Ga naar de inhoud

(win) Review Zoku Slush and Shake

Zoku Slush Shake Maker txt

Naast de Zoku Quick Pop Maker (die je de afgelopen tijd vast ergens tegen bent gekomen) introduceert Zoku de Slush and Shake Maker in Nederland. Met de Slush and Shake Maker maak je (volgens de beschrijving) binnen 7 minuten een lekkere koele slush of milkshake.

Namens Zoku mocht ik de Slush and Shake Maker als een van de eerste in Nederland testen. Je geloofd me vast dat dit de afgelopen week geen straf was. Met veel plezier heb ik inmiddels een paar Slushes en Shakes mogen eten/drinken in het zonnetje.

De Zoku Slush and Shake Maker bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Binnenste vriezer kern (0,23cl.)
  • Buitenste beker
  •  lepel voor roeren en eten
  • boekje met instructies

Bij de Slush and Shake Maker ontvang je ook een boekje met receptideeën. Deze heb ik niet gehad omdat de Slush and Shake Maker pas net verkrijgbaar is in Nederland. De boekjes worden as we speak gedrukt in het Nederlands.

Zoku Slush Shake Maker 3

Toen ik de Zoku Slush and Shake Maker voor het eerst zag staan dacht ik meteen aan de slush puppy’s uit de goeie oude )tijd. Vroeger in de dansschool (toen ik als brugklasser op stijldansen zat) waren Slush Puppy’s cool. Als je een blauwe, rode of groene slush puppy dronk hoorde je er bij. Volgens mij dronk ik ze niet zo vaak, ze waren nogal duur. Dat vond ik dan weer zonde van mijn geld. Ik was dus blijkbaar niet zo cool. Maar vanaf nu kan ik slushes maken en drinken zovaak als ik wil. Niet in de dansschool maar relaxed in mijn eigen achtertuin.

Zoku Slush Shake Maker 4

Hoe de Zoku Slush and Shake Maker werkt

Voordat je een slush of shake kunt maken plaats je (4 tot 12 uur van tevoren) de binnenste kern van de beker in de vriezer. Hierna haal je de kern uit de vriezer en plaats je hem in de buitenste beker zodat hij blijft staan. Vervolgens giet je de vloeistof waarvan je een slush of shake wilt maken in de beker. Laat dit even staan (ongeveer 2 minuutjes) schraap daarna met de lepel de randen los. Laat dit ongeveer 5 minuten staan, schraap nog een keer langs de randen en klaar is je shake of slush.

Zoku Slush Shake Maker 6

Mijn ervaringen met de Zoku Slush and Shake maker

Omdat het mooi weer was kon ik niet wachten tot ik mijn eigen slush kon eten/drinken. De 7 minuten duurde iets langer dan ik had verwacht, hierdoor roerde ik te vaak door de beker. Het bevriezen van de randen kon me niet snel genoeg gaan. Waarvan het gevolg was dat het juist langer duurde voordat de vloeistof bevroor. Bij de tweede slush was ik minder ongeduldig en bleef ik keurig wachten tot ik de randen mocht schrapen.
De slush was eerder klaar, en lekker verfrissend. De eerste happen was het zelfs erg koud, ik was vergeten dat mijn tanden daar niet zo van houden. Maar dit geeft wel aan de de slush goed gekoeld wordt.

Het duurde bij mij wel iets langer dan 7 minuten voor de slush echt klaar was (dus voldoende bevroren was), ongeveer 9 minuten namelijk. Ik heb meerdere variatie slushes gemaakt. Van simpele limonade slushes (die een van de lekkerste zijn) tot slushes met vers fruit. De perzik slush zoals op de foto’s bij dit artikel zal ik binnenkort met jullie delen. Houdt er rekening mee dat het langer duurt voor je slush klaar is als je gepureerd vers fruit toevoegt. Doordat de substantie dikker is duurt het ook langer tot het bevroren is.
En natuurlijk kun je hier niet alleen slushes mee maken maar ook Milkshakes.

Pluspunten

  • Binnen 10 minuten heb je zelf een verfrissend drankje geproduceerd.
  • Lekker experimenteren met verschillende slushes, shakes en smaken.
  • Veel variatie mogelijk, voor ieder wat wils (behalve als je niet van koude dranken houdt)

Minpunten

  • Je moet er van te voren aan denken dat je een slush of shake wilt maken. De kern moet 4 tot 12 uur van te voren de vriezer in. Voor het gemak voorlopig in de vriezer liggen. Zo kan ik meteen een slush maken als ik er zin in heb.
  • Ik vind het jammer dat je maar 1 goede slush of shake kunt maken. Hierna kan de binnenkant het beste weer even de vriezer in.
  • De inhoud van de Slush and Shake Maker is voldoende voor 1 glas, van mij hadden dit er 2 mogen zijn.

Nemen..  als je zelf slushs en shakes wilt maken en wilt variëren met verschillende combinaties.

Laten staan.. als je niet van koude drankjes houdt of liever een milkshake of slush koopt bij de snackbar om de hoek.

De Zoku Slush en Shake Maker kost € 25,00, is verkrijgbaar de kleuren rood, paars, groen, blauw en oranje, en wordt verkocht in de betere kookwinkels.

Win!

Wil je deze zomer ook je eigen slush en shakes maken? Dat kan! Ik mag er namelijk een weggeven. Wat je moet doen om de Slush and Shake Maker van Zoku te winnen is het volgende:

De win-actie is inmiddels gesloten, het is niet meer mogelijk om een reactie achter te laten

Laat een reactie achter onder dit bericht, en zorg ervoor dat je Brenda Kookt liked op facebook of volgt op twitter.

Meedoen kan tot en met woensdag 17 juli 20.00 uur. Hierna wordt de winnaar getrokken. De winnaar krijgt per e-mail bericht, dus zorg ervoor dat je het juiste e-mailadres achterlaat bij je reactie.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op