Maaltijdplanner

Printable maaltijdplanner

Vandaag deel ik geen recept, maar iets anders leuks. Iets handigs als je het mij vraagt: ik deel vandaag de ‘Brenda Kookt Maaltijdplanner’!

Nu de zomerperiode voorbij is merk ik dat ik qua eten een beetje makkelijk geworden ben. Ik doe niet meer zoveel moeite om tijdens het ontbijt, lunch en tussendoortjes gevarieerd te eten. Daarom maak ik graag een maaltijdplanning voor de hele week. (ik ben namelijk gek op overzichten en lijstjes ;))

Zo zorg ik er voor dat ik niet 5 dagen in de week aan de boterhammen zit, voldoende fruit eet en ook bij de lunch regelmatig groenten eet. Het komt er dus op neer dat ik gezonder en gevarieerder eet. Win win dus!

Planning maaltijden printable
Met de handige maaltijdplanner plan je je maaltijden voor de hele week in. Van ontbijt en lunch tot tussendoortjes.  Zo wordt gezond en gevarieerd eten gemakkelijk, én leuker! Naast de maaltijden is er ook ruimte om boodschappen en/of notities te noteren.

De maaltijdplanner kun je nu als notitieboekje bestellen (A5 formaat, 50 vel), klik hier om mijn (web)winkeltje te bekijken en een bestelling te plaatsen.

Maaltijdplanner Brenda Kookt invullen

Samen met Angelina van Peek Inside (die ook het design van mijn blog heeft ontworpen) heb ik de planner ontworpen.

Ben je ook een (maaltijd)planner? Of bekijk je liever per dag wat je gaat eten? 

Gebruik je de maaltijdplanner en deel je hem op Social Media? Vergeet dan niet #maaltijdplanner te vermelden en @brendakookt en @peekinsidenl te taggen.  


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
39 comments
 1. Ik ben een enorme planner. Ik houd van koken maar niet van boodschappen doen dus wil dat maar 1 keer per week doen en dan nog een keer wat verse producten. Bovendien wil ik niet iedere dag nadenken over wat we gaan eten.

  Ik gebruik momenteel de Smulweb agenda om mijn maaltijden te plannen.

  Leuk idee om een maaltijdplanner te maken!

 2. Leuk idee!
  Ik zelf gebruik OneNote voor het verzamelen van mijn recepten en het maken van lijstjes. Zo heb ik een tabblad met recepten, een tabblad met succesrecepten (dus degene die geslaagd waren uit mijn verzamelde recepten) en een tabblad waarin ik voor de hele week per dag een maaltijdplanning maak. Per dag zet ik er ook de link naar het recept bij zodat ik niet hoef te zoeken. Het voordeel van OneNote vind ik bovendien dat ik het vanaf elk device (computer, tablet, telefoon) kan benaderen.

  Verder heb ik in OneNote ook nog een tabblad gemaakt waarin ik alle kruiden die we in huis hebben heb opgesomd, zodat ik nooit misgrijp als ik specifieke kruiden nodig heb.

 3. Aller eerst van harte met je zwangerschap! Ook mijn schoondochter si zwanger en heeft tot nu toe nergens last van gehad. De maaltijdplanner is super handig, dank je wel. Je recepten altijd even bijzonder en lekker. Helemaal super! Je blog zal ik naar Lotte, mijn schoondochter, doorzenden zodat zij deze ook kan volgen. Weet zeker dat ze je blog leuk zal vinden. #succes #Gracias

 4. Ziet er mooi uit. Voor mij zou deze echter niet geschikt zijn. Te weinig schrijfruimte. Als ik bijv gekookte aardappelen met schnitzel en doperwtjes en wortelen eet voor het diner dan kan ik het niet kwijt op dat kleine lijntje.

  1. Dat kan ik me voorstellen Judith. We moesten keuzes maken om ervoor te zorgen dat we alles op 1 A4 kregen. Of meerdere lijntjes en minder maaltijden (bijvoorbeeld geen tussendoortjes) of minder lijnen en alles compleet.
   Zelf schrijf ik het altijd beknopt op. Bijvoorbeeld: taart met bietjes, smoothie, banaanpannenkoekjes, muesli, andijvie. En dan weet ik dat daar andere dingen bij horen.

 5. Allereerst , ik kijk elke dag uit naar je nieuwe blogjes.
  Altijd leuk , vooral hoe je ‘t beschrijft (het leest heel prettig)
  De maaltijdplanner vindt ik echt Toppie :))
  Normaal plan ik alles op een kladblok , het boodschappenlijstje , met op het volgende blad de maaltijden , (en laat ik dat blaadje , nu net vaak kwijt zijn doordeweeks)

  Ik heb je planner uitgeprint , en deze komt op het bord in de keuken.

  Thanks !!! :)

  Groetjes :)

 6. Hi there, I was looking for this meal planner for a long time.
  I like it but the only thing is, you guys do not have it digital, it would help me a lot.
  Thank for sharing.
  Groetijes from Curacao

 7. Geweldig Brenda!
  Ik maak zelf veel lijstjes en overzichten, maar sinds de Flow weekly is gestopt, ging ik op zoek naar een alternatief. Super handig en mooi! Nogmaals dank! Heel bruikbaar!

 8. Ik gebruik altijd een kladpapiertje, dit is natuurlijk vele malen leuker! Dankje.

  Ik kan alleen de kleurenversie niet downloaden, ik krijg een melding dat ik geblokkeerd ben?

  1. Haha terwijl ik verder lees op je pagina krijg ik ineens 6 downloadmeldingen (zo vaak heb ik waarschijnlijk op de downloadknop geklikt omdat hij het niet deed).
   Bedankt!

 9. Woon sinds kort weer alleen, ‘vergat’ voor mezelf te zorgen wat eten betreft. Mijn gezondheid begon te verminderen, er moet wat gebeuren! Ben achter mijn computer gaan zitten voor handigheden die mij kunnen helpen. Dit is de eerste site waar ik op terecht kwam.
  Wat word ik hier enthousiast van! Zo gaat het me vast en zeker lukken!
  Bedankt!!

 10. Hay Brenda!

  Ik gebruik de maaltijdplanner nog iedere week. Alleen kan ik nu nergens meer vinden waar ik m kan downloaden? Ik zou m graag weer willen printen!

  Groetjes Marloes.

 11. Hoi Brenda,

  Ik krijg enkel foutmeldingen op de links in dit bericht :( Wil je ze controleren en het me laten weten als ze het weer doen? En dat maaltijdplannerboekje, is dat nog te koop?

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk