Rachel Khoo – Mijn Franse Keuken (+win!)

Rachel Khoo - Mijn franse keuken txt

Vorige week plaatste ik het filmpje van de workshop met Rachel Khoo (klik om het filmpje te bekijken) hierbij vertelde ik dat er zeker een review van het boek op mijn blog zal verschijnen. Bij deze een kleine review, met winactie want ik geef een exemplaar van dit heerlijke kookboek weg!

Rachel komt uit Londen en woont al een aantal jaar in Parijs. Aangezien Parijs dé plek is waar de culinaire trends in Frankrijk worden gezet zit ze daar helemaal op haar plek. Echter werd het voor Rachel tijd voor nieuwe culinaire ontdekkingen, daarom besloot ze Frankrijk in te trekken om op zoek te gaan naar weggestopte recepten van Franse grootmoeders. Maar ook om te ontdekken wat de Fransen tegenwoordig maken én hoe de jongere generatie eet.

Mijn Franse keuken behandeld niet heel Frankrijk (daar is het culinaire land te groot voor) maar is een culinair reisverslag van de uitstapjes naar Franse dorpen en steden die Rachel maakte. Zo stopte ze in Bretagne, Bordeaux, Baskenland, de Provance, Lyon en Elzas. Na iedere reis gingen er spullen en ingrediënten van de betreffende streek mee naar huis en ging Rachel er mee aan de slag. In haar kleine keukentje in Parijs verwerkte ze de lekkernijen in gerechten voor vrienden en familie. Het resultaat vind je uiteraard allemaal terug in dit heerlijke boek.

Rachel Khoo - Mijn franse keuken 02

Door de vrolijke opmaak en fotografie komt Mijn Franse Keuken op mij over als een vrolijk kookboek, het geeft me een echt lente/zomergevoel. Én dat terwijl er ook streken zijn waar Rachel tijdens de winter verbleef, zo sneeuwde het bijvoorbeeld tijdens haar verblijf in Lyon.
In ieder hoofdstuk staat een van de bezochte Franse streken centraal. Bij de introductie van de Franse streek verteld Rachel meer over de streek en zijn specialiteiten. Leuk detail is dat de tekeningetjes bij de introductie van de streken door Rachel zelf gemaakt zijn (ze kan ook alles).

In Mijn Franse Keuken vind je alle soorten gerechten, van simpel tot iets ingewikkelder. Recepten voor het ontbijt, lunch, diner, desserts en natuurlijk ontbreken ook de zoete baksels niet.
Een hele kleine greep uit de recepten: Millefeuille met tomaten en linzen (Bretagne), geroosterde kip met rode wijn (Bordeaux), verschillende Pintxos en chaumontaise kusjes (Baskenland), Millefeuille van geitenkaas, aardbei en komkommer (Provence), Broodjes met kaasfondue en ingelegde bloemkool (Lyon) en Stoofpot van de bakker (Elzas).

Rachel Khoo - Mijn franse keuken 03

Aan de post-its in mijn boek is te zien dat er niet één streek is die favoriet bij me is, alle hoofdstukken hebben veel post-its van me ontvangen. Er zijn zeker een aantal gerechten uit dit boek die ik ga maken.

Pluspunten

 • Een grote verscheidenheid aan recepten, dit boek biedt zeker voor ieder wat wils
 • Leuk om op deze manier meer te weten te komen over de verschillende Franse streken

Minpunten

 • Enige nadeel aan het boek vind ik  dat de voorgerechten, baksels en desserts niet bij elkaar staan waardoor het soms lastiger zoeken is om een recept terug te vinden. Dit komt doordat het boek is ingedeeld op de Franse streek waar het gerecht vandaan komt.

Mijn Franse Keuken is een aanrader voor iedereen die regelmatig in Frankrijk komt of is geweest en houdt van het heerlijke eten daar. Maar ook als je gewoon van lekker koken houdt en opzoek bent naar leuke afwisselende recepten is dit boek een aanwinst voor je (kook)boekenkast.

WIN!

De win-actie is inmiddels gesloten, het is niet meer mogelijk om een reactie achter te laten

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je kans maken op een exemplaar van het Mijn Frans Keuken? Dat kan! Om kans te maken moet je het volgende doen:

 • Laat een reactie achter onder dit bericht
 • Like de Facebook-pagina van Brenda Kookt (als je dit niet al eerder gedaan hebt)
 • Deel dit bericht op Facebook of Twitter (dit kan door op een van de social-icoontjes onder dit bericht te klikken)

De winactie loopt tot en met donderdag 20 maart 2014. De winnaar krijgt per e-mail bericht, dus zorg ervoor dat je het juiste e-mailadres achterlaat bij je reactie.

Mijn Franse Keuken | Rachel Khoo | Kosmos Uitgevers | Verkoopprijs € 19.99
Bestel het boek hier

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
54 comments
 1. Ik doe graag mee met de verloting van dit boek. Het lijkt me een echte aanwinst en ‘n inspiratiebron voor veel kook- (en eet :) ) plezier.

 2. Hoi Brenda, wat ziet dat boek er mooi uit net zoals jouw website. Ik heb gisteren nog een gerecht van je website gekookt! Groetjes, Mirjam

 3. Ik was zo jaloers op iedereen die bij haar workshop aanwezig was! Haar kookboek winnen zou dat wel een beetje goedmaken ;-)

 4. Oehlala! J’adore Rachel Khoo! Ik houd sowieso van alles wat met Frankrijk en met koken te maken heeft…dan is dit een ideale combi n’est pas?
  Ik vind je site overigens ook super Brenda! En je detox, petje af!

 5. Het lijkt me een heel mooi boek, de gerechten op de foto’s zien er smakelijk uit, lijkt me echt fijn om uit te koken, ik ben toch al zo dol op de Franse keuken!!
  Leuke verloting, door een leuk kookblog :-)

 6. Een reis door Frankrijk! Lijkt me een erg vrolijk en leuk boek met inspirerende gerechten!

 7. Hele leuke vrouw die Rachel. Ben dol op haar programma’s! Hoe ze in haar kleine keukentje supergerechten maakt :-)

 8. Klinkt als een geweldig boek. Daar zou ik graag eens iets uit willen koken :)

 9. Wat een mooi boek, vol inspirerende recepten. Daar zou ik graag samen met mijn dochtertje iets uit willen gaan bakken. Ze roept al jaren dat ze kok wil worden en kookt erg veel, erg leuk (en lekker!)

  Gisteren heb ik de bananenpannenkoekjes gemaakt in een poging te gaan detoxen. Ze smaakten erg lekker, bedankt voor het recept.

  Heb je de recepten van de Detox weken ook ergens gebundeld staan?

 10. Ooh wat een gave actie! Rachel Khoo is ehct geweldig! Leuke review, lijkt me inderdaad ook onhandig dat de categorieën niet bij elkaar staan, vind dat altijd wel een fijne opbouw. Toch ben ik heel benieuwd naar de recepten in het kookboek! Ik ga duimen :D

 11. Wat zou ik daar eens graag uit koken….krijg meteen een zomergevoel bij het zien van dit kookboek. Laat de zomer maar komen….

 12. Lijkt me een heerlijk kookboek.Ik zou het erg graag winnen.
  Haar boek “chez Rachel” heb ik al en is ook een aanrader.

 13. Wat een super boek. het lijkt mij heel erg leuk om een vrouwen middag / avond te organiseren en dan met zijn alle verschillende gerechten te koken uit dat boek en dan lekker buiten samen op het terras genieten van de gerechten die we hebben klaargemaakt. En Brenda, jij bent dan ook van harte welkom om ons te begeleiden.

 14. Ten eerste wat een leuke review. Rachel khoo heeft mij echt geinspireerd. Ze maakt alles in dat kleine keukentje! Dus niemand heeft nog een excuus om niet zelf te koken. En het is 1 van de weinige franse kookboeken die mij aantrekken. Ben zo benieuwd naar de gerechten. Misschien leer ik dan ook ooit nog franse gerechten maken hihi

 15. Dit lijkt me echt een supergaaf boek! Ik ga meerdere keren per jaar naar Frankrijk en de gerechten zijn daar altijd zo lekker en met dit boek kan ik het nu ook thuis maken!!

 16. Hoi Brenda, Ik studeer Voeding en Diëtiek en ben erg geintresseerd in voeding en alles wat met voeding te maken heeft. Binnen de opleiding ligt de focus met name op de voeding binnen Nederland. Tegenwoordig wordt er nog door weinig nederlanders dagelijks aardappelen, vlees en groente gegeten en zijn mensen opzoek naar eetgewoonten, maaltijden die anders zijn dan de hollandse pot. Ik zou het leuk vinden om cliënten, mijn medestudenten en docenten te informeren over de Fransen keuken. Daarnaast weet ik dat in de Franse keuken veel gebruik wordt gemaakt van kruiden en specerijen. Er zijn mensen die door risico op ziekte of ziekte bijv. zoutarm moeten eten. In de maatschappij, zoals die er nu uitziet, zijn veel voedingsmiddelen verrijkt met zout. Het is voor die personen niet makkelijk om zonder zout toch een smakelijke maaltijd te bereiden. Met name door het huidige voedingspatroon neemt het aantal gevallen van welvaartziekten (bijv. hypertensie, hart-en vaatziekten) toe. In veel producten, denk maar aan de kant en klaar sausmixen ed., is veel zout verwerkt. Ik denk dat ik uit het kookboek recepten kan halen, kookmethoden, kruiden ed. kan gebruiken om ( eigenlijk weer terug naar vroeger, toen kant-en-klaar nog niet op het menu stonden en dus minder zout werd ingenomen), met mensen smakelijke zoutarme gerechten te bereiden. Mensen ook te informeren, zodat mensen ook kunnen genieten ondanks hun beperking. Daarnaast denk ik dat in het kookboek gezonde recepten staan met de onverzadigde vetten en pure ingredienten die bij kunnen dragen aan een gezond bestaan. Ik hoop dat ik het boek mag gebruiken voor bijv. voorlichting aan vakgenoten, workshops aan clienten ed. Met vriendelijke groet, Mirjam Fokker

 17. Erg leuke actie. Ben heel erg benieuwd naar het boek. Ben dol op de franse keuken

 18. Prachtig land Frankrijk Heerlijke recepten
  Veel keus uit kazen,vlees vis, kruiden, wijn
  cider en eigenlijk te veel om op te noemen.

  Wij moeten er eigenlijk hoognodig weer is naartoe

 19. Leuk leuk leuk……
  Haar vorige mooie boek heb ik ook, dus deze heb ook wel zin in,
  Ik ben een echte Francofiel dus………
  Spannend !!!

 20. Wat een lekkere winactie, ik ben een echte keukenprinses en dit kookboek zou dan ook een perfecte troonopvolger zijn van mijn andere keukenboeken! ;)

 21. Dit moet een super leuk kookboek zijn! Ik heb al een aantal recepten van haar getest dankzij filmpjes, maar ben erg benieuwd naar haar boeken. Ik doe mee haha

 22. Ik doe heel graag mee! Wat lijkt dit me een super leuk boek! Ik heb afgelopen jaar stage gelopen in Frankrijk en zo wat culinaire inspiratie op gedaan, maar helaas alleen uit het noorden van Frankrijk (al was dat natuurlijk al super leuk ;) ).
  Ik kende je blog nog niet en ga nu lekker even verder lezen :).

  Liefs,
  Irene

 23. De boeken van Rachel zijn een lust voor het oog
  Haar recepten een streling voor de tong

 24. Wat leuk een kookboek van Rachel.
  Ik doe graag mee om een kans te maken op haar mooie kookboek.
  AJ

 25. Ik kan echt niets leukers verzinnen,
  dan het kookboek van Rachel Kho te winnen,
  want dan kan zelfs ik, met mijn twee linkerhanden,
  straks gerechten maken om van te watertanden.

 26. Ik twijfelde of dit een kookboek zou zijn voor mij, ik ben geen Franse gerechten eter. Dus in de winkel het boek eens goed bekeken en ben dol enthousiast geworden! Zou dit boek dus heel gaaf op mijn boekenplank willen hebben, voor heel wat uren kook en eet plezier!

 27. Natuurlijk doe ik mee om een kans te maken op dit kookboek. Het is een welkome aanvulling op de boeken die ik heb over de klassieke Franse keuken.

 28. Ik doe heel graag mee met de actie!
  Krijg al honger van de foto’s en de gedachten aan het eten :)
  Elke week eet mijn vader en zusje of bij ons of wij bij hen. Zou het erg leuk vinden een keer iets totaal anders op tafel te kunnen zetten!

 29. Nieuwe inspiratie om straks lekkere gerechten te maken voor alle picknicks met Friends & familie. Heerlijk genieten van elkaar met eten, drinken en mooi weer. Love it!

 30. Nieuwe inspiratie om straks lekkere gerechten te maken voor de picknicks met Friends & Familie. Heerlijk genieten van elkaar met eten, drinken en mooi weer. Love it !

Reacties uitgeschakeld.

Misschien vind je dit ook leuk