HelloFresh {review + korting}

HelloFresh

‘Maaltijdboxen’ zijn populair. Ze zijn verkrijgbaar bij verschillende (biologische)winkels, maar je kunt ook een maaltijdbox thuisgestuurd krijgen. Tot nu toe had ik nog geen box geprobeerd. Ik was wel nieuwsgierig of het iets voor mij zou zijn, aangezien ik qua eten en boodschappen halen nogal een planner ben. Omdat mijn postcodegebied buiten het bezorggebied viel kon ik een een half jaar geleden geen box bestellen. Maar inmiddels bezorgd HelloFresh ook in mijn dorp én hebben ze mij benaderd met de vraag of ik een box wilde proberen. Maar natuurlijk :-)

HelloFresh bezorgd wekelijks op maandag of dinsdag boxen met recepten en ingrediënten. De box is gevuld met verse ingrediënten waarmee je gezonde recepten thuis kunt bereiden.  Hierdoor hoef je zelf niet na te denken wat je gaat eten, ook hoef je zelf geen boodschappen te halen. De vrijdag voordat je een box ontvangt stuurt HelloFresh je een mailtje met daarin de ingrediënten die je in huis moet hebben om de recepten uit de box te kunnen bereiden. In mijn geval was dit: peper, zout, olie en kippenbouillon. Check, check, dubbel check. Ik heb deze ingrediënten standaard in huis.

Dinsdag tussen 17.30 en 19.30 uur werd mijn box keurig op tijd bezorgd. Ik had verwacht dat de gekoelde producten met koelelementen e.d. verpakt zouden zijn, maar dat was niet het geval. Alles in de doos was wel goed koud. Nadat ik de doos had ontvangen ben ik het meteen gaan uitpakken (fotograferen voor jullie) en opruimen.
Leuk om te zien wat er in de doos zat, echt een verrassing. Ik kook bijvoorbeeld nooit met gedroogde vijgen, mineola’s, en venkel. Dit zat wel in het pakket, en dus heb ik er inmiddels mee gekookt :-)

Als eerste maakte ik het gerecht dat mij het minste aansprak, namelijk de “Kruidige stoofschotel met kippenpootjes”.

HelloFresh

Eigenlijk was dit het enige gerecht waar iets aan toegevoegd moest worden uit de eigen keukenkastjes. Namelijk kippenbouillon. Kippenbouillon (peper, zout en olie) staat niet op de foto. Verder waren dit de ingrediënten, deze zaten allemaal in de maaltijdbox.

Kruidige kippenpootjes staat voor kip met botjes. Ik moet bekennen dat ik geen ‘kluiver’ ben, geef mij maar kipfilet. Ook vond ik het niet zo handig dat de kip in de saus zat, bij het kluiven werden de handen dus erg vies.De recepten zijn volgens HelloFresh binnen 30 minuten te bereiden. Bij mij duurde dit recept iets langer. Dat komt doordat ik het recept niet goed gelezen had en dus geen deksel op de pan had gedaan. Omdat ik alle tijd had was dit geen enkel probleem.

Het is een lekker gerecht. Als ik het zelf nog een keer zou maken neem ik kipfilet en zou ik meer tomatenblokjes toevoegen. Hierdoor ontstaat er meer saus en wordt het geheel smeuïger.

HelloFresh

De tweede dag stond “Tagliatelle met zalm, venkel en mineola” op het menu. Dit gerecht heb ik niet zelf gekookt, J. mocht die dag namelijk koken.

HelloFresh

Bij het eerste recept hebben we een halve mineola gebruikt. Na het koken wilde ik de andere helft bijna opeten. Ik dacht: wie gaat er nou een halve minola bewaren? Waarom weet ik niet, maar uiteindelijk heb ik de halve mineola toch in aluminiumfolie gewikkeld en in de koelkast bewaard. Dat was maar goed ook, want we hadden de halve mineola bij dit gerecht nodig.

Bij het uitpakken van de box liep het water me al in de mond van de verse zalm. Dit moest wel lekker zijn. En dat was het. Het zou hier zeker vaker op tafel kunnen staan.

HelloFresh

Ovenschotels vallen (bijna) altijd in de smaak bij ons. Daarom hebben we de “Pittige aardappelschotel met feta”bewaard voor de laatste dag.

HelloFresh

De ovenschotel zag er vrij simpel uit, maar was verrassend lekker. Ik vond het vooral een goed idee om zo zelf aardappelschijfjes te maken. Gek genoeg ga ik regelmatig voor de makkelijke variant: het kopen van voorgekookte aardappelschijfjes. Terwijl het helemaal niet moeilijk is om ze zelf te maken.
Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes, kook ze 10 minuutjes, giet af, laat uitstomen en verwerk het als voorgekookte aardappel schijfjes.

DSHelloFresh

Inmiddels heb ik ontdekt dat HelloFresh meerdere ingrediënten in verschillende recepten laat terug te komen om het op te maken. Ideaal eigenlijk, dat zou ik thuis ook vaker moeten doen. Als ik ingrediënten over het kook ik regelmatig voor 4 personen, de helft eten we op en de andere helft gaat de vriezer in. Met de ingrediënten die over blijven kan ik ook later in de week een ander gerecht maken.

Pluspunten

 • bij HelloFresh heb je keuze uit verschillende boxen. Variërend tussen de fruit, original en veggiebox. Je kunt zelf bepalen hoeveel maaltijden je wilt ontvangen en voor hoeveel personen.
 • het abonnement is opzegbaar wanneer je wilt
 • het abonnement is flexibel, je kunt tussentijds pauzeren
 • de recepten zijn erg afwisselend, zo zat er een vlees-, vis- en vegetarisch gerecht in de box. Één met couscous, één met pasta én met aardappels.

Minpunten

 • de producten zijn niet extra koel verpakt. Als het gebracht wordt kun je niet te lang wachten met het uitpakken. Hierdoor is het raadzaam thuis te zijn op het moment van de aflevering.
 • je kunt niet altijd zomaar een beetje extra van iets toevoegen. Het beetje dat je over hebt heb je misschien morgen weer nodig in een ander recept

Ik vond het leuk om HelloFresh te mogen testen, het is me goed bevallen. Leuk om me te laten verrassen en verschillende recepten te proberen.

Ik raad het aan als.. je het moeilijk vind om te kiezen wat je gaat eten, als je geen tijd hebt om boodschappen te halen en (of) als je het leuk vindt om nieuwe dingen te proberen,

Ik raad het af als… je niet zoveel lust en geen nieuwe smaken wilt proberen. Of als je de kosten te hoog vind.
Ik testte de original box, 3 maaltijden voor 2 personen kost € 39,-, dit is inclusief bezorging.

Bestel HelloFresh met korting

Wil je ook een keer HelloFresh proberen? Gebruik dan de kortingscode “BRENDA15” bij je bestelling en ontvang € 15,- korting op je eerste box. Deze code is geldig op alle HelloFresh maaltijdboxen, behalve de proefbox. Deze code is de komende drie maanden actief met een minimal afname van 2 boxen.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
18 comments
 1. Wat vreemd dat de producten niet koel verpakt waren. Ik kreeg deze week mijn eerste hello fresh box, en een aantal ingrediënten waren in een koolzak met koelelementen geplaatst en daarom heen nog een zag coolwol, die het koud blijft houden. Voor de rest leuke reviews en wat een heerlijke gerechten zeg!

  1. Het lijkt me wel beter als het gekoeld wordt door koelzakken inderdaad.
   Misschien is het ook afhankelijk van de type producten.
   Leuk dat je deze week ook een HelloFresh box hebt, eet smakelijk!
   (je volgende box kun je dus met korting bestellen ;-))

   1. Wordt met een koelauto bezorgd. Dus tot ze voor je door staan is het gekoeld. Voor die laatste meters zou het wat overbodig zijn he?

 2. Zo te zien hebben ze wel verbeteringen aangebracht! De laatste keer dat ik het testte (paar maanden geleden) had ik echt ingrediënten over, zo zonde. Moet zeggen dat ik deze gerechten er erg lekker uit vind zien!

 3. Jammer dat je gelijk aan een abonnement vast zit als je een box met korting bestelt. Kostte mij uiteindelijk 60 euro voor 1 doos, want de week erna bleek er een box geleverd te zijn zonder dat ik die bested had. jammer

 4. Ik ben een zeer tevreden Hello Fresh gebruiker en wil je attenderen oo iets wat niet helemaal klopt in hetgeen je schrijft. Als een ingredient in meerdere gerechten gebruikt wordt (zoals met jouw mineola) staat er in de ingredientenlijst een tekentje achter. Heb je wellicht gemist in je receptenboekje :-).
  Verder kan Hello Fresh in veel plaatsen (ook buiten de Randstad) nu ook op zondag worden.
  De 3-maaltijden original box bevat altijd 1 vlees-, 1 vis- en 1 vegetarisch gerecht met meestal heel verrassende smaken….Wij ziin sinds januari enorme fans :-)

 5. Ik vind het een erg leuk concept. De maaltijden zijn gevarieerd en lekker, alleen hebben we er vaak niet genoeg aan en zitten ‘s avonds aan de toastjes etc. dit is het enige nadeel!

 6. Hoi Brenda,
  Dankje voor je heldere informatie. Ze zijn net ook bij ons aan de deur geweest om de box aan te prijzen en ik ga het ook proberen. Nu bezoek ik al regelmatig jouw site voor lekkere recepten en toen ik zag dat jij het ook bent gaan proberen dacht ik hier ook deze heldere en eerlijke review te kunnen vinden. Mij lijkt het vooral makkelijk dat ik niet na hoef te denken bij het boodschappen doen. Ik heb een 2,5 jarige peuter in huis en boodschappen doen is dus niet de leukste bezigheid ;-)
  Ik heb gekozen voor de 3 maaltijden variant originalbox voor 3 personen. We moeten hier met z’n vieren van eten. Ik ben zeer benieuwd of het voldoende is voor 2 volwassenen en 2 kids.. Groetjes, Marloes van de Rijt

  1. Wat leuk dat je zo bij mijn website terecht bent gekomen Marloes. Als je geen tijd (of zin) hebt om boodschappen te doen is HelloFresh ideaal. Succes met testen, hoop dat het jullie bevalt.

 7. Ben al een tijd gebruiker en ik vind de gerechten lekker. Helaas begin ik me nu toch wel vreselijk te ergeren aan de zeer kleine hoeveelheden vlees en vis die je per persoon krijgt.
  Het is lachwekkend weinig zelfs voor mij met mijn kleine postuur. Ik moet nu telkens vlees en vis extra gaan halen in het dorp.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk