Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

LunchBots

Lunchbot

Op het internet kwam ik laatst LunchBots tegen. LunchBots zijn roestvrijstalen, compacte broodtrommels, verkrijgbaar in verschillende typen. Mijn aandacht ging vooral uit naar de geïsoleerde lekvrije trommel. Deze trommel beloofd je eten koel te houden, maar daarnaast ook warm te houden. Volgens de producent blijven warme etenswaren 5 uur warm in deze LunchBots.

Niet iedereen heeft de beschikking over een koelkast op de werkplek. En soms wil je in plaats van een lekkere koele lunch juist een warme lunch nuttigen, maar heb je niet de mogelijkheid om op je werk eten te koken of op te warmen. Ik was benieuwd of de LunchBots dé oplossing is voor dit probleem. Via de broodtrommelstore heb ik een lunchbots mogen ontvangen om te testen.

De ‘beker’ heeft een inhoud van 500 ml. Voor een eenpersoonslunch of maaltijd vind ik dit een prima inhoud. Om te testen of de LunchBot handig in gebruik is heb ik verschillende type maaltijden in de lunchbots meegenomen naar mijn werk als lunch.

Lunchbots

Ik besloot meteen te beginnen met de ultieme test. Ik nam een kom warme doperwtjes soep mee in de LunchBots. Zo kon ik niet alleen testen of de soep goed warm blijft, maar ook of de trommel inderdaad lekvrij is. Voor ik naar mijn werk ging heb ik de soep opgewarmd, dit was rond 07.15 uur ‘s morgens. De soep ging heet de LunchBots in. Voor de zekerheid heb ik om de LunchBots een plasticzak geplaatst zodat hij niet zou lekken in mijn tas. Ik had niet verwacht dat de buitenkant van de LunchBots ook warm zou worden, maar dit was wel het geval. De bot voelde niet heel erg heet aan, maar wel lauwwarm.

Om 12.10 uur (bijna 5 uur later) haalde ik de LunchBots uit mijn tas om de soep op te eten. Eerste pluspunt: de soep heeft niet gelekt in mijn tas. (gelukkig) De buitenkant van de LunchBots was nog een beetje warm. En de soep? Die was ook lauwwarm. Niet zo heet als het was toen het erin ging, maar niet koud.Ik had geen kwartier moeten wachten met het opeten van de soep. Dan was het bijna koud geweest.

Lunchbots

Ook heb ik een koude pastasalade meegenomen naar het werk. Voordat de salade in de LunchBots ging heb ik het in de koelkast gekoeld. De salade ging dus koel de trommel in. De pasta heb ik ongeveer 5 uur in de LunchBots bewaard voor ik het op at. De tijd tussen het huis ‘ochtends verlaten en mijn lunchpauze is ongeveer 5 uur ;-) De pasta was nog lekker koel Niet zo koud als toen ik het erin stopte, maar zeker niet lauw. Het viel me wel op dat ik de deksel van de lunchbot moeilijk open kreeg.

De geïsoleerde lekvrije LunchBots bestaat uit één vak/bakje. Nadeel bij het meenemen van een salade kan zijn dat je geen apart vakje/bakje hebt voor de dressing. Bij mijn pastasalade was dit geen probleem, hier heb ik de basilicumdressing direct doorheen gemengd.

Pluspunten

 • de LunchBots sluit goed en is hierdoor lekvrij
 • de LunchBots is multifunctioneel, je kunt er koude en warme gerechten in meenemen naar het werk. Zowel vloeibare als vaste etenswaren.
 • warm eten blijft bijna 5 uur warm in de LunchBots
 • koel eten blijft langer dan 5 uur koel in de LunchBots

Minpunten

 • de buitenkant van de LunchBots voelt warm aan als je bijvoorbeeld soep meeneemt
 • het kan aan mij liggen, maar ik krijg de deksel moeilijk open. Dit kan ook komen doordat ik hem te stevig dichtdraai.
 • de geïsoleerde lekvrije LunchBots bestaat uit één vak/bakje, als je bijvoorbeeld dressing gescheiden wilt meenemen dien je hiervoor aan ander bakje te gebruiken.

Nemen..  als je opzoek bent naar een bakje/trommel die je lunch warm kan houden én kan koelen. Als je salades, soep of een warme maaltijd mee wilt nemen is het ideaal.

Laten staan.. als het langer dan 5 uur duurt voor je warme lunch (of maaltijd)  nuttigt en geen € 25,- over hebt voor een bakje/broodtrommel.

De geïsoleerde lekvrije LunchBots kost € 24,59 en is te bestellen via de webshop van broodtrommelstore.nl. Ook zijn hier andere typen LunchBots verkrijgbaar.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

 1. Marian 5 april 2013 om 07:58

  Handige trommel. De salade ziet er ook lekker uit. Komt dat recept ook online?

  1. Brenda 5 april 2013 om 15:48

   Dat was niet gepland, maar als er vraag naar is dan plaats ik hem ;-)

 2. Daisy 7 april 2013 om 03:03

  Lekvrije bakjes zijn welkom! Ik heb steeds lekkages met mijn bakjes en yoghurt meenemen naar mijn werk…dat wordt één grote smurrie.
  Fijn dat het met deze bakjes wel kan. Maar zo’n klein bakje (zo lijkt het tenminste) vind ik dan ook weer duur.

  1. Brenda 7 april 2013 om 10:05

   De lunchbots heeft een inhoud van 500 ml. Dat is niet klein. Ik neem zelf bijvoorbeeld nooit een halve liter yoghurt mee naar het werk ;-)
   Als je een lekvrij bakje zoekt dat je yoghurt ook koel houdt dan is dit ideaal. Anders kan ik me voorstellen dat je opzoek gaat naar een ander lekvrij bakje.

 3. Esther 10 juli 2016 om 10:14

  Dank je wel voor deze review. Ik twijfelde over de aanschaf, omdat mijn lunch langer dan 5 uur warm moet blijven. Dan is dit niet de beste optie. Dus, dank je wel en mijn complimenten voor je blog/site/inspiratie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.