Ga naar de inhoud

Viscuisine Bretagne

Ik ben gek op receptjes zoals deze. Simpel, en vol van smaak. Vandaag heb ik een lekker visreceptje voor jullie. Viscuisine Bretagne. Vis met een krokant gekruid korstje. Een recept voor vis met een krokant korstje staat al op de site (klik hier om deze te bekijken). Echter vond ik hem nog niet perfect. Het
Delen op

Viscuisine Bretagne

Viscuisine bretagne recept txt 02

Ik ben gek op receptjes zoals deze. Simpel, en vol van smaak. Vandaag heb ik een lekker visreceptje voor jullie. Viscuisine Bretagne. Vis met een krokant gekruid korstje.

Een recept voor vis met een krokant korstje staat al op de site (klik hier om deze te bekijken). Echter vond ik hem nog niet perfect. Het is een heerlijk stukje vis met een krokant korstje. Maar het is niet de échte viscuisine. Die ene uit het vriesvak van de supermarkt. Die heeft namelijk een dikker, krokant maar romig laagje. In het Kookboek Oven van Koken met Karin vond ik het geheim hiervan. Het geheim is namelijk kwark. Door kwark toe te voegen wordt het laagje perfect. Precies goed.

Ik heb onze favoriete viscuisine nagemaakt. De viscuisine bretagne met ui, citroen en knoflook. Die van de Lidl is onze favoriet. Was onze favoriet, want vanaf nu gaan wij voor deze homemade viscuisine. Het is ontzettend gemakkelijk om te maken. En erg lekker dus!

Viscuisine bretagne recept 01

 

Viscuisine bretagne

Bereidingstijd: 10 minuten en 10 minuten oventijd

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 verse kabeljauwfilets
  • 1 ui
  • schil van een halve citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels panko (of oud brood)
  • 4 eetlepels kwark (naturel)
  • 6 blaadjes basilicum
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC en vet een ovenschaal in.

Snipper de ui en pers de knoflook. Bak de ui en knoflook in een koekenpan met olijfolie op medium vuur glazig. Snijd de basilicum fijn. Meng de kwark met olijfolie, panko, basilicum, citroenschil en het uimengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Dep de visfilets droog en bestrooi met peper en zout. Verdeel het kwarkmengsel over de visfilets zodat er een mooie laag op zit.

Bak de viscuisine 10 minuten af in de oven zodat de vis gaar is en de kwarklaag goudbruin.

Tip: als je kabeljauwfilet uit het vriesvak gebruikt is de baktijd in de oven langer.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

18 reacties

Tanja

Gek op deze vis met topping er was ook italiaan uit voering bij aldi en lidl helaas kan mm niet meer vinden hier. lekker met alleen geroosterd olie tijm peper honing worteltjes

Laat een bericht achter

Anne

Misschien lees ik er overheen, maar ik vind het combineren hiervan lastig. Iemand tips waarmee dit te combineren? Pasta, rijst, aardappels en/of groente?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Anne, wij combineren dit met aardappeltjes en groente.

Arne

Nou, die viel even tegen! Oke gerecht, maar lang niet zo goed als omschreven en de reacties hier aangeven. Blijkbaar worden kritische reacties niet op waarde geschat... Net aan goed zou ik zeggen.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat jammer dat het gerecht voor jou tegenviel. Zoals je ziet heb ik deze opmerking nog niet eerder gehad. Kritische reacties worden namelijk niet verwijderd.

Franciska

Dit recept heb ik vorige week gemaakt omdat het in je scheurkalender stond. Wij vonden het erg lekker en fris en zal het zeker nog een keer maken.

Laat een bericht achter

Esther

Hoi Brenda, Bedankt voor dit heerlijke recept. Zojuist gemaakt en het is absoluut een blijvertje!! Heel erg lekker en supermakkelijk :-)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super om te horen Esther :)

Meritxell

Hallo Brenda, Bedankt Gr Meritxell

Laat een bericht achter

Meritxell

Hallo Brenda, Mooi blog, prachtig. Een vraag, mag ik in plaats van kwark Turkse yoghurt gebruiken? Alvast bedankt Meri

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dank je wel :) Je kunt de kwark goed vervangen door Turkse yoghurt

Tanja

Een heerlijk recept met allemaal smaken die heerlijk combineren! Aan kwark zou ik nooit gedacht hebben om het romiger te maken :-)

Laat een bericht achter

Susan

In de supermarkt hadden ze geen panko. Ik heb wel paneermeel in huis, kan ik het daar ook mee maken? En hoeveel eetlepels heb in daar dan van nodig?

Laat een bericht achter

Petra-2017

owww lekker! voor bij de bietjes ;-) ga ik zeker maken!!!

Laat een bericht achter

Jeanne

Gister gemaakt.... SUPERLEKKER!!! Dank je wel voor dit recept! #ditisnualeenfavoriet

Laat een bericht achter

Tineke

We hebben het net op, en het was weer héérlijk! Dank je wel

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Super! En heel graag gedaan..:)

Brenda Kookt

De panko kun je vervangen dor paneermeel. Qua structuur is de paneermeel fijner, het krokante laagje wordt dan iets dunner.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op