(win) Review Zoku Slush and Shake

Zoku Slush Shake Maker txt

Naast de Zoku Quick Pop Maker (die je de afgelopen tijd vast ergens tegen bent gekomen) introduceert Zoku de Slush and Shake Maker in Nederland. Met de Slush and Shake Maker maak je (volgens de beschrijving) binnen 7 minuten een lekkere koele slush of milkshake.

Namens Zoku mocht ik de Slush and Shake Maker als een van de eerste in Nederland testen. Je geloofd me vast dat dit de afgelopen week geen straf was. Met veel plezier heb ik inmiddels een paar Slushes en Shakes mogen eten/drinken in het zonnetje.

De Zoku Slush and Shake Maker bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Binnenste vriezer kern (0,23cl.)
 • Buitenste beker
 •  lepel voor roeren en eten
 • boekje met instructies

Bij de Slush and Shake Maker ontvang je ook een boekje met receptideeën. Deze heb ik niet gehad omdat de Slush and Shake Maker pas net verkrijgbaar is in Nederland. De boekjes worden as we speak gedrukt in het Nederlands.

Zoku Slush Shake Maker 3

Toen ik de Zoku Slush and Shake Maker voor het eerst zag staan dacht ik meteen aan de slush puppy’s uit de goeie oude )tijd. Vroeger in de dansschool (toen ik als brugklasser op stijldansen zat) waren Slush Puppy’s cool. Als je een blauwe, rode of groene slush puppy dronk hoorde je er bij. Volgens mij dronk ik ze niet zo vaak, ze waren nogal duur. Dat vond ik dan weer zonde van mijn geld. Ik was dus blijkbaar niet zo cool. Maar vanaf nu kan ik slushes maken en drinken zovaak als ik wil. Niet in de dansschool maar relaxed in mijn eigen achtertuin.

Zoku Slush Shake Maker 4

Hoe de Zoku Slush and Shake Maker werkt

Voordat je een slush of shake kunt maken plaats je (4 tot 12 uur van tevoren) de binnenste kern van de beker in de vriezer. Hierna haal je de kern uit de vriezer en plaats je hem in de buitenste beker zodat hij blijft staan. Vervolgens giet je de vloeistof waarvan je een slush of shake wilt maken in de beker. Laat dit even staan (ongeveer 2 minuutjes) schraap daarna met de lepel de randen los. Laat dit ongeveer 5 minuten staan, schraap nog een keer langs de randen en klaar is je shake of slush.

Zoku Slush Shake Maker 6

Mijn ervaringen met de Zoku Slush and Shake maker

Omdat het mooi weer was kon ik niet wachten tot ik mijn eigen slush kon eten/drinken. De 7 minuten duurde iets langer dan ik had verwacht, hierdoor roerde ik te vaak door de beker. Het bevriezen van de randen kon me niet snel genoeg gaan. Waarvan het gevolg was dat het juist langer duurde voordat de vloeistof bevroor. Bij de tweede slush was ik minder ongeduldig en bleef ik keurig wachten tot ik de randen mocht schrapen.
De slush was eerder klaar, en lekker verfrissend. De eerste happen was het zelfs erg koud, ik was vergeten dat mijn tanden daar niet zo van houden. Maar dit geeft wel aan de de slush goed gekoeld wordt.

Het duurde bij mij wel iets langer dan 7 minuten voor de slush echt klaar was (dus voldoende bevroren was), ongeveer 9 minuten namelijk. Ik heb meerdere variatie slushes gemaakt. Van simpele limonade slushes (die een van de lekkerste zijn) tot slushes met vers fruit. De perzik slush zoals op de foto’s bij dit artikel zal ik binnenkort met jullie delen. Houdt er rekening mee dat het langer duurt voor je slush klaar is als je gepureerd vers fruit toevoegt. Doordat de substantie dikker is duurt het ook langer tot het bevroren is.
En natuurlijk kun je hier niet alleen slushes mee maken maar ook Milkshakes.

Pluspunten

 • Binnen 10 minuten heb je zelf een verfrissend drankje geproduceerd.
 • Lekker experimenteren met verschillende slushes, shakes en smaken.
 • Veel variatie mogelijk, voor ieder wat wils (behalve als je niet van koude dranken houdt)

Minpunten

 • Je moet er van te voren aan denken dat je een slush of shake wilt maken. De kern moet 4 tot 12 uur van te voren de vriezer in. Voor het gemak voorlopig in de vriezer liggen. Zo kan ik meteen een slush maken als ik er zin in heb.
 • Ik vind het jammer dat je maar 1 goede slush of shake kunt maken. Hierna kan de binnenkant het beste weer even de vriezer in.
 • De inhoud van de Slush and Shake Maker is voldoende voor 1 glas, van mij hadden dit er 2 mogen zijn.

Nemen..  als je zelf slushs en shakes wilt maken en wilt variëren met verschillende combinaties.

Laten staan.. als je niet van koude drankjes houdt of liever een milkshake of slush koopt bij de snackbar om de hoek.

De Zoku Slush en Shake Maker kost € 25,00, is verkrijgbaar de kleuren rood, paars, groen, blauw en oranje, en wordt verkocht in de betere kookwinkels.

Win!

Wil je deze zomer ook je eigen slush en shakes maken? Dat kan! Ik mag er namelijk een weggeven. Wat je moet doen om de Slush and Shake Maker van Zoku te winnen is het volgende:

De win-actie is inmiddels gesloten, het is niet meer mogelijk om een reactie achter te laten

Laat een reactie achter onder dit bericht, en zorg ervoor dat je Brenda Kookt liked op facebook of volgt op twitter.

Meedoen kan tot en met woensdag 17 juli 20.00 uur. Hierna wordt de winnaar getrokken. De winnaar krijgt per e-mail bericht, dus zorg ervoor dat je het juiste e-mailadres achterlaat bij je reactie.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
35 comments
 1. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een slush pup op maar zosls het beschreven is lijkt het mij wel lekker.
  Wie weet kan ik het straks zelf uit proberen !

 2. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een slush pup gegeten.
  Mat zoals het beschreven is lijkt het mij wel lekker ver frissend.
  Wie weet kan ik het binnenkort uitproberen!

 3. Wat een gave winactie ! Ik doe graag mee hoor. Heb ook de zoku Quick Pop Maker , en vind die helemaal geweldig Dit zou een leuke aanvulling er op zijn, aangezien ik slushes veel leuker en lekkerder nog vind dan ijsjes !

 4. Wat een super ding! Vroeger aten we altijd de slush puppy’s, en dan het liefst rood en blauw door elkaar heen. Lijkt me erg leuk om zelf te kunnen maken! Ik wil ‘m erg graag winnen!

 5. Beste Brenda,
  Het receptenboekje is klaar! Verkrijgbaar bij de betere kookwinkels! Een boekje bomvol inspirerende recepten, fruitige smaken, spannende combinaties, gezonde ingredienten, met en zonder alcohol, kortom een boekje waardoor de Slushmaker alleen maar leuker wordt! Wat ik er zelf prettig aan vind, is dat ik lekker zelf bepaal hoe (on) gezond ik de slush maak. Hij staat bij mij in elk geval standaard in de vriezer, dan kan ik aan de slag wanneer ik wil, laat de zon maar schijnen! Ben benieuwd wie de gelukkige winnaar zal zijn! Groet TTP

  1. Als je de binnenste beker in de vriezer laat liggen kan dat wel. Dus daarom ligt hij bij mij standaard in de vriezer. In ieder geval tot het einde van de zomer :)

 6. Ik heb geen twitter, maar ik heb je geliked op facebook :) Vroeger dronk ik dit ook best vaak, maar nu heb ik het echt al jaren niet meer gehad. Het is wel lekker inderdaad!

 7. Wat een leuke uitvinding!! Leuk om te proberen….!! Al wat het altijd weer uitkijken dat je geen te grote slok nam, dan schoot de pijn door je hoofd!!! Zo kom ik de zomer wel door!!

 8. Ik ben altijd in om iets nieuws te proberen.
  Op ijskoude drakjes en ijs zijn wij hier dol.
  AJ

 9. Hmmm, gek op ijs en slush! Onlangs de quick pop maker al gekocht, deze zou ik graag winnen :)

 10. Heerlijke verfrissing voor de Hollandse zomer lijkt mij. Like it! Zie mezelf al met een slush op mijn terras zitten :).

 11. Zag vandaag de Zuko’s voorbij vliegen op IG. Ben nu wel erg nieuwsgierig geworden naar deze leuke culinaire apparaatjes.

 12. Leuk ding! Ik eet (bijna) geen suiker dus nog nooit een slush puppy gehad! Daarom zou het super zijn om deze slush maker te winnen en mijn eigen slushies te kunnen maken :)

 13. Dat lijkt me een geweldig apparaat. Je beschrijft het in ieder geval zo dat ik het helemaal zie zitten :) Mijn kinderen en ik zijn dol op milkshakes en de kinderen ook op slush puppy. Daarom zou ik dolgraag eentje willen winnen dan kunnen we zelf kijken of het wat voor ons is.
  Bedankt voor het organiseren van deze leuke actie..

 14. Lijkt me heerlijk, allemaal verschillende koude drankjes maken! Ik ben gek op koude drankjes! Een hele leuke win actie, dier ik wel graag zou winnen!
  PS, Brenda, als je geen koude of warme dranken verdraagt aan je tanden….heb ik een tip. Ik had hetzelfde, today ikeen reclame zag van Oral tandpasta. Ik dacht eerst….hm.ja ja….zal wel. Naast uiteindelijk toch gekocht en het werkt echt! Ik was heel erg sceptisch, maar het werkt al na een keer poetsen! Misschien een idee voor jou?
  Geniet van de zon, groetjes. :-) :-) :-)

 15. Sorry voor de taalfouten. Dat doet mijn tablet tijdens het verzenden! Letters husselen en zo. Excuses voor dat!

 16. Ohhhhh lekker!!
  Vroeger nam ik altijd een slush puppy, weer of geen weer de jamin had ze altijd :-)
  Ben er nog steeds gek op maar nu heb ik mijn dochter als excuus :-)
  Wat super dat je ze thuis na eigen smaak kan maken! Jummie… Nu heb ik er zin in :-(

 17. Dank voor je review, nu weet ik zeker dat ik er veel plezier van zou hebben! Op de site van zoku ziet het er sowieso natuurlijk prachtig uit, maar ja dat is logisch. Ik wacht je winactie met spanning af, want je weet maar nooit!

 18. Oh wauw! Dit is geweldig. Heerlijke koude slushs en milkshakes Mmmm!
  Ik doe dan ook heel graag mee.
  Ik volg je op Twitter nu ;-)

 19. Ohhhh, slush puppy.. dat kregen wij vroeger wel ‘s wanneer we een dagje uit waren! (Ben me aan het bedenken waar dat dan geweest is…?! hahaha!) Het lijkt me leuk om dit thuis ook ‘s te proberen, eentje met vers fruit mmmm, dus zou ook graag meedoen met deze winactie.

 20. Wat een super snelle manier om een lekkere shake te maken! Heerlijk met zomerweer!

 21. Wat leuk! Ik ben gek op slush puppy en af en toe een milkshake is ook niet verkeerd. Leuke winactie!

 22. Aan deze verfrissende actie doe ik graag mee! Het lijkt me heerlijk.
  Eerst maakt ik wel eens frisse fruitsmoothies in een blender, maar de blender is nu kapot. Dit lijkt me ideaal om heerlijk verfrissende slush puppy te maken!

Reacties uitgeschakeld.

Misschien vind je dit ook leuk