Brenda’s Chicken Burrito Burger
Een tijdje geleden vertelde ik jullie dat ik zo nu en dan mijn tanden in een lekkere burger moet zetten. Het liefst een lekkere dikke burger die je met twee handen moet oppakken (een lekkere burger eet je niet bestek). Eentje met heel veel ingrediënten zodat hij uit elkaar valt als je hem op eet. ToenBrenda’s Chicken Burrito Burger
Bewaren
Een tijdje geleden vertelde ik jullie dat ik zo nu en dan mijn tanden in een lekkere burger moet zetten. Het liefst een lekkere dikke burger die je met twee handen moet oppakken (een lekkere burger eet je niet bestek). Eentje met heel veel ingrediënten zodat hij uit elkaar valt als je hem op eet.
Toen ik de vraag kreeg of ik samen met 10 andere bloggers mee wilde doen met Hellmann’s burgercontest luidde mijn antwoord dan ook meteen: ‘JA! Leuk!’ Voor een burgercontest met daarin mijn ultieme burger ben ik wel in, want oh boy mijn favo homemade burger is superrrr lekker.
Als ik ‘uit’ eet bij een van de bekende fastfoodketens ga ik standaard voor een burger met kip. Daarom moest de burger die ik voor deze contest zou maken er ook een met kip zijn. Geen bij elkaar gestampte kipburger uit het vriesvak, maar een verse malse kipburger met veel smaak.
Dit is hem: Brenda’s Chicken Burrito Burger!
Wanneer ik denk aan mijn ultieme kipburger dan wil ik eigenlijk alles er op. Ik wil spek, een romige saus, sla en tomaat. En avocado. Niet voor de hand liggend maar wel extra lekker. Zeker bij deze malse kipburger.
Voor de burger nam ik verse scharrelkipfilets die ik heb gekruid met burrito kruiden. De perfecte kruiden voor deze burger, hij is zo precies goed op smaak. Om de chicken burrito burger extra crunch te geven paneer ik de burger in cornflakes.
En vraag je me wat de burger écht afmaakt? Dan is het Hellmann’s, de geel/blauwe pot kocht ik ‘gewoon’ bij de Albert Heijn in het dorp. Een burger zonder saus kan niet en deze burger verdiend een goede saus die lekker romig is. Hellmann’s dus. Maar liefst twee keer, want op deze burger vind je twee keer een flinke klodder Hellmanns’s. Boven en onder. Dubbel zo lekker!
Alle burgers die meestrijden in deze competitie vind je Culy (Klik). En als je een kijkje neemt, vergeet dan niet op Brenda’s Chicken Burrito Burger te stemmen! 😉
Oké, snel door naar het recept zodat je thuis ook aan de slag kunt!
Brenda’s Kipburger met burritokruiden
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten voor 2 burgers
- 2 scharrelkipfilets
- 1,5 eetlepel burritokruiden
- ongeveer 4 handen cornflakes
- 1 ei
- 3 eetlepels bloem
- boter om de burgers in te bakken
- 1 tomaat
- 4 bladeren ijsbergsla
- 4 plakjes ontbijtspek
- halve avocado
- peper en zout
- 4 eetlepels Hellmann’s
- 2 hamburger buns
Bereiding
Bedek de kipfilets met huishoudfolie en sla ze plat met bijvoorbeeld een koekenpan. Knip of snijd de kipfilet in de juiste vorm (zie tips) en breng ze aan beide kanten op smaak met burritokruiden.
Stamp of knijp de cornflakes medium-fijn zodat je grove en fijnere stukjes cornflakes hebt. Breek het ei in een diep bord en verdeel de bloem en cornflakes ook over twee borden. Verwarm een koekenpan op het fornuis met daarin de bakboter.
Wentel de kipfilets door de bloem en klop het overtollige bloem er af. Haal ze door het ei en vervolgens door de cornflakes. Zorg ervoor dat ze aan beide kanten royaal bedekt zijn met de flakes. Bak de kipfilets om en om aan op medium vuur tot ze gaar zijn.
Bak in een andere, droge, koekenpan de plakjes spek aan beide kanten aan.
Snijd de tomaat in plakjes. Haal de halve avocado uit de schil, prak het met een vork fijn in een kommetje en breng op smaak met peper en zout.
Rooster de hamburger buns 5 minuutjes in de oven op 180ºC.
Snijd de broodjes door en beleg ze als volgt:
- beleg het onderste broodje met ijsbergsla
- verdeel een eetlepel Hellmann’s over de sla
- leg de malse kipburgers er op
- besmeer ruim met avocado
- beleg met 2 plakjes gebakken ontbijtspek
- leg er drie plakjes tomaat op
- besmeer de hamburger bun met Hellmann’s en leg dit op de tomaat.
Tips:
- Zo maak je de kipfilets mooi rond: Knip van papier een rondje iets groter dan het hamburger broodje. Leg dit op de kipfilet en knip of snijd er omheen.
- Wil je controleren of de kipburgers gaar zijn? Snijd dan een stukje in de burger, van het midden naar buiten. Als je de burger straks op de hamburger bun legt dan is deze snede niet meer te zien.
Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.