Chelsea Market New York

Chelsea_Foodmarket_28

Vandaag geen recept, maar een hotspot uit New York dat ik graag nog met je wil delen. Als je in New York bent moet je wat mij betreft namelijk zeker langs de Chelsea Market in het Meatpacking district. Foodmarkten zijn wat mij betreft altijd leuk, maar de Chelsea Market is ‘s werelds grootste overdekte foodmarket, natuurlijk moet je daar geweest zijn!
Leuk weetje: vroeger was het pand een koekjesfabriek, hier werden ‘s werelds eerste oreokoekjes gemaakt!

Bazaar
Van de markt had ik een Beverwijkse Bazaar verwacht met allemaal marktkramen, deze verwachting klopte van geen kant want er zijn geen marktkramen op de Chelsea Market te vinden. Het is een overdekte straat waar allemaal foodwinkels en restaurantjes gevestigd zijn. In de straat zijn verschillende zitjes geplaatst waar je je eten kunt opeten, maar je kunt ook plaatsnemen in de meeste restaurantjes.

Op de Chelsea Market wordt gewerkt met verse producten van topkwaliteit, het eten wordt bereid waar je bij staat. Súper, hier kan ik uren naar kijken maar ik begrijp ook dat mijn gezelschap het op een gegeven moment wel weer gezien heeft ;)

Een kleine greep uit wat er allemaal te krijgen is: verse sushi (maar ook vega sushi), broden, kruiden, zout met verschillende ‘smaakjes’, een hele grote viszaak waar ze onder andere verse kreeften verkopen. Het was hier super druk dus dit moest wel goed zijn. Jammer dat ik nog nooit kreeft heb gegeten, ik vond het een beetje riskant om meteen zo’n grote jongen te proberen. Op de markt zijn ook een delicatesse supermarkt en een mega kookwinkel te vinden.

Wij aten de lekkerste taco’s ever (taco’s worden gebakken waar je bij staat), vegetarische sushi (sushi gemaakt zonder vis en rijst, een beetje vreemd maar wel lekker én gezond!) een broodje pulled pork (mijn eerste ever, super lekker, nu wil ik ook een slow cooker ;) ) en een crêpe met nutella banaan en aardbeien.

Een paar tips voor als je de markt eens gaat bezoeken: 

  • er worden food tours georganiseerd op de markt. Helaas waren ze bij ons vol anders had ik dit ook zeker gedaan. Onder andere op deze website vind je meer informatie (klik)
  • bezoek de markt rond lunchtijd zodat je lekkere trek hebt. En wil je meerdere dingen proeven? Deel de gerechten dan met je gezelschap.
  • combineer je bezoek aan de Chelsea Market met de High Line, deze ligt namelijk achter de markt. De High Line is een park dat is aangelegd op een oude trambaan. Bij goed weer kun je je gekochte eten meenemen en op de High Line eten.

Ik kan je nog veel meer over vertellen over de markt maar het lijkt me leuker om je de plaatjes die ik maakte te laten zien. Daar komen ze..
P.s. op mijn foto’s heb ik grote groepen mensen vakkundig ontweken, het kan echter druk zijn op de Chelsea Market.  

Chelsea_Foodmarket_05

Chelsea_Foodmarket_04

Chelsea_Foodmarket_07

Chelsea_Foodmarket_23

Chelsea_Foodmarket_12

Chelsea_Foodmarket_26

Chelsea_Foodmarket_14

Chelsea_Foodmarket_25

Chelsea_Foodmarket_24

Chelsea_Foodmarket_22

Chelsea_Foodmarket_21


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
13 comments
  1. Ik wou je even zeggen hoe erg leuk in je nieuwe foto vind! Vrolijk en jong en ongecompliceerd, net als je recepten en schrijfwijze! :)

  2. Oh, dit doet mij weeral terug gaan in de tijd ! Vorig jaar september waren we in NY, en ik heb daar echt een stukje van mijn hart verloren ! Schitterende stad, we gaan zeker ooit terug. De Chelsea Market is inderdaad een absolute aanrader, ongelooflijk gezellig én veel lekkers :-). Ook een super tip om te gaan eten is Rosemary’s in Greenwich Village.

  3. Jaaa de Chelsea market!! Toen ik laatst in NY was, vond ik dat ook echt super! Helaas net m’n ontbijt achter de kiezen dus niks gegeten haha, maar vond de sfeer alleen al top

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk