Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Snap Shots: New York Edition!

Snap Shots New York txt

Na de feestdagen was het tijd voor een welverdiende vakantie. Al was het geen relax-vakantie en kwam ik niet uitgerust thuis, we gingen namelijk naar New York! Natuurlijk wilden we in de kleine week dat we er waren zoveel mogelijk zien. Alles wat we van plan waren is gelukt, o.a. wandelen over de Brooklyn Bridge, bezoeken van 9/11 memorial (indrukwekkend!), On top of the Rock, Times Square, Central Park, China Town, Little Italy, Statue of Liberty, High line, een broadway musical bekijken en daarnaast is er ook lekker gegeten. Best een belangrijk onderdeel van een vakantie als je het mij vraagt.

Uiteraard heb ik de nodige Food snap shots gemaakt in the Big Apple, al zijn de meeste foto’s met mijn fotocamera gemaakt maar die laat ik voor deze keer ook zien. Een weekje New York vraagt om een extra editie van de Snap Shots, New York Edition!

Snap Shots New York 02
De eerste avond aten we bij Bryant Park Grill, gelegen aan het Bryant Park. We kozen voor dit restaurant omdat het er gezellig uitzag (uiteraard met kerstversiering), er zaten al een aantal groepjes mensen te eten en het was geen ‘vreetschuur’. We hadden behoefte om rustig te zitten, een klein hapje te eten en een drankje te nemen, dit restaurant was hier perfect voor. We namen allebei het gerecht met zalm.
Wat mij betreft wat dit een goede keuze, vriendlief vond het iets minder geslaagd. De zalm was lekker mals en beetje zoet, ik vermoed dat dit kwam door gember. De zalm lag op een bedje van spaghettipuree (mijn vertaling volgens de menukaart) met daarbij aardappeltjes. Persoonlijk vond ik alleen de aardappeltjes geen succes verder was het een heerlijk licht gerechtje. Precies wat ik wilde.

Snap Shots New York 01

Eigenlijk had ik na de zalm genoeg gehad, maar toch bekeek ik de dessertkaart. En als de kaart begint met warme chocoladetaart én New York Cheesecake dan moet je wel iets bestellen. We deelden de New York Cheesecake, we waren tenslotte in New York!
De cheesecake zag er heerlijk uit en was op voor we het wisten, hierdoor heb ik er geen foto van kunnen maken. New York Cheesecake is echt the best, dit jaar ga ik er thuis ook zeker een bakken.

Snap Shots New York 20

Edit: op mijn telefoon vond ik toch een foto van de overheerlijke New York Cheesecake ;) Het ziet er net zo lekker uit als dat het was.

Snap Shots New York 03

Door het tijdsverschil waren we ‘s morgens vroeg wakker. We moesten soms letterlijk wachten tot we om half  7 bij het ontbijt konden verschijnen. En als je dan de eetzaal binnenkomt zie je dit: MUFFINS! Persoonlijk vind ik het een flinke  hap voor de vroege ochtend maar toch kon ik het niet laten er eentje te nemen. Daarbij nam ik een geroosterd broodje én geroosterd crossantje met jam. Dit was ook bijna het enige dat verkrijgbaar was samen met bagels en melk met (corn)flakes.

Snap Shots New York 13

We waren veel buiten, en buiten was het koud! Regelmatig moesten we even opwarmen, hot choco van Starbucks gaat er dan wel in ;-)

Snap Shots New York 14

Nadat we een hele dag op stap waren gingen we opzoek naar een fijne plek om te eten. Via via had ik via meerdere personen gehoord dat The Spotted Pig in het Meetpacking district een aanrader is. En dat was het zeker. We aten hier heerlijke burgers met roquefort en frietjes met tijm (later vertel ik je hier meer over).

Snap Shots New York 04

Ergens in een zijstraatje kwamen we Sandwich House tegen. Een sancwichbar dat dagelijks drie huisgemaakte soepen serveert. Ook dit konden we wel gebruiken om op te warmen, het was precies wat we nodig hadden na een wandeling over de Brooklyn Bridge.
Wat een topper, hier waren weinig toeristen te zien maar wel veel New Yorkers die lunchpauze hielden. Om op te warmen gingen we voor tomaten-basilicum soep (heerlijk!) daarbij nam ik een sandwich (dit is een halve, moet je voorstellen hoe groot een hele is) met gegrilde kip, en avocado met sla en tomaat. Persoonlijk vond ik het ook fijn om voor de afwisseling een lekker belegd broodje te eten.

Snap Shots New York 05

Snap Shots New York 06

Na een rondje China Town en Little Italy kregen we honger. Bij toeval stonden we stil voor een nieuwe zaak, de Italian Food Market. Het zag er zo leuk uit dat we besloten hier een hapje te eten. We moesten even wachten voor we plaats konden nemen maar dit was geen probleem.
De kaart was niet uitgebreid, maar toch was er meer dan voldoende keuze uit onder andere pizza, pasta, Italiaanse sandwiches en meer. Joost ging voor de spaghetti met gehaktballen en ik nam een pizza met rucola, mozzarella en parmaham. Allebei toppers, de pasta was vers, de gehaktbal super mals, de mozzarella was van topkwaliteit en de bodem van de pizza was per-fect. Joost vond het zo lekker dat hij het liefst dezelfde week nog een terug zou gaan naar deze zaak, maar omdat we niet meer in de buurt kwamen is dit er niet meer van gekomen.

Snap Shots New York 11

Nieuwjaardsdag fietsen we ‘s ochtends door Central Park. Als snack at ik een zakje cashewnoten met honing. In New York kom je dit op meerdere plaatsen tegen op straat, zeker een zakje nemen als je het tegenkomt.

Snap Shots New York 24

Snap Shots New York 23

Snap Shots New York 21

Snap Shots New York 22

Na central park gingen we ‘even’ naar de Whole foods die in het winkelcentrum lag naast de Trump Tower. Whole foods is een supermarkt waar je echt naar binnen moet als je in New York bent. Het is A-MA-ZING!
Ik heb niet heel veel foto’s gemaakt, iedereen keek me toch een beetje raar aan dat ik foto’s maakte in een supermarkt. Als we deze supermarkten in Nederland hadden dan trok ik er een hele dag voor uit om boodschappen te doen ;-)
Ze hebben ontzettend veel verse én gezonde producten. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het, bijvoorbeeld een heel gangpad met granola en cornflakes.
Ook is er een grote afdeling waar alles vers wordt gemaakt (pizza’s, sandwiches, salades, sushi en nog veel meer) en je eten mee kunt nemen. New Yorkers nemen zo iets mee naar huis zodat ze niet zelf hoeven te koken, maar ze eten het ook als lunch. Je kunt zelfs in of in de ruimte naast de winkel plaatsnemen om je eten op te eten.
Omdat we nog een hele middag op pad gingen wilde ik niet teveel kopen. Wel nam ik Maple Syrup en Bakpoeder mee (pakpoeder zat in een handig bakje die ik thuis ook kan navullen met Nederlands bakpoeder).

Snap Shots New York 15

Omdat het lunchtijd was namen we meteen onze lunch mee, we aten het op in de ruimte naast de winkel. Ik nam verse sushi, omdat ik tonijn én zalm wilde werd het speciaal voor mij gemaakt. Geen probleem aangezien er minimaal 7 mannen stonden om sushi te maken. Daarbij nam ik een bakje met tabouli salade (Ingrediënten: peterselie, tomaten, bulgur, uien, citroensap, olijfolie, zout en kruiden) en Gegrilde kip caesar salade (met 20 ingrediënten). Een top-combi, ik heb er ontzettend van genoten.
Joost vond dat er zoveel keuze was dat hij niet kon kiezen. Hij nam uiteindelijk twee soorten pizza, met weer een perfecte dunne bodem.

Snap Shots New York 18

Snap Shots New York 19

Een van de dagen bezochten we met de lunch de Chelsea Foodmarket. In een aparte blogpost vertel ik je hier meer over, voor nu laat ik je zien wat we hebben gegeten.
We aten Polled Pork, verse Taco’s, Crêpes met nutella, banaan en aardbeien (een echte pancakelover weet overal pannenkoeken te vinden) en ik at voor het eerst in mijn leven een macaron. Niet in Parijs zoals het hoort, maar in New York smaakte het ook niet verkeerd hoor ;)

Snap Shots New York 17
De laatste ochtend besloten we niet in het hotel met toast en jam te ontbijten maar in het restaurant plaats te nemen. Hier aten we eieren met perfect krokante bacon en aardappeltjes. Na de toast en bagels met jam was dit een hemels ontbijt, we konden er weer een dag tegenaan. Zelfs de aardappeltjes vond ik lekker, al moet ik daar thuis niet aan denken op de vroege ochtend.

Na ons laatste rondje door de stad gingen we begin van de avond nog even langs het Grand Central Station. Omdat we niet veel tijd hadden om te eten en eigenlijk ook nog niet zoveel honger hadden besloten we een salade te nemen. Mijn salade ziet er niet lekker uit, maar dat was hij zeker wel. Ik nam spinazie met kip, croutons, geitenkaas, komkommer en een balsamicodressing.
In New York kun je op iedere hoek van de straat fastfood krijgen, maar ook salades en sushi eten. De salades maken ze super handig. Je kiest een slasoort en vervolgens de toppings en dressing. Voor ze het in je schaaltje stoppen wordt het gemengt en desgewenst ook ‘gechopped’ (gesneden) zodat je het direct kunt eten. Nadeel van Nederlandse salades vind ik vaak dat je alles zelf nog moet mengen en dan lukt het niet meer goed in dat kleine bakje want de helft vliegt eruit. In New York heb je dit ‘probleem’ niet.

Als ik zo op de week terugkijk heb ik aardig gezond gegeten voor Amerikaanse begrippen (of in ieder geval vergeleken het beeld dat ik daarvan had). Het viel me wel op dat ik verder geen foto’s heb gemaakt van de muffins die ik hier en daar heb gegeten. En ik heb een avond het verkeerde gekozen toen we bij Jimmy’s American Fastfood restaurant aten. De quesedillas die ik daar at waren echt niet lekker en veel te vet. Ze zagen er ook niet lekker uit, vandaar dat ik er geen foto van heb. Achteraf had ik beter voor een hamburger met frietjes kunnen gaan. Verder heb ik heerlijk gegeten.

Ben je wel eens in New York geweest? Heb je er ook zo lekker gegeten?

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

18 Reacties

 1. Maaike 10 januari 2014 om 09:03

  Wow! Dat klinkt echt als een heerlijke vakantie! :)

  Ben zelf nog nooit in New York geweest, maar lijkt me echt geweldig!

  Die foto van de Sweet potatoes! A-MA-ZING! ;)

  Ben benieuwd naar de rest van de foto’s & verhalen! :)

  1. Brenda Kookt 10 januari 2014 om 18:45

   Ja niet normaal hé, zo’n berg zoete aardappelen?
   Ik raad New York echt aan ;)

 2. Pauline 10 januari 2014 om 11:07

  Wat een heerlijk verslag Bren. Je hebt je echt goed gedragen, lees ingehouden qua eten en drinken ;) Wholefoods is te gek he? Grappig detail, ik kocht daar toen ook Maple syrup voor thuis. Xx

  1. Brenda Kookt 10 januari 2014 om 11:19

   Ik heb me eigenlijk niet ingehouden maar op een gegeven moment kun je niet meer op hé? ;)

   En weer een toevalligheidje, we doen er wat aan zeg ;-)

 3. Merle 10 januari 2014 om 11:54

  Wow Bren, wat een heerlijk verslag om te lezen! Top dat jullie zo genoten hebben van New York, als ik dit lees wil ik er ook zeker nog eens terug, zodat ik al je leuke eet-adresjes kan opzoeken! :-)

 4. Sabine 10 januari 2014 om 12:31

  Aaah wat is New York toch een geweldige stad <3 Ik vind dat jullie je enorm netjes hebben gehouden wat betreft het eten trouwens, haha! Zie wel een aantal dingetjes waar ik ook graag nog heen zou willen. Ben er zelf de vorige keer niet aan toegekomen om de WholeFoods binnen te gaan, maar dat gaat de volgende keer zeker gebeuren.

  1. Brenda Kookt 10 januari 2014 om 18:48

   Dat moet je zeker doen Sab, echt leuk! Joost was er wel iets eerder op uitgekeken dan ik ;)

 5. Noortje Bakker 10 januari 2014 om 14:03

  Het ziet er allemaal heerlijk uit zeg! Ben jaloers!

  1. Brenda Kookt 10 januari 2014 om 18:48

   Na Rome nu naar New York? Rome staat nog op mijn lijstje lijkt me ook een geweldige stad.

 6. Betina 10 januari 2014 om 14:17

  Wat leuk om te lezen dit! Je hebt zo te zien een waanzinnige tijd in NY achter de rug, en ik wil nu ook zeker naar Wholefoods als ik komend jaar in Amerika ben. Nice (foto)verslag!

 7. Marlissa 10 januari 2014 om 23:20

  Heerlijk om te lezen! Krijg je gelijk honger van. Chelsea Foodmarket is zo leuk, genoeg leuke eetplekjes in New York:) Magnolia Bakery, Shake Shack, in Soho,….

 8. Mieke 11 januari 2014 om 19:45

  Ik ben afgelopen december ook naar NY geweest. En ook voor het eerst (was mn 3e keer NY) naar de Wholefoods! Lekkere sushi gegeten voor niet al te veel geld. Verder raad ik echt iedereen voor lekkere burgers Shake Shack aan, of The Counter bij Times Square.

  1. Brenda Kookt 12 januari 2014 om 17:53

   Bedankt voor de tips, die onthoud ik voor de volgende keer :)

 9. Sylvia 12 januari 2014 om 21:28

  Wat weer superleuk om te lezen bren!!
  New York staat bij ons ook nog op ons reis-lijstje, hier gaan we ooit nog een
  keertje naar toe!

  1. Brenda Kookt 15 januari 2014 om 06:59

   Jaa dat moeten jullie zeker doen Syl, ik heb genoeg tips voor jullie ;)

 10. Peggy 20 januari 2014 om 08:47

  Hallo Brenda,

  Leuk om lezen ! Wij zijn afgelopen september in NY geweest en het is zo’n fantastische stad !
  Je kan erover lezen als je wil op mijn blog, ik heb per dag een verslag geschreven.
  Grtjs, Peggy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *