Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Het Voedselzandloper Kookboek (+ Win!)

Voedselzandloper kookboek 01

Sinds vorige week is het Voedselzandloper Kookboek verschenen. In deze aanvulling op de Voedselzandloper vind je 100 recepten die foodie (en blogvriendinnetje) Pauline Weuring heeft ontwikkeld, gekookt én gefotografeerd. Alle recepten zijn gezond en voldoen aan de Voedselzandloper-theorie. Deze theorie houdt in dat gezond eten een rol speelt bij het jong houden van je lichaam en bij de preventie van ziektes. Voor degene die de theorie nog niet kent zal ik hem kort toelichten (in de boeken over de voedselzandloper vind je alle ins en outs over de theorie):

Bij de voedselzandloper staat het minder eten van suikers centraal. Als we gewicht willen verliezen of gezonder willen leven moeten we de bron van suikers minder eten: dit zijn brood, aardappelen, pasta en rijst. Naast het niet of minder eten van deze producten draagt de voedselzandloper ook uit om minder (rood) vlees te eten en dit te vervangen door vette vis of wit vlees zoals gevogelte. Daarnaast dienen we ongezonde vetten te vervangen door gezonde vetten zoals olijfolie, walnootolie en lijnzaadolie.
De voedselzandloper bestaat uit twee gedeeltes: een bovenste omgekeerde driehoek en een onderste driehoek. De bovenste bevat ongezonde voeding waarvan we minder moeten eten, de onderste driehoek bevat gezonde voeding waar we meer van dienen te eten. De voedselzandloper is een leidraad, iedereen bepaald zelf hoe ver hij of zij hierin gaat.

Voedselzandloper kookboek 03

Pauline wil ons met dit boek vooral inspireren dat gezond eten niet saai hoeft te zijn. In dit boek vind je daarom gezonde recepten voor iedere gelegenheid. Denk aan het ontbijt, lunch of hoofdgerecht maar ook nagerechten, tussendoortjes (wat dacht je van een gezonde lemoncheesecake?) en drankjes vind je terug in dit kookboek.

De recepten zijn erg gevarieerd en heel goed bruikbaar in het dagelijks leven. Uiteraard staan er verschillende recepten in voor het bereiden van havermout, maar ook gezonde pannenkoekjes, muffins, lasagne en verschillende tussendoortjes. Handig als je eens iets anders dan een appel mee wilt nemen naar het werk. Daarnaast staan er ook recepten in het boek die niet misstaan bij een etentje met familie of vrienden. Kortom dit is een boek dat je bij elke gelegenheid kunt gebruiken, ideaal als je iets gezonds wilt en/of je levensstijl wilt aanpassen.

Voedselzandloper kookboek 02

Het boek is erg overzichtelijk en handig in gebruik. Door de complete inhoudsopgave kun je recepten gemakkelijk opzoeken (een groot pluspunt als je het mij vraagt). De recepten zijn voorzien van weetjes, tips en achtergrond informatie van Kris Verburgh. Ook staat er bij ieder recept een mooi foto zodat je direct ziet wat je gaat maken. Daarbij zijn er speelse tekeningen in het boek te vinden wat het een heel mooi geheel maakt.

Omdat ik de laatste tijd steeds meer met gezonde voeding bezig ben komt dit boek zeker van pas. Ik ben geen type die alles 1 op 1 overneemt maar voor gezonde inspiratie pak ik dit boek er zeker bij. Zo ben ik van plan meer te variëren met gezonde ontbijtjes, lunches en tussendoortjes. Ook weet ik zeker dat er bij mij thuis een aantal hoofdgerechten uit het boek op tafel komen.

Voedselzandloper kookboek 04

Win!

De win-actie is inmiddels gesloten, het is niet meer mogelijk om een reactie achter te laten

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je kans maken op een exemplaar van het Voedselzandloper Kookboek? Dat kan! Van Pauline mag ik een gesigneerd exemplaar weggeven. Om kans te maken moet je het volgende doen:

 • Laat een reactie achter onder dit bericht
 • Deel dit bericht op Facebook of Twitter (dit kan door op een van de social-icoontjes onder dit bericht te klikken)

De winactie loopt tot en met vrijdag 25 oktober 2013. De winnaar krijgt per e-mail bericht, dus zorg ervoor dat je het juiste e-mailadres achterlaat bij je reactie.

Het Voedselzandloper Kookboek van Pauline Weuring & Kris Verburgh is uitgegeven door Promotheus | Bert Bakker en is verkrijgbaar voor € 19.95 in de boekhandel

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

107 Reacties

 1. Aad Peerdeman 25 oktober 2013 om 17:55

  Lijkt mij een leuk, handig en gezond kookboek .
  Echt superleuk! Ik zou heel graag een kansje maken

 2. nicole_kortekaas@hotmail.com 25 oktober 2013 om 19:08

  Ik zou heel graag het boek willen :) ben dol op koken :)

 3. Hedwig 25 oktober 2013 om 20:03

  Ooh wat fijn, hier doe ik graag aan mee! Ik heb het gedeeld op twitter via @hedwigs.

 4. Annemiek 25 oktober 2013 om 20:38

  Het boek al een paar keer bekeken in de boekhandel, erg mooi!! Kan niet wachten om er mee de keuken in te gaan.

 5. Saskia Hanneman 25 oktober 2013 om 21:04

  Dit lijkt me een geweldig boek en zeker om te winnen. Zo op het laatste moment wil ik nog wel meedoen. Ik heb met interesse naar de aflevering van P&W gekeken over de voedselzandloper.

 6. Magritha Heddema 25 oktober 2013 om 22:23

  Ik heb een halfjaar geleden het roer omgegooid en met het NIEUWE eten begonnen. Het lukt me heel aardig, maar ik kan best een goed boek gebruiken. ik waag
  dus ook maar een gokje!

 7. Anna 25 oktober 2013 om 23:20

  Sinds begin maart volg ik de voedingsadviesen van de voedselzandloper op.
  Ik voel mij veel energieker, ben 15 kg lichter en ik wil niet anders meer!
  Graag win ik het nieuwe kookboek om nog meer inspiratie op te doen zodat ik mijn ambitie, gezond oud worden, waar kan maken….