Viscuisine Bretagne
Ik ben gek op receptjes zoals deze. Simpel, en vol van smaak. Vandaag heb ik een lekker visreceptje voor jullie. Viscuisine Bretagne. Vis met een krokant gekruid korstje. Een recept voor vis met een krokant korstje staat al op de site (klik hier om deze te bekijken). Echter vond ik hem nog niet perfect. HetViscuisine Bretagne
Bewaren
Ik ben gek op receptjes zoals deze. Simpel, en vol van smaak. Vandaag heb ik een lekker visreceptje voor jullie. Viscuisine Bretagne. Vis met een krokant gekruid korstje.
Een recept voor vis met een krokant korstje staat al op de site (klik hier om deze te bekijken). Echter vond ik hem nog niet perfect. Het is een heerlijk stukje vis met een krokant korstje. Maar het is niet de échte viscuisine. Die ene uit het vriesvak van de supermarkt. Die heeft namelijk een dikker, krokant maar romig laagje. In het Kookboek Oven van Koken met Karin vond ik het geheim hiervan. Het geheim is namelijk kwark. Door kwark toe te voegen wordt het laagje perfect. Precies goed.
Ik heb onze favoriete viscuisine nagemaakt. De viscuisine bretagne met ui, citroen en knoflook. Die van de Lidl is onze favoriet. Was onze favoriet, want vanaf nu gaan wij voor deze homemade viscuisine. Het is ontzettend gemakkelijk om te maken. En erg lekker dus!
Viscuisine bretagne
Bereidingstijd: 10 minuten en 10 minuten oventijd
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 verse kabeljauwfilets
- 1 ui
- schil van een halve citroen
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels panko (of oud brood)
- 4 eetlepels kwark (naturel)
- 6 blaadjes basilicum
- peper en zout
- scheutje olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200ºC en vet een ovenschaal in.
Snipper de ui en pers de knoflook. Bak de ui en knoflook in een koekenpan met olijfolie op medium vuur glazig. Snijd de basilicum fijn. Meng de kwark met olijfolie, panko, basilicum, citroenschil en het uimengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Dep de visfilets droog en bestrooi met peper en zout. Verdeel het kwarkmengsel over de visfilets zodat er een mooie laag op zit.
Bak de viscuisine 10 minuten af in de oven zodat de vis gaar is en de kwarklaag goudbruin.
Tip: als je kabeljauwfilet uit het vriesvak gebruikt is de baktijd in de oven langer.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
18 reacties
Tanja
Gek op deze vis met topping er was ook italiaan uit voering bij aldi en lidl helaas kan mm niet meer vinden hier. lekker met alleen geroosterd olie tijm peper honing worteltjes
Anne
Misschien lees ik er overheen, maar ik vind het combineren hiervan lastig. Iemand tips waarmee dit te combineren? Pasta, rijst, aardappels en/of groente?
Brenda Hoff
Hoi Anne, wij combineren dit met aardappeltjes en groente.
Arne
Nou, die viel even tegen! Oke gerecht, maar lang niet zo goed als omschreven en de reacties hier aangeven. Blijkbaar worden kritische reacties niet op waarde geschat... Net aan goed zou ik zeggen.
Brenda Hoff
Wat jammer dat het gerecht voor jou tegenviel. Zoals je ziet heb ik deze opmerking nog niet eerder gehad. Kritische reacties worden namelijk niet verwijderd.
Franciska
Dit recept heb ik vorige week gemaakt omdat het in je scheurkalender stond. Wij vonden het erg lekker en fris en zal het zeker nog een keer maken.
Esther
Hoi Brenda, Bedankt voor dit heerlijke recept. Zojuist gemaakt en het is absoluut een blijvertje!! Heel erg lekker en supermakkelijk :-)
Brenda Kookt
Super om te horen Esther :)
Meritxell
Hallo Brenda, Bedankt Gr Meritxell
Meritxell
Hallo Brenda, Mooi blog, prachtig. Een vraag, mag ik in plaats van kwark Turkse yoghurt gebruiken? Alvast bedankt Meri
Brenda Kookt
Dank je wel :) Je kunt de kwark goed vervangen door Turkse yoghurt
Tanja
Een heerlijk recept met allemaal smaken die heerlijk combineren! Aan kwark zou ik nooit gedacht hebben om het romiger te maken :-)
Susan
In de supermarkt hadden ze geen panko. Ik heb wel paneermeel in huis, kan ik het daar ook mee maken? En hoeveel eetlepels heb in daar dan van nodig?
Petra-2017
owww lekker! voor bij de bietjes ;-) ga ik zeker maken!!!
Jeanne
Gister gemaakt.... SUPERLEKKER!!! Dank je wel voor dit recept! #ditisnualeenfavoriet
Tineke
We hebben het net op, en het was weer héérlijk! Dank je wel
Brenda Kookt
Super! En heel graag gedaan..:)
Brenda Kookt
De panko kun je vervangen dor paneermeel. Qua structuur is de paneermeel fijner, het krokante laagje wordt dan iets dunner.