en zorgen voor een feestelijk (en extra lekker) effect.
Kwarkglaasje met bitterkoekjes, mango en paaseitjes
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kwarkglaasje met bitterkoekjes, mango en paaseitjes
Stap 1
Schil de mango, snijd de pit er uit en snijd de mango in kleine blokjes. Snijd 9 bitterkoekjes in blokjes en hak 12 paaseitjes in stukken.Stap 2
Meng de kwark met 3/4 van de blokjes mango, de blokjes bitterkoekjes en de gehakte paaseitjes.Stap 3
Verdeel het kwarkmengsel over 6 glaasjes. Halveer de overige bitterkoekjes en paaseitjes. Garneer de glaasje met een half bitterkoekje, 2 halve paaseitjes en de overige mangoblokjes.Stap 4
Tip: dit toetje kun je 2 a 3 uur van te voren maken. Bewaar de glaasjes in de tussentijd afgedekt in de koelkast.Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kwarkglaasje met bitterkoekjes, mango en paaseitjes
Stap 1
Schil de mango, snijd de pit er uit en snijd de mango in kleine blokjes. Snijd 9 bitterkoekjes in blokjes en hak 12 paaseitjes in stukken.Stap 2
Meng de kwark met 3/4 van de blokjes mango, de blokjes bitterkoekjes en de gehakte paaseitjes.Stap 3
Verdeel het kwarkmengsel over 6 glaasjes. Halveer de overige bitterkoekjes en paaseitjes. Garneer de glaasje met een half bitterkoekje, 2 halve paaseitjes en de overige mangoblokjes.Stap 4
Tip: dit toetje kun je 2 a 3 uur van te voren maken. Bewaar de glaasjes in de tussentijd afgedekt in de koelkast.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in1 reacties
Daniƫlle
Lekker toetje. Staat altijd leuk zo in een glaasje.