Hartige cake met courgette en zalm van Smulpaapje
Tijd voor weer een lekker zomerreceptje, een hartige cake met courgette en zalm! Het is goed om nu tijdens de zwangerschap regelmatig vis te eten. Helaas gaat dat niet zo makkelijk omdat vis me soms een beetje tegenstaat. Ik heb er niet bepaald trek in. Deze hartige cake met zalm was daarom ideaal. De visHartige cake met courgette en zalm van Smulpaapje
Bewaren
Tijd voor weer een lekker zomerreceptje, een hartige cake met courgette en zalm!
Het is goed om nu tijdens de zwangerschap regelmatig vis te eten. Helaas gaat dat niet zo makkelijk omdat vis me soms een beetje tegenstaat. Ik heb er niet bepaald trek in. Deze hartige cake met zalm was daarom ideaal. De vis zit namelijk goed verstopt. Ik lijk wel een klein kind..!
Ook voor de kids is het soms slim om sommige dingen te verstoppen of extra leuk te presenteren. In dat geval komt het boek ‘Wat eten we vandaag‘ waar ik dinsdag over vertelde (klik hier voor het artikel) goed van pas, hier vind je afwisselende gerechten waarbij kids de groenten niet altijd direct herkennen. Want zeg nou zelf, deze hartige cake ziet er uit om van te smullen toch?
Toen ik het boek voor het eerst in mijn handen had wist ik direct dat ik deze hartige cake wilde maken. De cake is lekker fris en smeuïg, je serveert hem op een koele kamertemperatuur. Lekker bij de brunch of als maaltijd met een salade of andere bijgerechten. Een ideaal gerecht tijdens een mooie dag.
Hartige cake met Courgette en zalm
Bereidingstijd 20 minuten en 50 minuten baktijd
Ingrediënten voor één hartige cake
- 1 grote courgette, met schil, geraspt en drooggedept
- 250 gram ricotta
- 100 gram gerookte zalm, fijngesneden
- half bakje bieslook, fijngesneden
- 200 gram feta, verkruimeld,
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 6 eieren, losgeklopt
- peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180ºC, bekleed een cakeblik met bakpapier.
Meng de geraspte courgette met ricotta, zalm, bieslook en feta. Meng in een aparte kom het zelfrijzend bakmeel met de eieren en peper tot een glad beslag. Roer beide mengsels goed door elkaar en verdeel dit over de bakvorm.
Strijk de bovenkant glad en bak de cake 40 tot 50 minuten in de oven, tot de cake mooi goudbruin kleurt en gaar is.
Laat de cake in het bakblik goed afkoelen voor je hem eruit haalt. Snijd de cake in plakken.
Tip: je kunt de cake ook heel goed de dag van te voren maken. Bewaar hem goed verpakt in aluminiumfolie in de koelkast. Laat de cake op kamertemperatuur komen voor je hem serveert.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Edith
Kan ik dit recept ook koolhydraatarm maken met bijvoorbeeld amandelmeel?
Brenda Hoff
Hoi Edith, je kunt het meel inderdaad vervangen door een andere variant.