Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

5 Snelle kraamhapjes

5 snelle kraamhapjes

Op Brenda Kookt zijn inmiddels meerdere recepten voor kraamhapjes te vinden. Allemaal lekker, maar het zijn ook recepten waar je even de tijd voor moet nemen. En die heb je niet altijd als er een baby geboren is, je zoontje gaat uitdelen op de crèche omdat hij grote broer wordt of je de babyshower van je beste vriendin organiseert.

Daarom vandaag op het blog: 5 snelle kraamhapjes. Die ook nog eens heel erg lekker zijn!

De hapjes heb ik versierd met de blauwe en roze muisjes van De Ruijter. Natuurlijk kun je ook sprinkels of andere dingen gebruiken om de roze en/of blauwe kleur aan de hapjes te geven.

Als je meer tijd hebt om de keuken in te duiken, dan adviseer ik je eens te kijken bij deze hapjes:

Kraamhapje negerzoen

Kraamzoenen

We beginnen met een hapje dat ik in het begin van mijn zwangerschap veel gemaakt heb. De kraamzoen. Je kunt de good old negerzoen namelijk heet gemakkelijk versieren met blauwe of roze muisjes. Dit hapje is snel te maken en erg lekker.

Benodigdheden: negerzoenen, blauwe of roze muisjes

Bereiding: Verdeel de muisjes over een schoteltje of bakje. Verwarm de bovenkant negerzoen boven het gasfornuis of met een crème brulee brandertje zodat de chocolade aan de bovenkant smelt. Dip de negerzoen als de chocolade zacht is geworden in het schoteltje met muisjes. Laat de kraamzoenen even staan zodat de chocolade weer kan stollen.

snel kraamhapje eclair lange vinger

Kraam eclair

Dit is een erg gemakkelijk hapje, maar wel eentje die altijd in de smaak valt. En niet alleen bij de kids hoor ;)

Benodigdheden: lange vingers, witte chocolade, blauwe of roze muisjes

Bereiding: Verdeel de muisjes over een schoteltje. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Verdeel de gesmolten chocolade met een lepeltje over de lange vingers. Dip de lange vinger met de chocolade-kant in de muisjes. Laat de lange vingers even staan zodat de chocolade kan stollen.

snel kraamhapje tompouce

Tompouce hapjes

De mini tompouce uit het vriesvak is natuurlijk al roze. Maar je kunt hem nog net even leuker maken. Maak het extra roze met de roze muisjes, of gebruik juist de blauwe als je nog niet weet wat het geslacht van de baby zal zijn.

Benodigdheden: mini tompouces (ontdooid), blauwe of roze muisjes

Bereiding: Verdeel de muisjes over een schoteltje. Dip de zijkanten van de tompouce in de muisjes, met je vingers kun je de muisjes eventueel aandrukken zodat ze goed blijven zitten.

Kraamhapje oreo

Oreo kraamhapjes

Oreo’s vallen altijd in de smaak. Zeker als ze zijn versierd met chocolade. En met de muisjes zien ze er extra feestelijk uit. Deze hapjes vliegen van tafel.

Benodigdheden: Oreokoekjes, witte chocolade, blauwe of roze muisjes

Bereiding: Verdeel de muisjes over een schoteltje. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Verdeel de gesmolten chocolade met een lepeltje over de bovenkant van de oreokoekjes. Dip de oreo’s met de chocolade-kant in de muisjes. Laat de oreo’s met de in de muisjes gedipte kant naar boven even liggen zodat de chocolade kan stollen.

Kraamhapje nijntje

Nijntje met een jasje aan

Dit hapje valt voornamelijk in de smaak bij kleine kinderen. Leuk om uit te delen op de crèche of als kids op kraamvisite komen. En handig: dit hapje is zo makkelijk dat zelf de papa het kan maken.

Benodigdheden: Nijntje koekjes, roomboter, blauwe of roze muisjes

Bereiding: Verdeel de muisjes over een schoteltje. Smeer het jasje van nijntje voorzichtig in met zachter roomboter. Dip het koekje hierna met de boter-kant naar beneden in de muisjes.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

17 Reacties

  1. Leonie 10 februari 2021 om 14:37

    Hoi! Kan je de negerzoen hapjes een avond van tevoren maken? Groetjes Leonie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *