Ga naar de inhoud

Kooktips #3

Wist je dat 2

Ik heb weer een paar leuke tips, nieuwtjes en handigheidjes gevonden die van pas komen in de keuken, tijd voor een nieuw wist-je-datjes artikel!

Inmiddels is de naam van deze rubriek ‘Kooktips’ omdat ik denk dat dit de lading beter dekt.

 

Wist je dat..

  • ..je kookvocht in een stoofschotel het beste kunt aanvullen met lauw/wam water? Van koud water wordt het vlees taai, lauw/warm water zorgt ervoor dat je vlees lekker mals blijft.
  • ..je een kroket het beste in de koelkast kunt laten ontdooien als je een lekker krokant korstje wilt na het frituren?
  • ..eieren langer bewaard kunnen blijven als je ze regelmatig omkeert? Toen ik ineens wel erg veel eieren in huis bleek te hebben ben ik opzoek gegaan hoe ik ze langer kon bewaren. Als je ze iedere week even omdraait zorg je ervoor dat de dooier mooi in het midden blijft. Hierdoor blijven je eieren langer vers.
  • ..je gehaktballen kunt kneden zonder vieze handen te krijgen? Gebruik hiervoor een boterhamzakje. Steek je hand in het zakje, pak de hoeveelheid gehakt die je nodig hebt, draai het zakje om je hand terug zodat het gehakt in het zakje zit. Maar een mooie ronde bal door het zakje rond te draaien. Laat de bal uit het zakje in de pan vallen en je handen zijn nog schoon.
  • ..gekristalliseerde honing weer vloeibaar wordt door de pot even in warm water te zetten of op te warmen in de magnetron? (dit werkt ook bij karamel!)
  • ..je losse kruidnagels niet meer kwijt hoeft te raken? Gebruik een houder voor losse thee (bijvoorbeeld zo’n eitje) voor je losse kruidnagels. Zo kun je de kruidnagels er weer gemakkelijk uithalen. Als je laurierblad in stukjes breekt en ook in het eitje stopt geeft dit ook extra smaak af, maar beland het niet tussen je tanden.

Welke van deze tips komt jou goed van pas?

P.s. heb je de anti-traan tips voor bij het uien snijden ook al gelezen?

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op