Het Voedselzandloper Kookboek (+ Win!)

Voedselzandloper kookboek 01

Sinds vorige week is het Voedselzandloper Kookboek verschenen. In deze aanvulling op de Voedselzandloper vind je 100 recepten die foodie (en blogvriendinnetje) Pauline Weuring heeft ontwikkeld, gekookt én gefotografeerd. Alle recepten zijn gezond en voldoen aan de Voedselzandloper-theorie. Deze theorie houdt in dat gezond eten een rol speelt bij het jong houden van je lichaam en bij de preventie van ziektes. Voor degene die de theorie nog niet kent zal ik hem kort toelichten (in de boeken over de voedselzandloper vind je alle ins en outs over de theorie):

Bij de voedselzandloper staat het minder eten van suikers centraal. Als we gewicht willen verliezen of gezonder willen leven moeten we de bron van suikers minder eten: dit zijn brood, aardappelen, pasta en rijst. Naast het niet of minder eten van deze producten draagt de voedselzandloper ook uit om minder (rood) vlees te eten en dit te vervangen door vette vis of wit vlees zoals gevogelte. Daarnaast dienen we ongezonde vetten te vervangen door gezonde vetten zoals olijfolie, walnootolie en lijnzaadolie.
De voedselzandloper bestaat uit twee gedeeltes: een bovenste omgekeerde driehoek en een onderste driehoek. De bovenste bevat ongezonde voeding waarvan we minder moeten eten, de onderste driehoek bevat gezonde voeding waar we meer van dienen te eten. De voedselzandloper is een leidraad, iedereen bepaald zelf hoe ver hij of zij hierin gaat.

Voedselzandloper kookboek 03

Pauline wil ons met dit boek vooral inspireren dat gezond eten niet saai hoeft te zijn. In dit boek vind je daarom gezonde recepten voor iedere gelegenheid. Denk aan het ontbijt, lunch of hoofdgerecht maar ook nagerechten, tussendoortjes (wat dacht je van een gezonde lemoncheesecake?) en drankjes vind je terug in dit kookboek.

De recepten zijn erg gevarieerd en heel goed bruikbaar in het dagelijks leven. Uiteraard staan er verschillende recepten in voor het bereiden van havermout, maar ook gezonde pannenkoekjes, muffins, lasagne en verschillende tussendoortjes. Handig als je eens iets anders dan een appel mee wilt nemen naar het werk. Daarnaast staan er ook recepten in het boek die niet misstaan bij een etentje met familie of vrienden. Kortom dit is een boek dat je bij elke gelegenheid kunt gebruiken, ideaal als je iets gezonds wilt en/of je levensstijl wilt aanpassen.

Voedselzandloper kookboek 02

Het boek is erg overzichtelijk en handig in gebruik. Door de complete inhoudsopgave kun je recepten gemakkelijk opzoeken (een groot pluspunt als je het mij vraagt). De recepten zijn voorzien van weetjes, tips en achtergrond informatie van Kris Verburgh. Ook staat er bij ieder recept een mooi foto zodat je direct ziet wat je gaat maken. Daarbij zijn er speelse tekeningen in het boek te vinden wat het een heel mooi geheel maakt.

Omdat ik de laatste tijd steeds meer met gezonde voeding bezig ben komt dit boek zeker van pas. Ik ben geen type die alles 1 op 1 overneemt maar voor gezonde inspiratie pak ik dit boek er zeker bij. Zo ben ik van plan meer te variëren met gezonde ontbijtjes, lunches en tussendoortjes. Ook weet ik zeker dat er bij mij thuis een aantal hoofdgerechten uit het boek op tafel komen.

Voedselzandloper kookboek 04

Win!

De win-actie is inmiddels gesloten, het is niet meer mogelijk om een reactie achter te laten

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je kans maken op een exemplaar van het Voedselzandloper Kookboek? Dat kan! Van Pauline mag ik een gesigneerd exemplaar weggeven. Om kans te maken moet je het volgende doen:

 • Laat een reactie achter onder dit bericht
 • Deel dit bericht op Facebook of Twitter (dit kan door op een van de social-icoontjes onder dit bericht te klikken)

De winactie loopt tot en met vrijdag 25 oktober 2013. De winnaar krijgt per e-mail bericht, dus zorg ervoor dat je het juiste e-mailadres achterlaat bij je reactie.

Het Voedselzandloper Kookboek van Pauline Weuring & Kris Verburgh is uitgegeven door Promotheus | Bert Bakker en is verkrijgbaar voor € 19.95 in de boekhandel


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
107 comments
 1. Ik wil dit boek wel hebben!! Zolang ik vrij wordt gelaten en niet “gedwongen” om mijn hele eetstijl om te gooien, lijkt het me zeker een goede eetwijzer. Ik doe dus mee :) (gedeeld op facebook)

 2. De sneak previews die ik van dit kookboek heb gezien, maken me erg nieuwsgierig! Gezonde én lekkere recepten, een betere combi is er niet, toch? :)

 3. Lijkt mij een leuk, handig en gezond kookboek .
  Kunnen wij hier thuis goed gebruiken !

 4. Doordat ik Coeliakie kreeg, ben ik helemaal in het glutenvrije dieet gedoken. Hierdoor kwam ik erachter wat voeding met je kan doen. Inmiddels eet ik ook geen lactose, zoetstoffen, soja en glucosesiroop meer. Ook probeer ik te minderen met suikers. Dit boek zou een hele mooie aanvulling zijn en staat zeker op mijn verlanglijst!
  Ik haal veel inspiratie uit jullie blogs. Ga zo door meiden!

 5. ben benieuwd naar de recepten, heb wel het boek gekocht maar zou graag de praktijk bekijken, dus de recepten!! ben geen theoriemens maar een doemens!!

 6. Ik word onderhand steeds nieuwsgieriger naar de recepten en greep in de winkel al mis! Lijkt me een uitdaging ook dingen te maken die passen binnen deze ideeen

 7. Lijkt me een heerlijk kookboek om te winnen, zeker omdat ik in het voedselzandloper boek mis.

  Groetjes,

  Suzanne

  Gedeeld via twitter

 8. Ik ben erg nieuwsgierig naar dit boek! Raak al geïnspireerd van de introductie. Het lijkt me erg fijn een praktisch boek te hebben waarbij een gezonde voeding voor iedere dag is beschreven.

 9. Ja! Die zou ik heel graag winnen! Dit boek is mij aangeraden, maar ik was het hele bestaan al weer vergeten… dom dom dom. Want sinds mijn schildklier het heeft begeven probeer ik al van alles om gewicht te verliezen, helaas zonder resultaat. Heb de moed opgegeven eigenlijk. Maar wie weet, met dit boek… Leuke actie dus! :)

 10. DOe graag mee. Fijne aanvulling op ‘de Voedselzandloper’!

  P.s. Klein foutje in je post, 2x ‘is’: …..Promotheus | Bert Bakker is en is verkrijgbaar voor € 19.95 in de boekhandel….

 11. Super! Ik lees jullie beide blogs en raak altijd enorm geïnspireerd. Ik ben dus ook enorm benieuwd naar dit mooie boek! Bedankt Dames!
  groetjes Karin

 12. Super! Ik ben zo benieuwd naar dit boek! Ik volg Paulines Blog al langer en ik weet dat ze heerlijke recepten maakt! Ook was ik heel erg enthousiast over het eerste boek van de Voedselzandloper! Ik kan dan ook niet wachten om het kookboek van de Voedselzandloper in handen te hebben.

 13. Dit is nou precies wat ik in mijn leven nodig heb!Geweldige actie……….
  Ik ga me steeds meer verdiepen in clean eating
  En dit kookboek gaat mij daarin helpen!
  xoxo Joyce

 14. Geweldig! Ik kan wel 101 redenen opnoemen waarom ik hem zou willen/moeten winnen, maar de reden is dat ik hem gewoon graag wil hebben :D

 15. Na jarenlang klungelen om mijn voeding aan te passen om mijn darmsyndroom, heb ik eindelijk een “oplossing” gevonden! Door het voedselzandloper toe te passen kan ik weer genieten van mijn eten. Heerlijk! Het kookboek zal dan ook goed van pas komen en me verder op weg helpen.

 16. Superleuk. Wil graag leren gezonder te koken, voor meer energie. Dit boek lijkt me goede inspiratie

 17. Het lezen van “Antikanker” en “Eten tegen kanker” (doordat een vriendin zich door deze diagnose in voeding is gaan verdiepen), hebben mij al gedwongen mijn eetpatroon danig onder de loep te nemen. De voedselzandloper ligt qua visie in dezelfde lijn en recepten om mijn dagelijkse eetpatroon te veranderen zijn van harte welkom! Dit boek zou dan ook heel goed van pas komen!

 18. Een vriend van me voelt zich al een stuk beter sinds hij de voedselzandloperprincipes toepast. En daarbij is hij niet eens streng. Alleen inspiratie, die wil wel eens missen. Ik wil dit boek niet zozeer voor mezelf, maar vooral om hem cadeau te doen. Maar dan ga ik er zeker wel gezonde inspiratie uit opdoen ;-)

 19. Ik ben ZO benieuwd naar (de recepten in) dit boek! Ik ben ook steeds meer bezig met ‘clean eating’ en dit boek sluit daar volgens mij heel goed op aan.

  Ik had het boek al op mijn verlanglijstje van Sinterklaas staan (haha echt waar :)), maar het zou natuurlijk super zijn om dit boek te winnen zodat ik er nog eerder mee kan gaan werken :)

  Heb het bericht gedeeld via Twitter en volg je nu ook op Facebook!

 20. Ik ben nu een tijdje bezig met clean eten en het bevalt heel goed! Alleen het vinden van geschikte en lekkere recepten is niet altijd gemakkelijk. Het Zandloperprincipe ligt heel dicht bij clean eten en ik ben dan ook heeeeel erg benieuwd naar dit kookboek!

 21. Naar aanleiding van een cursus op het werk heb ik het boek (de Voedselzandloper) aangeschaft. Het was erg interessant on te lezen. Verder was ik sowieso al geinteresseerd in gezonde voeding. Ik wil mijn zoontje graag natuurlijk opvoeden met zo min mogelijk bewerkte producten. Ik ben benieuwd naar het kookboek. ( link gedeeld op Twitter).

 22. Wat een supergave giveaway! Ben heel erg benieuwd naar dit kookboek, het lijkt me een heel goede aanvulling op de Voedselzandloper zelf; dus ik doe graag mee!

 23. Ik doe graag mee met de winactie! Heb al veel gelezen over de Voedselzandloper en ben zo benieuwd naar het kookboek en de recepten! Ben al heel bewust bezig met voeding en gezond eten, maar kan nog wel wat extra inspiratie en tips gebruiken. Vooral het vervangen van brood etc lijkt me lastig, als echte broodaddict! Wat heerlijke broodvervangingsrecepten komen voor mij dus goed van pas.

 24. Jaaaaa winnenwinnenwinnen!
  Ik had al van de voedselzandloper gehoord en hoorde laatst van het receptenboek, zo die lijkt me enorm handig!
  Ik zal dit bericht delen op facebook en hoop zooooo dat ik hem win! Lekker gezond bezig!

 25. Ik zou hier heel graag -samen met mijn dochter van 14- recepten uit willen bereiden. Leren koken gaat ook om léren gezond en lekker eten te bereiden. Het lijkt me een prachtig boek!

 26. Dit boek is een zo ontzettend must-have!

  Ik ben recent zo’n 25 kilo afgevallen en ik ben actief bezig om er op te letten wat ik allemaal in mijn lichaam stop en wat voeding met mijn lichaam doet. Dit boek zou net die ondersteuning zijn die ik nodig heb om het gezonde pad te blijven volgen. Want ik merk het echt.. gezond en puur eten heeft een super positieve invloed op hoe ik mij in mijn lichaam voel. Ik zou dit boek echt fantastisch vinden als nieuwe voedselbijbel <3

 27. Mijn kinderen (in en uit huiswonend ) zijn op het moment allemaal druk bezig met verantwoorde voeding .Dus letten op e-nummers , minderen met suiker, biologische producten als dit mogelijk is , dus voor mezelf zou een goede richtlijn en duidelijke recepten het allemaal net iets makkelijker maken

 28. Dit boek mag maar al te graag bij mij in de brievenbus vallen, het zou mijn collectie kookboeken zeker aanvullen!!!

 29. Ik doe graag mee.
  Een gezonde draai aan mijn maaltijden geven zonder het
  verplichte tellen van punten en calorieën
  Nu ik al aardig wat kilo’s kwijt ben, wil ik dit graag op een gezonde
  manier uitbouwen. Met een frisse blik op lekker eten.
  AJ

 30. Eindelijk een geloofwaardig boek! Ik zou dit boek dolgraag willen uittesten, er mogen hier ook wel wat kilootjes verdwijnen. Ik had al wat info opgezocht over dit boek en ben nu heel erg nieuwsgierig!

 31. wat een vrolijk boek, ik doe graag mee met de prijsvraag om hem te winnen. ik heb de link gelikt op facebook

 32. Graag doe ik ook mee met de loting hiervan.

  Tijdje geleden stond het in een Kringloop winkel en heb ik het niet gekocht. Stom, Stom,,Stom. Ik was in zo’n periode dat ik eigenlijk niets wilde kopen en heb het teruggezet, daarvan had ik eigenlijk al spijt toen ik weer thuis was. Hoop dat mijn stommiteit me vergeven is en geluk heb bijloting.

 33. Aantrekkelijk en vrolijk uitgevoerd boek! Hoewel niet een erg origineel concept….
  Deze anti-kanker richtlijnen doen al tientallen jaren de rondte.
  P.S. Als je af wilt vallen en “gezond” worden, zou je misschien minder kunnen eten en de voortjes, toetjes, snacks en tussendoortjes laten staan?!

 34. Wat ziet dit boek er nu al super gaaf uit!
  Ik ben erg nieuwsgierig wat er allemaal in staat, en zou hem daarom graag zelf willen hebben. Je snap het al, ik doe mee! (Ik heb de link gedeeld op Facebook).

 35. Ik heb veel over het boek gehoord en ben er best nieuwsgierig naar.
  Maar als ik moet kiezen of ik mijn geld aan goede voeding óf aan een goed boek uit zal geven, kies ik toch voor de voeding. Dus ik laat de kans op een gratis goed boek niet lopen….

 36. Sinds korte tijd hou ik me bezig met clean eten. En stimuleer ik mijn,omgeving om hetzelfde te doen. En met resultaat. ik voel me super.. Maar je kunt altijd meer leren. Dit boek zou me hier.zeker hij kunnen helpen

 37. Wat een tof initiatief . Mijn dochter is heel bewust bezig met het principe van de voedselzandloper om haar dochtertjes van 3 en 4,5 jaar gezond eten voor te schotelen, dus …. mocht ik dit boek winnen geef ik het zeker mijn dochter cadeau. (link gedeeld op fb)

 38. Wat een gaaf kookboek. Ik hoop dat ik hem win zodat ik er veel kookplezier van zal beleven!

 39. Dit boek wil ik wel graag op mijn boekenplank. ben de laatste tijd erg met gezond eten bezig, en dit boek zou mij daar goed bij kunnen helpen. :)

 40. Ik doe heel graag mee heart de actie aangezien ik diabetes heb en een insulinepomp gebruik. Super belangrijk om gezond te eten natuurlijk! Maar ja…..juist wat je beter biedt mag eten, lokt het meeste. Dus een goede leidraad in deze zou zeer welkom zijn! En als ik niet meedoe, win ik zeker niet dat mooie boek. Dus doe ik mee en deel ik de boodschap op facebook! Groetjes .:-)

 41. Dit boek zou ik dolgraag willen hebben. Gezond eten is al lang een prioriteit bij mij en ik probeer bewust bezig te zijn met het goede wat de natuur biedt. Dit kookboek zou helpen en inspireren om dit nog meer te verwezelijken!

 42. Wil graag aan de slag met deze vernieuwende recepten en tips voor een gezonde leefstijl!

 43. Ik wil heel graag winnen! Ik wil namelijk gezonder gaan eten met mijn vriend en niet na een lange dag werken naar een pizza of magnetronmaaltijd grijpen. Ik hoorde dat dit boek onder andere laat zien dat gezond eten niet lang hoeft te duren… zeer benieuwd dus naar de recepten!

 44. Ik wil graag dit kookboek winnen
  zodat mijn dochter een eigen kookboek-verzameling kan beginnen.
  Ze kookt bijzonder graag en liefst een beetje anders dan gewoon
  En in dit boek ligt op gezond en lekker de klemtoon!
  Daarom zou het erg leuk zijn als dit kookboek het 1e wordt in de rij!
  Dan maken jullie haar heel erg blij!

 45. Ik ben een ontzettende voorstander van de wijze waarop Kris deze eet-leefstijl naar voren brengt. Havermout is 1 van de dingen die ik dagelijks eet. Brood en pasta eet ik nauwelijks en ik vindt dat er goede alternatieven in het boek beschreven staan. Erg nieuwsgierig dus naar het kookboek!:)

 46. Geplaatst op facebook. Goed boek. Veel over gehoord. Probeer al deels te eten volgens de zandloper.

 47. Van deze post gaat mijn kookwekker harder rinkelen! Ik ben super benieuwd naar het boek ‘de zandloper’. Sinds een tijdje dompel ik mezelf onder in de wereld van gezonde voeding en ben ontzettend leergierig en nieuwsgierig naar alle recepten, weetjes en tips!

 48. Ja, ik wil wel. Graag zou ik dit zandloperboek willen hebben. Ik heb er al zoveel over gelezen. Volgens mij is het een perfecte leidraad. Daarbij ook een makkelijke manier om beter in je vel te komen.

 49. ik zou hem graag willen winnen. Omdat eten bij ons een belangrijke rol speelt in gezondheid

 50. Dit lijkt mij een super goed boek. Toevallig heb ik nog niet zo lang geleden het boekje “De boodschappencoach” van Ralph Moorman gekocht. Ik denk dat dit boek er erg goed op aansluit. Heel benieuwd naar de ” gezonde” recepten.

 51. Lijkt me een gaaf kookboek om te winnen, dus ik doe graag mee! Ben erg benieuwd!

  (gedeeld op twitter)

 52. Ik heb het boek gelezen en er erg veel van geleerd. Ik ben dit dan ook stukje bij beetje aan het toepassen in mijn leven. Dit kookboek is voor mij een mooie aanvulling op het boek en mijn nieuwe levenstijl.

 53. Echt superleuk! Ik zou heel graag een kansje maken !! Ik heb op Facebook al gedeeld, geliked en bericht nagelaten. Zal straks ook even kijken of ik twitter nog opgestart krijg LOL!

 54. Goede avond Brenda Kookt.
  Ehhhh, ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit had gehoord van de Zandloper-theorie. Maar heb even gelezen hier op de website, en ik ben reuze nieuwsgierig geworden. Wil graag kans maken op dit kookboek. Ik doe dus heel graag mee.

 55. Jeetje. Ik lees nu pas dat het een gesigneerd exempaar is, dat wordt verloot.
  Helemaal super. De winnaar of winnares heeft straks echt een uniek kookboek in huis.

 56. Na lang wikken en wegen (ik heb n.l. geen Facebook en Twitter ook niet) wil ik toch graag meedoen om dit boek te winnen, het lijkt mij een heel mooi boek ook omdat ik op dit moment bezig ben om zoveel mogelijk gezond te koken!

 57. Het boek ziet er prachtig uit!
  Ik heb het gewone boek van de voedselzandloper al van A-Z gelezen en ben erg benieuwd naar dit kookboek.
  Was al fan van Pauline, nu ook van jou. ;)

 58. Ik ben zo benieuwd naar dit kookboek! Sinds een paar weken mag ik geen melkproducten en tarweproducten meer eten en volgens mij kan ik super veel inspiratie opdoen uit dit kookboek :-)!

 59. Het lijkt me een geweldig boek!

  Heb goede recensies gelezen en even gebladerd. Het boek staat op mijn wensenlijst voor 5 december, maar als je mij er eerder blij mee kunt maken…

  Zal aandacht geven voor je actie op onze site voor dit soort leuke acties… Nu te laat ;-)

  Met gezonde groet
  Vanessa

 60. Morgen, 25 oktober, 28 jaar getrouwd, beide toe aan een verandering in ons eetpatroon, om samen gezond oud te kunnen worden.
  We kijken al langer naar de Voedselzandloper maar hebben de stap nog niet kunnen zetten. Het boek zou een heel goed hulp zijn.

 61. nog niet eerder gehoord over de zandlopertheorie, nu veel over gehoord en gelezen dus ik doe graag mee

 62. Wat leuk, een receptenboek van voedselzandloper!

  Vorig jaar heb ik het voedselzandloper boek gelezen. Sindsdien ben ik stil gaan staan bij mijn eigen eetpatroon, ook omdat ik veel buikklachten had. Na het lezen van de voedselzandloper heb ik mijn eetpatroon helemaal veranderd. Klachten waar ik al langere periodes mee rondliep zijn in de loop der tijd verbeterd en sommige zelfs helemaal verdwenen.

  Ik ben zelf 18 jaar, en heb mijn moeder al helemaal enthousiast gemaakt. Doordat ze met mij mee is gaan doen is ze in ruim een half jaar 20 kilo kwijt geraakt. Ze voelt zich steeds lekkerder in haar vel zitten.

  Met dit receptenboek hoop ik mijn vader en zusjes ook in verleiding te kunnen brengen van hoe lekker gezond eten kan zijn. Daarnaast lees ik het boek graag om mijn passie en inspiratie voor een natuurlijke en gezonde leefstijl alleen maar te kunnen uitbreiden.

 63. Ik verzamel alle boeken die paleo proof zijn…daar hoort deze mijn inziens ook thuis…dus ik hou mij aanbevolen voor deze leuke boek…mvg kristin

 64. Sinds ons kindje gaan we steeds verder met gezonde voeding. Boek is zeer gewenst hier!

 65. Goed en gezond koken en eten is erg belangrijk, vooral met een gezin met drie opgroeiende kinderen. Ik probeer al tijden gezond te koken, maar het komt er heel vaak toch net niet van. Misschien dat dit boek een goede aanleiding en een eerste aanzet zouden zijn naar een gezondere maaltijden!

 66. Oehhh, die wil ik winnen! Ik heb het boek De Voedselzandloper en ben helemaal fan dus dit zou goed uitkomen! Heb het gedeeld op Twitter!

  Liefs,
  Laura.

 67. Dit boek lijkt mij wel wat, ik heb twee zoons die op hun eigen wonen die kunnen het boek ook dan ook van mij lenen om gezonder te eten, want dat houd wel eens wat.

 68. Lijkt mij een leuk, handig en gezond kookboek .
  Echt superleuk! Ik zou heel graag een kansje maken

 69. Het boek al een paar keer bekeken in de boekhandel, erg mooi!! Kan niet wachten om er mee de keuken in te gaan.

 70. Dit lijkt me een geweldig boek en zeker om te winnen. Zo op het laatste moment wil ik nog wel meedoen. Ik heb met interesse naar de aflevering van P&W gekeken over de voedselzandloper.

 71. Ik heb een halfjaar geleden het roer omgegooid en met het NIEUWE eten begonnen. Het lukt me heel aardig, maar ik kan best een goed boek gebruiken. ik waag
  dus ook maar een gokje!

 72. Sinds begin maart volg ik de voedingsadviesen van de voedselzandloper op.
  Ik voel mij veel energieker, ben 15 kg lichter en ik wil niet anders meer!
  Graag win ik het nieuwe kookboek om nog meer inspiratie op te doen zodat ik mijn ambitie, gezond oud worden, waar kan maken….

Reacties uitgeschakeld.

Misschien vind je dit ook leuk