Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

dé Brenda Kookt met LEV BBQ box!

De box bevat een complete barbecuemaaltijd voor 4 personen!

Wil je 8 juli lekker van de box genieten?
Bestel dan voor donderdag 1 juli21.00,  uur.

Bestel nu:

dé Brenda Kookt met LEV BBQ box!

De box bevat een complete barbecuemaaltijd voor 4 personen!

Wil je 8 juli lekker van de box genieten?
Bestel dan voor donderdag 1 juli 21:00 uur.

Tomaten gevuld met spinazie

Gevulde tomaten 2 txt

Gevulde tomaten stonden al lang op mijn lijstje. Eindelijk is het er van gekomen ze te maken. Ik vulde de tomaten met een mengsel van verse spinazie, champignons, pijnboompitjes en een uitje, een mooie combi!

Deze gevulde tomaten kun je serveren als voor- of bijgerecht. Ook kun je ze als vleesvervanger serveren met aardappeltjes en sla of een andere groente. Een echte aanrader als je het mij vraagt.
Gevulde tomaten 1

Gevulde tomaten 3

Tomaten gevuld met spinazie

Bereidingstijd: 20 minuten plus 25 minuten oventijd

Ingrediënten voor 4 gevulde tomaten:

  • 4 tomaten
  • halve ui
  • teentje knoflook
  • 4 champignons
  • 1 eetlepels pijnboompitjes
  • 6 handen verse spinazie
  • 25 gram oude geraspte kaas
  • peper en zout
  • olie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd het kapje van de tomaten. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Laat de tomaten ondersteboven even uitlekken op keukenpapier.
Snipper de ui en pers de knoflook, snijd de champignons blokjes.
Verwarm olie in een wok, bak de ui en knoflook hier in aan. Voeg de blokjes champignons en pijnboompitjes erbij als de ui glazig is. Bak de champignons even mee.
Voeg de spinazie toe en wok dit even mee. Breng het spinaziemengsel op smaak met peper en zout.

Vul de tomaten met het spinaziemengsel en bestrooi ze met de geraspte kaas.
Verwarm de gevulde tomaten 25 minuten in de oven.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

11 Reacties

  1. Ina 27 oktober 2013 om 21:02

    Wat ziet dit er ook weer heerlijk uit! En zo heel ‘anders dan anders’!
    En ik heb nog nooit pijnboompitjes gegeten, dus dat kan ik hier mooi in proberen!

  2. Marieke 28 oktober 2013 om 15:59

    Ziet er heerlijk uit alleen houd ik niet zo van tomaat. Kan dit ook met paprika. En dan bedoel ik vooral die tijd in de oven? ;)

    1. Brenda Kookt 28 oktober 2013 om 16:17

      Ja, dat kan. Als ik gevulde paprika’s maak gaan ze meestal ook 25 minuten in de oven. Controleer even of ze gaar zijn voordat je ze uit de oven haalt.

  3. Frederike 20 december 2013 om 20:30

    Hoi Brenda,

    De gevulde tomaten zien er erg lekker uit. Ik wil ze gaan maken voor Kerst, maar vroeg mij af of je vleestomaten hebt gebruikt of “gewone” tomaten?

    1. Brenda Kookt 20 december 2013 om 22:28

      Hoi Frederieke, in dit geval gebruikte ik ‘gewone’ tomaten.

  4. Sydney 24 oktober 2014 om 16:25

    Kan ik de spinazie ook vervangen voor gehakt?

    1. Brenda Kookt 25 oktober 2014 om 13:23

      Ja, dat kan zeker. De gevulde tomaten worden dan wel machtiger.

  5. Sydney 16 december 2014 om 17:25

    Hmm ik heb ze gemaakt en ze waren echt heerlijk! Netjes met spinazie ipv gehakt ( ben niet zo’n fan van spinazie)
    maar die proefde ik er niet in terug.
    Komt zeker vaker op tafel! ( met je zelfgemaakte slavinken want die zijn echt een hit)

    1. Brenda Kookt 16 december 2014 om 21:34

      Wat leuk om te horen Rianne. Bedankt voor je reactie :)

  6. LM 15 april 2018 om 18:06

    Hoe kunnen de tomaten het beste bewaard worden, zodat ze de volgende dag als lunch gegeten kunnen worden?

  7. Sybranda 17 december 2018 om 14:17

    Ziet er heerlijk uit!
    Kun je deze ook een dag van tevoren maken en dan op de dag zelf in de oven?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *