Ik hou van soep. Vooral in de herfst/winter en dan het liefst op zondagmiddag.
De laatste tijd probeer ik steeds meer verschillende soepen uit. En pompoensoep ontbrak nog.
Dat had ik nog nooit gegeten, en daar moest verandering in komen!
Op de Halloweenfair in Onderdijk heb ik twee Uckiki-Kuri pompoenen gekocht.
Een voor de pompoentaartjes en een voor deze soep.
Ik heb het recept van de ‘pompoenboer’ gebruikt. Dit is een basisrecept.
Het is een vrij simpel recept. Naast de pompoen gebruik je ui, bouillonblokje, peper, zout, nootmuskaat en eventueel knoflook.
Je kunt zelf andere extra’s toevoegen. Ik heb het deze keer bij de knoflook gehouden.
Voor deze soep is het niet nodig de pompoen te schillen. Wel verwijder je de pitten en vezels die in het midden van de pompoen zitten.
Ik vond het een lekkere soep. Maar ik denk dat het nog lekkerder kan met extra ingrediënten. De tweede dag dat we deze pompoensoep aten hebben we er een beetje kerrie aan toegevoegd.
Pompoensoep – Basisrecept
Ingrediënten:
- 1 pompoen (ik nam Buckskin-Kuri)
- 2 grote uien
- 3 tenen verse knoflook
- peper
- zout
- nootmuskaat
- bouillonpoeder of blokje
- vers gesneden bieslook
- room (bijvoorbeeld crème fraîche)
Bereiding:
Was de pompoen, verwijder de steel en snijd de pompoen door midden. Verwijder de pitten en vezels met een lepel. Het is niet nodig de pompoen te schillen. Snijd de pompoen in kleine stukjes.
Snijd de ui fijn, fruit dit samen met de geperste knoflook even aan.
Voeg de pompoen toe als de ui glazig ziet. Kook dit samen met 2 liter water , peper, zout en nootmuskaas in 20 minuten gaar.
Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Kook de soep nog even door met bouillonpoeder naar smaak. (ik heb een bouillonblokje toegevoegd)