Ga naar de inhoud

Aioli (snelle versie)

Aioli, oftewel knoflookmayonaise, is ook iets dat bij de tapas niet mag ontbreken. Ik geef je mijn recept voor een snelle aioli, succes gegarandeerd. Je kunt de basis (mayonaise) zelf maken met olie en een eidooier. Ik heb er in dit geval voor gekozen om een goede mayonaise als basis...
10 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Aioli (snelle versie)

Aioli txt 2Aioli, oftewel knoflookmayonaise, is ook iets dat bij de tapas niet mag ontbreken. Ik geef je mijn recept voor een snelle aioli, succes gegarandeerd.

Je kunt de basis (mayonaise) zelf maken met olie en een eidooier. Ik heb er in dit geval voor gekozen om een goede mayonaise als basis te gebruiken. Dit omdat er tijdens mijn tapasavondje ook een zwangere vriendin bij was. Het leek me veiliger om voor gekochte mayonaise te gaan in plaats van zelfgemaakte. Al zijn daar natuurlijk ook eidooiers in verwerkt.

Deze spread is lekker fris door het toevoegen van de citroenrasp. En daartegenover geeft de tabasco net een beetje extra pit. Hierdoor krijgt de saus een andere dimensie dan de standaard variant.

Aioli 02

Snelle Aioli

Gebruik deze knoflookmayonaise als smeersel op een stokbroodje, om in te dippen of als sausje bij bijvoorbeeld de patatas bravas (klik voor recept).

Bewaaradvies: bewaren in een afgedekt bakje in de koelkast.

 

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze aioli (snelle versie)

Voorbereiding: 10 minuten
Stap 1
Pers de knoflook uit en rasp de citroen met een fijne rasp.
2
Stap 2
Meng de mayonaise met knoflook, citroenrasp, olijfolie, mosterd en tabasco en breng op smaak met peper en zout.
3
Stap 3
Proef de aioli en bepaald of je extra zout en peper moet toevoegen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bloemkoolstoof met tomaat en gegrilde paprika
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache

1 reacties

Mariëtte

Heerlijk recept, maak hem altijd bij de bbq en krijg altijd te horen waar ik hem heb gekocht.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op