Kip Madras
Het is tijd voor een topper met rijst. Het is tijd voor kip madras! Als ik rijst eet dan eet ik het liefst een gerecht zoals deze. Rijst met een lekker sausje, vlees (meestal kip) en groenten. Liefst ook lekker veel groenten. Als je een sausje uit een pakje koopt hoef je vaak niet zoKip Madras
Bewaren
Het is tijd voor een topper met rijst. Het is tijd voor kip madras!
Als ik rijst eet dan eet ik het liefst een gerecht zoals deze. Rijst met een lekker sausje, vlees (meestal kip) en groenten. Liefst ook lekker veel groenten. Als je een sausje uit een pakje koopt hoef je vaak niet zo veel groenten toe te voegen. Dat vind ik jammer en daarom heb ik bij mijn versie van de kip madras lekker veel groenten toegevoegd. Wortel en sperziebonen in dit geval.
Recepten van makkelijke maaltijden als deze kun je niet genoeg hebben. En het fijne is ook dat je dit bijvoorbeeld heel goed in een grote hoeveelheid kunt maken en kunt invriezen (hier vertel ik je later deze week meer over).
Heb je de maaltijden voor deze week nog niet rond? Vergeet dan niet de ingrediënten van dit gerecht op je boodschappenlijstje te zetten.
Note: Als je heel goed kijkt kun je de appel op mijn foto’s niet ontdekken. Toen ik mijn bordje al leeg had zag ik pas dat ik was vergeten de appel toe te voegen! Volgende keer voeg ik de appel wel weer toe, daarom heb ik het wel meegenomen in het recept.
Kip Madras
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten voor 4 – 5 personen:
- 400 gram kippendijfilets (of 3 kipfilets)
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm verse gember
- 1 ui
- 1,5 theelepel kerriepoeder
- 2 eetlepels kurkuma
- 1 rode paprika
- 1 wortel
- 1 appel
- 120 ml crème fraîche
- 500 ml kippenbouillon
- 1,5 eetlepel maizena
- 300 gram sperziebonen
Bereiding:
Kook de sperziebonen gaar in ruim water, zet dit hierna even weg.
Pers de knoflook, snijd de gember fijn en snipper de ui. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en gember hierin kort aan.
Snijd de kippendijen in blokjes en bak dit mee met het ui-mengsel. Snijd de wortel in blokjes, de paprika in reepjes en bak dit mee met het kipmengsel. Voeg de kerriepoeder en kurkuma toe en bak dit kort mee.
Voeg de kippenbouillon en creme fraiche toe en verwarm dit mee. Laat het geheel ongeveer 5 minuutjes pruttelen. Meng de maizena met een beetje koud water en meng dit met de saus. Snijd de appel in blokjes en voeg dit samen met de sperziebonen bij het kipmengsel. Verwarm dit kort mee.
Serveer de kip madras met gekookte rijst.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
25 reacties
Mathilde
Super lekker!! Ik serveerde het met seroendeng en dat maakte het helemaal af, bedankt voor het delen!
Gerrie Hackman.
Hallo Brenda, hoe kan ik creme frachse vervangen en hoe kan ik bouillon vervangen. Dit zijn produkten wat mijn maag en darmen en niet aan kunnen en bouillon mag ik niet vanwege mijn nieren. Hoop dat jij de oplossing voor mij hebt. Groetjes Gerrie Hackman.
eliza
Lijkt me een leuk recept, jammer dat er reclame over de ingredientenlijst heen bleef rollen zodat ik het niet kon maken
Brenda Kookt
Dat is gek Eliza, zo hoort het natuurlijk niet. Reclame-uitingen mogen nooit over de tekst van het artikel of recept heen vallen. Ik ga de technische mensen er naar laten kijken
Sandra
Zojuist vast de kip madras gemaakt voor vanavond. We krijgen visite en dan heb ik geen zin dan in de keuken te staan. Eerste keer dat ik dit recept maak, en meteen met visite, spannend!
Inge
Dit is onze favoriete recept, zo lekker vol met groente! Hij staat vanavond op het menu ?
Brenda Kookt
Wat leuk om te horen Inge, eet smakelijk!
Ohmydish
Vrolijke kleuren en goede smaken. Precies zoals een goed gerecht hoort te zijn! Krijg er spontaan trek van, leuk recept Brenda!
Jantine
Lijkt me lekker, ik ga het morgen maken. En de saus die ik overhoud kan ik gewoon invriezen?
Brenda Kookt
Wat leuk! En de saus die over is kun je heel goed invriezen
Patricia Piersma
Is er ook een alternatief voor maizena?
Monique
Hoeveel sperziebonen gebruik je? 250 gram?
Brenda Kookt
Ik heb 300 gram sperziebonen gebruikt (stom dat ik de hoeveelheid er niet bij heb gezet)
Tanja
Jummie, ik vind dit een heerlijk recept! Ik moet bekennen dat ik het gerecht tot nu toe alleen maakte met een pak van de bekende wereld gerechten maar zo lijkt het me veel lekkerder :-)Met zo'n romige kerrie saus en volop groente. Ik ga wel de wortelblokjes bij de sperzieboontje voorkoken, anders kan ik ze niet eten.
Wil
Lekker recept! Ik maak zelf een soortgelijk gerecht, maar gebruik daarbij kerry massala. Dat maakt het iets intenser van smaak. Ananas ipv appel is ook lekkere variant.
Sandra
Hi Brenda, gisteren hebben we dit voor het eerst gegeten. Heb je een tip om het wat meer spicy te maken?
Joan Kramer
Vanmorgen kip uit de vriezer gehaald. Vanmiddag dacht ik: wat zal ik ermee maken? Kip Madras. En het was weer heerlijk!!
Brenda Kookt
Wat leuk dat je er meteen mee aan de slag bent gegaan! Goed om te horen dat het in de smaak viel
Mylène
Deze ga ik vanavond nog maken! Lijkt mij heerlijk:)
Cheese and Chinese
Haha, dit maakte mijn vader vroeger altijd uit ene pakje en ik vond het nooit lekker! Maar zelfgemaakt moet ik het vast wel lusten!
Diana
Lekkere combinatie! Creme fraiche vervang ik waar het kan door sojaroom: net zo lekker en geen cholesterol. Ga ik binnenkort maken. Dank je wel voor het idee!
Brenda Kookt
Leuk! En niet te danken natuurlijk :)
Marlotte
Ah, ik vind dit altijd zo lekker. Al een tijdje niet meer op, ik ga snel weer eens aan de slag met kip madras!
Brenda Kookt
Doen!
Brenda Kookt
Je kunt bijvoorbeeld ook een papje maken van bloem