Food Tips #1

Foodtips 02

Ik ben gek op nieuwtjes en ontvang veel persberichten over van alles dat met food te maken heeft. In deze rubriek komen de leukste en lekkerste foodnieuwtjes voorbij, de Food Tips!

Deze eerste Food Tips van 2015 zit bommetje vol leuke foodnieuwtjes! Lees meer over hét Culy Food Festival, Marley Spoon, de eerste Pieman Bakery én de eerste Nederlandse vestiging van Jamie’s Italian.

Culy Food Festival 01

Culy Food Festival

Blok het weekend van Pasen in je agenda! 4 & 5 april gaat Culy offline en wordt het eerste Culy Food Festival georganiseerd. Een culinair weekend voor foodies!

Sugar City (vlakbij Amsterdam) wordt omgetoverd tot een waar foodwalhalla. Op het festival staat het genieten van goede gerechten op één, maar ook is er de mogelijkheid om culinaire workshops te volgen, te leren hoe je zelf je gerecht het mooist op de foto zet, te zien waar écht goed vlees vandaan komt of lekker boodschappen te doen bij unieke stands. En uiteraard ontbreekt een spectaculaire bar en goede muziek niet op dit evenement.

Hoewel Culy Food Festival een bijzonder event wordt met een unieke food line-up, wordt het geen exclusieve bedoening met torenhoge prijzen. Early bird tickets zijn nu verkrijgbaar voor € 12,-, een regulier ticket koop je voor € 16.-.

Ga voor meer informatie over dit event naar www.culy.nl/festival

 

Marley Spoon

Marley spoon

Maaltijdconcepten zijn hot! Sinds kort zijn ook de maaltijden van Marley Spoon verkrijgbaar bij ons in Nederland. Via de website kun je heerlijke (en bijzondere) gerechten bestellen.

Marley Spoon wil eenvoudig lekker koken met verse ingrediënten terugbrengen naar onze keuken. Wekelijks ontwikkelen de chefs van Marley Spoon 7 gerechten, je bepaalt via de website zelf welke gerechten je besteld. De gerechten zijn erg afwisselend, de chefs experimenteren graag met verse en hoogwaardige ingrediënten en laten hun creativiteit de vrije loop. Met Marley Spoon eet je dus iets anders dan een standaard pasta of stamppot.

De gerechten zien er heerlijk uit en lijken misschien ingewikkeld om te maken, maar dat valt reuze mee. Naast de ingrediënten wordt een handige receptenkaart meegeleverd. Zo wordt stap voor stap uitgelegd hoe je het gerecht klaarmaakt. De ingrediënten zijn verpakt in zakken en worden in precies de juiste hoeveelheden bezorgd.

Een leuke tip voor als je wel wilt koken, maar geen tijd hebt om boodschappen te doen. Ook leuk om gerechten van Marley Spoon te bestellen als je een etentje organiseert.

Abonnees betalen € 9,50 per persoon voor een gerecht, voor niet abonnees is het € 12,-. Ga voor meer informatie naar de website.

 

food tips 01 01

Pieman Bakery in Hoorn

Pieman ben je vast al tegengekomen op een markt of festival. Maar er is meer, de eerste Pieman Bakery is geopend! Bij de bakkerij op de Nieuwland in Hoorn kun je terecht voor de lekkere hartige en zoete gerechten van Pieman.

Natuurlijk zijn de Engele Pie’s verkrijgbaar maar kun je hier ook terecht voor verse soep, en zoete lekkernijen zoals brownies, carrotcake en de kokosballen van We Love Cocos. Ook kun je bij Pieman Bakery terecht voor de broden van bakkerij Raat, verkopen ze boeren kazen én sinds kort ook verse maaltijden.

Ben je in de stad? Vergeet dan zeker niet even langs Nieuwland 20 te lopen om wat lekkers mee te nemen. Volg voor meer informatie de facebookpagina van Pieman.

 

Olijfolie uit Marokko

Hoogwaardige olijfolie uit Marokko

Een tip voor iedereen die fan is van goede olijfolie: sinds deze maand biedt Les Arbres Du Maroc hoogwaardige olijfolie uit Marokko aan in Nederland.

Uniek omdat er in Nederland bijna geen Premium Olijfolie uit Marokko verkrijgbaar is. De olijfolie is een blend van Arbequina en Dahlia olijven, samengesteld door culinaire experts. Door de zuurgraad van maximaal 0,17 is de olijfolie van bijzonder hoge kwaliteit. De olijfolie heeft een meer donkere smaak dan andere extra vergine oliën.

Bezoek voor meer informatie de website.

 

 

Jmaies Italian

Jamie’s Italian opent eerste vestiging in Nederland!

Jamie’s Italian komt naar Nederland! In de Markthal in Rotterdam wordt najaar 2015 de eerste Nederlandse vestiging van Jamie’s Italian geopend.

In 2008 werd het eerste Jamie’s Italian restaurant geopend in Oxford, inmiddels vind je de restaurantketen in over de hele wereld in landen als Australië, Rusland, Singapore en Zweden. In samenwerking met Italian Food Concepts wordt de restaurantketen uitgebreid naar Nederland, België, Noordrijn-Westfalen en Duitsland. De eerste vestiging die wordt geopend is die in de Rotterdamse Markthal.

Jamie’s Italian zijn ‘neighbourhood’ restaurants, geïnspireerd op de Italiaanse tafel, waar mensen relaxen, delen en genieten van elkaars gezelschap. Jamie’s Italian is ontworpen als betaalbaar en toegankelijk,waar iedereen welkom is en iedereen zich op zijn gemak voelt. De ‘casual dining experience’ is gebaseerd op het bieden van smakelijk en simpel Italiaans eten, gemaakt van de beste verse ingrediënten. Alle producten die worden gebruikt in Jamie’s Italian hebben hoge welzijnsnormen.

 

Wat een fijne foodnieuwtjes he? Ik ben ontzettend benieuwd naar Jamie’s Italian en het eerste Culy Food Festival in april! Aan beide ga ik zeker een bezoekje brengen. Pieman Bakery is een dikke aanrader als je eens in Hoorn bent. Een heerlijke winkel met verse ambachtelijke producten. Marley Spoon moet je zeker onthouden en goede olijfolie is altijd goed toch? Welke van deze tips gaat op jouw lijstje? 

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
8 comments
  1. De Pie man is echt een aanrader, wat een heerlijke dingen hebben ze daar, iedere week nemen we wel iets mee en er komen steeds meer lekkere dingen bij

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk