Tomaten gevuld met spinazie

Gevulde tomaten 2 txt

Gevulde tomaten stonden al lang op mijn lijstje. Eindelijk is het er van gekomen ze te maken. Ik vulde de tomaten met een mengsel van verse spinazie, champignons, pijnboompitjes en een uitje, een mooie combi!

Deze gevulde tomaten kun je serveren als voor- of bijgerecht. Ook kun je ze als vleesvervanger serveren met aardappeltjes en sla of een andere groente. Een echte aanrader als je het mij vraagt.
Gevulde tomaten 1

Gevulde tomaten 3

Tomaten gevuld met spinazie

Bereidingstijd: 20 minuten plus 25 minuten oventijd

Ingrediënten voor 4 gevulde tomaten:

  • 4 tomaten
  • halve ui
  • teentje knoflook
  • 4 champignons
  • 1 eetlepels pijnboompitjes
  • 6 handen verse spinazie
  • 25 gram oude geraspte kaas
  • peper en zout
  • olie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd het kapje van de tomaten. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Laat de tomaten ondersteboven even uitlekken op keukenpapier.
Snipper de ui en pers de knoflook, snijd de champignons blokjes.
Verwarm olie in een wok, bak de ui en knoflook hier in aan. Voeg de blokjes champignons en pijnboompitjes erbij als de ui glazig is. Bak de champignons even mee.
Voeg de spinazie toe en wok dit even mee. Breng het spinaziemengsel op smaak met peper en zout.

Vul de tomaten met het spinaziemengsel en bestrooi ze met de geraspte kaas.
Verwarm de gevulde tomaten 25 minuten in de oven.

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
11 comments
  1. Wat ziet dit er ook weer heerlijk uit! En zo heel ‘anders dan anders’!
    En ik heb nog nooit pijnboompitjes gegeten, dus dat kan ik hier mooi in proberen!

  2. Hoi Brenda,

    De gevulde tomaten zien er erg lekker uit. Ik wil ze gaan maken voor Kerst, maar vroeg mij af of je vleestomaten hebt gebruikt of “gewone” tomaten?

  3. Hmm ik heb ze gemaakt en ze waren echt heerlijk! Netjes met spinazie ipv gehakt ( ben niet zo’n fan van spinazie)
    maar die proefde ik er niet in terug.
    Komt zeker vaker op tafel! ( met je zelfgemaakte slavinken want die zijn echt een hit)

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk