Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Foodblogweekend the report

Begin dit jaar plaatste Els een oproep op haar blog. Of er bloggers geïnteresseerd waren in en foodbloggersweekend. Het idee er achter: met foodbloggers een nachtje weg, lekker eten en elkaar leren kennen.In en opwelling heb ik me opgegeven. Vorige week vond dit weeeend plaats.
Vlak voor vertrek kneep ik hem wel een beetje, zou ik het wel leuk vinden? Zou ik iets hebben om over te kletsen? Gelukkig viel dit uiteindelijk erg mee. Het was een geslaagd weekend!

Els en Tessa hebben alles geregeld, met 15 personen zouden we in bungalowpark de Boshoek in Voorthuizen verblijven. (een erg leuk vakantiepark!!) We verbleven in een huis met 2 keukens,  ideaal als je met een groep foodies bij elkaar komt. Door omstandigheden waren we uiteindelijk met z’n 9en, jammer dat de andere blogsters er door omstandigheden niet bij konden zijn.

Foodbloggersweekend

We begonnen met een niet zo bescheiden high tea. Thuis hebben we allemaal iets lekkers gemaakt dat we meenamen voor bij de high tea. Opvallend was dat ik als een van de weinige en hartig hapje had meegenomen. Ik ben vergeten een foto van de high tea te maken maar de verrukkelijke brownies, stukjes arretjescake, zelfgemaakte (en gedecoreerde) koekjes, appelkardemoncake, truffelnoten en meer waren niet aan te slepen. Ideaal voor een eerste kennismaking met deze blogsters. Bij deze lekkere hapjes dronken we echte foodblogersthee van de theebrouwerij. Pauline kon er niet bij zijn, maar zorgde er wel voor dat we van heerlijke thee voorzien waren.

Foodbloggersweekend

Na de high tea kwam de borrel op tafel. Hier namen we lekkere Spaanse worst en kaas uit Zoeterwoude bij. Mijn hapje, omeletrolletjes, serveerde ik hier ook bij. Al stonden ze niet lang op tafel, voor ik het wist waren ze op. Eten, dat kunnen de blogsters wel!

Voor het avondeten had Els een super leuk idee bedacht, we gingen koken uit een ‘blackbox’. In tweetallen kregen we een kartonnen tas met ingrediënten toegewezen. De ingrediënten waren heerlijk vers. Een deel was gebracht door BioDichtbij, de overige ingrediënten hebben Els en Tessa persoonlijk opgehaald bij Biologische Tuinderij de Elzenkamp.
In het gerecht dat we maakten moesten alle ingrediënten uit de zak gebruikt worden, daarbij mochten we een aantal vrije ingrediënten pakken. De ingrediënten in de tassen hoorden bij bestaande recepten, achteraf werden deze recepten bekend gemaakt. De gerechten serveerden we als een buffet zodat iedereen wat kon pakken.

Foodbloggersweekend

Adele en Marina maakte een aardappelsalade met gerookte zalm.Dit hebben ze heel erg goed gedaan. Deze ingrediënten horen namelijk bij een aardappelsalade met gerookte zalm van Jamie Oliver!

Iris en Tessa maakte een heerlijk gehakt/groente mengsel met rijst. Het oorspronkelijke recept van deze ingrediënten was een tikkeltje anders. Namelijk een rijstsalade van Nombelina.

Foodbloggersweekend

Didi, Lotte en Simone mochten samen koken uit twee blackboxen. Ze maakte humus, bietensalade, tonijnsalade voor op het stokbrood en een spaghetti met courgette. De spaghetti hoorde bij Pasta al Limone van Pauline. Bietensalade en hummus hadden samengevoegd moeten worden tot een hummus van rode biet. Dat geeft niet, nu hadden we twee gerechten met de ingrediënten van een gerecht, dubbel genieten dus. De overgebleven ingrediënten behoorden tot een recept voor een htipiti-salade en rillettes de thon waarvan de bron onbekend is.

Samen met Els maakte ik bruschetta met gestoofde paprika en gemarineerde kip. Dit moest eigenlijk een broodsalade met paprika en kip zijn.

Na het eten moesten we eerst even uitbuiken en hadden we eigenlijk geen zin meer om een toetje te maken. Door al het geklets was het tenslotte alweer 22.30 uur geweest. Vraag je je af waar we het dan over hebben? Over blogs, eten, koken, fotograferen en recepten maar ook over de huisdieren (die ik niet heb), weekendjes weg en andere persoonlijke dingen.
Als toetje namen we uiteindelijk heerlijke verse aardbeien met yoghurt. Lekker eten hoeft tenslotte niet ingewikkeld te zijn.

Om de avond af te sluiten had Els een leuke culinaire quiz voor ons in petto. Mijn kennis bleek voor deze creatieve vragen helaas minimaal, Iris ging er met de winst vandoor. Na de quiz doken we moe maar voldaan ons bedje in.

Foodbloggersweekend ontbijt

Zondagochtend hebben we uitgebreid ontbeten (o.a. met restjes brownie en arretjescake) waarna we weer op huis aan gingen. Aangezien we uit alle hoeken van het land kwamen duurde het even voordat de meeste weer thuis waren.

Het was super leuk om de gezichten achter de blogs te leren kennen. Je hebt elkaar nog nooit gezien, sommige blogs kende ik niet, maar door dezelfde passie hebben we veel gemeen en veel om over te kletsen. Els en Tessa, bedankt voor de organisatie, het was goed voor elkaar! Wie weet krijgt het foodblogweekend volgend jaar een vervolg….?

Dit zijn de blogs van de bloggers die aanwezig waren bij het foodblogweekend:

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

11 Reacties

 1. Simone 1 juni 2013 om 10:23

  Leuk stukje Brenda! Het was een erg geslaagd weekend en ik geloof vast dat er een vervolg gaat komen!

 2. Els 1 juni 2013 om 10:49

  Wat heb je er een leuk verslag van gemaakt, helemaal super! En… ik kneep hem ook :)

 3. Joyce 1 juni 2013 om 11:47

  Ziet er heel leuk en geslaagd uit! En lekker natuurlijk haha

  1. Brenda Kookt 1 juni 2013 om 13:08

   Dank je Joyce, lekker eten mocht niet ontbreken op dit weekend

 4. Charlie 1 juni 2013 om 15:07

  Hello Brenda:

  I found your blog via Simone.
  I was so excited to come over and see your site, but you have no translator. :~(
  If I may suggest google translator.

  I would love to be able to read and make all your lovely recipes.

  Have a Joyful Day :~D
  Charlie

  1. Brenda Kookt 1 juni 2013 om 15:17

   Hi Charlie, welcome at Brenda Kookt! You’re right, I have no translator at my blog. It is on my to-do list, but that’s no excuse.
   Because of your comment the translater shoots to the top of my to-do list. I will search for a good translator, maybe the one from google.
   Would be great if you come back than to read the post :)

   Have a good weekend, Brenda

 5. Marja 18 juni 2013 om 13:42

  Wat een leuk verslag van een leuk weekend! Het zag er erg leuk en vooral lekker! uit op de foto’s! Ik kan me voorstellen dat je met knikken de ging en met een vederlichte tred thuiskwam! Hihihihi. Zou ik ook hebben! Het zag er overall gezet ie uit! En jummie! Weer een ervaring rijker en misschien ideeën opgedaan voor ons? Ikvolg je blog trouw, dus ben benieuwd! Groetjes, geniet van de zon! :-)

 6. Marja 18 juni 2013 om 13:44

  Dat moet natuurlijk zijn;…. zag er gezellige uit! En….knikkende knieën..

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *