Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Maak je eigen Ben en Jerry’s ijsje

Ijsjes klein

Vandaag geef ik je geen recept, maar een toetjes-tip. Je kunt namelijk, naar eigen smaak, je eigen Ben en Jerry’s ijsje maken! Dat is niet alleen lekker, ook nog eens simpel. Je hoeft niet lang in de keuken te staan om je gasten, of jezelf, een lekker toetje voor te schotelen.

Heb je een bak ouderwetse ‘blanco” vanilleijs in de vriezer staan? Check!

Op een zondagavond had ik zin in een lekker toetje. Maar geen zin om te koken (onvoorstelbaar, maar soms gebeurd dat). Ik had zin in een ijsje, en het liefst een soort Ben en Jerry’s ijsje. Naast dat ik geen zin om te koken had, was ik ook te lui om naar de videotheek te gaan (daar verkopen ze zondagavond nog Ben en Jerry’s ijs). Toen kwam het moment:

Ik bedacht dat ik zelf mijn eigen Ben en Jerry’s look-a-like ijsje kon maken.

Hoe je dat doet? Door de dingen die jij lekker vindt als topping te gebruiken bij simpel vanilleijs. Hiermee kun je werkelijk alle kanten op. Ik help je op weg met de drie ijsjes die ik (tot nu toe) heb gemaakt:

 • Vanilleijs met stukjes speculaas, hagelslag, chocoladesaus en verse aardbeien. Yummy..
 • Vanilleijs met karamelsaus, stukjes stroopwafel en zoute pinda’s. Een hemels lekker toetje..
 • Vanilleijs met advocaat (ja, dat gele drankje van je oma) en hagelslag . Verrassend lekker..

Creëer op deze manier een toetje dat jij lekker vind. Geniet alleen of samen met familie of vrienden van een super lekker simple sunday toetje.

Natuurlijk kun je hiervoor ook ijs met andere smaken gebruiken. Een paar extra tips om door je ijsje te mengen: stukjes koek (o.a. speculaas, bitterkoekjes, bokkepootjes), vers fruit, chocolade (hagelslag), nootjes, saus (karamel, chocolade, aardbeien), jam, drank (koffie, amaretto, tia maria, baileys, advocaat, limonade, roosvicee)…. noem maar op!

Leef je uit, en geniet van je ijsje.

 

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

 1. Heidi Steven 23 juni 2013 om 11:54

  Lekker, ik krijg meteen zin. Vanille ijs met advocaat, hagelslag, chocoladesaus en slagroom kregen wij als kinderen al. Dat is erg lekker :)
  Wat ik erg lekker vind is de Cookie Dough variant van B&J. Google heeft me een recept opgeleverd voor de Cookie Dough. Dat ga ik eens maken en dan roer ik er ook M&M’s door. Ik geloof dat ik dringend even boodschappen moet gaan doen :)
  Bedankt voor de inspiratie :)

 2. Joyce 23 juni 2013 om 12:07

  Lekker! Zelf ben ik dol op cookie dough

  1. Brenda Kookt 23 juni 2013 om 20:37

   Cookie dough is een van min favorieten, Zie het recept voor de onweerstaanbare Chocolate Chip Cookie Dough Pindakaas Brownies op mijn blog. Al ga ik ook vaak voor de brownie. Ben nu eenmaal een brownieaddict ;-)

 3. Simone 23 juni 2013 om 22:45

  Lekker. Eigengemaakt ijs blijft wel het lekkerste vind ik maar bij gebrek aan tijd lijkt me dit een prima alternatief. Lekker!

 4. Marja 24 juni 2013 om 00:50

  Wat een heerlijke ideeën allemaal! Ik geloof dat ik dringend de vriezer even moet controleren! Mjummmm Met advocaat en chocolade of toch aarbeijam en slagroom…. Beslis ik zo wel als ik in de keuken ben! Bedankt voor een super idee! :-) :-) :-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *