Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Easy – Bill Granger

Bill Granger Easy

Als ik eenmaal een kookprogramma op televisie heb gevonden dan blijf ik kijken. Zo ook naar de programma’s van Bill Granger. In de programma’s van Bill het gaat er rustig en ontspannen aan toe. Meestal kookt hij het gerecht en eet hij dat daarna op met familie of vrienden. De gerechten in Easy zijn hiervoor bedoeld. Puur en lekker kalmpjes aan koken en dit vervolgens opeten met familie of vrienden. Gek genoeg had ik nog nooit een gerecht van Bill gekookt. Tot ik Easy in handen kreeg.

Bill Granger Easy

Het is een mooi fris boek, ingedeeld in verschillende hoofdstukken, allen vernoemd naar een ingrediënt die in het betreffende hoofdstuk centraal staat. Zo vind je een hoofdstuk over een stuk kip, visfilets, lamsbout, gehakt + saucijzen, een portie pasta, een zakje rijst, een plakje kaas, een doos eieren, een plak chocolade en meer.

De recepten zijn ontzettend gevarieerd. Quinoa, salsa’s, risotto, anti pasto, aardappelen, sauzen, chocoladetaart, allemaal vertegenwoordigd in dit kookboek. Kip is altijd goed, Bill laat een aantal heerlijke combinaties met kip zien. Het hoofdstuk over gehakt + saucijzen vind ik verrassend. Dit zie je niet vaak uitgebreid terug in kookboeken, terwijl het (bij ons) wel vaak op tafel staat. Leuk hier mee te combineren er er eens iets anders mee te doen.

Ik vind dit een heel fijn kookboek. De recepten die ik er tot nu toe uit heb gekookt waren allemaal een succes. Ideaal op een easy sunday, maar ook prima te doen als je na een dag werken thuiskomt en zeker als er vrienden komen eten. Als wij een etentje hebben pak ik dit boek er zeker bij.

Bill Granger Easy

Pluspunten

 • Een handig kookboek dat je er zo even bijpakt, niet alleen in het weekend.
 • Lekkere easy recepten, geen moeilijk gedoe.
 • De recepten zijn redelijk gezond, maar ook aan zoetigheid is gedacht.

Minpunten

 • Geen inhoudelijk minpunt, maar ik vind soms lastig dat niet bij iedere foto staat welk gerecht het is. De ene keer moet je een pagina naar voor, de andere keer een pagina terug.

Bill Granger Easy

Ben je opzoek naar een fris kookboek met veel verschillende gezonde gerechten waarbij je niet lang in de keuken hoeft  staan? Dan raad ik je Easy van Bill Ganger aan. Pure gerechten zonder poespas.

Easy is uitgegeven door Fontaine Uitgevers, fotografie door Mikkel Vang.  Dit kookboek is verkrijgbaar bij de boekhandel en kost € 27,95.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

11 Reacties

 1. Lisa 4 juni 2013 om 08:41

  Leuk een review van een kookboek :) Ik kijk ook vaak naar Bill op 24Kitchen. Heb nog nooit een recept van hem gekookt. Misschien moet ik dat eens doen.

  1. Bartina 4 juni 2013 om 10:15

   Als je eenmaal een recept gemaakt hebt, wil je meer :) Makkelijk, zo op tafel en smakelijk!

 2. Joyce 4 juni 2013 om 10:27

  Lijkt me een erg fijn boek met lekkere recepten!

 3. Maxime 4 juni 2013 om 12:36

  Ik heb laatst voor het eerst een recept van hem gemaakt: de brownies. Echt super lekker! Dus misschien ga ik wel een boek van hem kopen, vind het alleen zoveel geld voor een student haha.

  1. Brenda Kookt 5 juni 2013 om 07:05

   Brownies klinken goed! In dit boek staan ook lekkere chocoladetaarten ;-) Heb je niet toevallig nog een boekenbon?

   1. Maxime 6 juni 2013 om 21:42

    Nee helaas! Maar ik denk toch dat ik deze week een van zijn boeken ga kopen :)

 4. BirdPlanet 4 juni 2013 om 19:57

  Ik hou van ‘easy’ recepten, haha! Mooi boek, met die grote foto’s zo

 5. astrid 4 juni 2013 om 20:42

  Nog nooit op 24Kitchen gezien, tot jawel vanavond. Had net je berichtje gelezen, zet de tv aan en ja hoor, daar is Bill met mijn favorietje de zalm dit keer met groene kruiden en limoendressing. Ga dit boek maar voor mijn verjaardag vragen.

 6. Nell Nijssen 4 juni 2013 om 21:38

  Ah, een review over een kookboek dat ik toevallig wilde (of niet) kopen. Ik ben om …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *