Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

dé Brenda Kookt met LEV BBQ box!

De box bevat een complete barbecuemaaltijd voor 4 personen!

Wil je 8 juli lekker van de box genieten?
Bestel dan voor donderdag 1 juli21.00,  uur.

Bestel nu:

dé Brenda Kookt met LEV BBQ box!

De box bevat een complete barbecuemaaltijd voor 4 personen!

Wil je 8 juli lekker van de box genieten?
Bestel dan voor donderdag 1 juli 21:00 uur.

Sunday Market Amsterdam

SundayMarket20

In mijn artikel met de Culinaire Agenda van dit voorjaar heb ik hem al genoemd: de Sunday Market in Amsterdam. Zelf was ik er nog nooit geweest en daar moest nodig verandering in komen! Dus ben ik vorige maand samen met vriendinnen langs het Westergasterrein gelopen om het lekkers van de Sunday Market te proeven.

Iedere eerste zondag van de maand vindt de Sunday Market plaats op het Westergasterrein in Amsterdam, komende zondag dus ook! De Sunday Market is een maandelijkse Fashion, Art & Designmarket in Amsterdam die tegenwoordig ook eens per maand in Den Haag plaatsvindt. De producten die op de markt worden aangeboden zijn in principe allemaal bedacht óf gemaakt door de bedrijven of mensen die het verkopen. Op de markt vind je onder andere sieraden, kunst en mode maar ook (en daar kwam ik voor) lekker eten en drinken.

Passie
Op de markt vind je heel veel eten, echt eten dat voor je neus wordt klaargemaakt. Het leuke aan de markt is dat de verkopers een grote passie hebben voor het product dat ze verkopen en dat ze hier ook graag over willen vertellen. Daarbij wordt het eten meestal ter plekke bereid, en dat is leuk om naar te kijken (vind ik dan).

Een greep uit het lekkers dat vers voor je bereid wordt: de lekkerste pizza’s, paella, Libanese falafel, broodwraps van Icons (super leuke uitvinding!), pies en kokosmacronen van de Pieman, pizza, vega gyros en overheerlijke poffertjes. Daarnaast vind je veel biologische producten en een groot assortiment aan producten zonder gluten en lactose. Ook stonden de dames achter het boekjeKoken op Kamp op de Sunday Market. Met dit boekje willen ze laten zien dat je voor een grote groep kinderen op bijvoorbeeld een kamp meer kunt dan het koken van een grote pan macaroni.

Lege maag
Het was een beetje zonde dat mijn vriendinnen en ik uitgebreid hadden gebruncht voor we de markt bezochten. Volgende keer ga ik met een lege maag op pad zodat ik nog meer kan proeven van wat de Sunday Market allemaal te bieden heeft. Aanstaande zondag, 4 mei is de volgende editie van de Sunday Market in Amsterdam. Ben je er al eens geweest, of ga je zondag heen?

Een sfeerimpressie van de markt:

Sunday Market 07

Sunday Market 14

Sunday Market 12

Sunday Market 05

Sunday Market 13

Sunday Market 02

Sunday Market 11

Sunday Market 09

Sunday Market 15

Sunday Market 06

Sunday Market 10

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

  1. FOOD by Dila 29 april 2014 om 13:34

    Oh ik houd van deze markt, mijn favoriet! Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt, krijg gelijk weer zin om te gaan.

  2. Nienke 8 juni 2014 om 22:50

    Ha Brenda!
    Vandaag ben ik samen met mijn dochter naar de sunday market geweest en wow wat een leuk sfeertje hing daar! Bedankt voor de tip!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *