Appeltaart van appeltjes in amaretto
Bewaren
Een amaretto appeltaart die je geproefd moet hebben: appeltaart met appeltjes in amaretto.
Als er een taart altijd goed is, dan is het de Oud-Hollandse appeltaart. De gevulde taart met kaneelappeltjes met daarop het bekende ruitpatroon valt altijd in de smaak. En het aller lekkerste is het natuurlijk als je hem zelf hebt gebakken.
Dit recept is afgeleid van de appeltaart van een van mijn voormalige collega’s. De appeltaarten van Henny met appeltjes geweekt in amaretto zijn de lekkerste. Combineer dat met dit lekkere Oud-Hollandse appeltaartdeeg en je hebt hem: de lekkerste appeltaart.
Wanneer zet jij deze taart op tafel?
Amaretto Appeltaart
Ingrediënten
Extra benodigd: Springvorm met een diameter van 20 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze appeltaart van appeltjes in amaretto
Stap 1
Schil de appels, snijd deze in stukken en doe deze samen met amaretto in een kom of schaal die je kunt afsluiten. Laat dit ongeveer 3 uur afgesloten in de koelkast staan. Schep de appeltjes na 1,5 uur even om.Stap 2
Laat de appeltjes uitlekken in een vergiet en meng dit met een eetlepel suiker, kaneel en amandelschaafsel.Stap 3
Meng de bloem met het suiker en het zout. Snijd de boter in blokjes en kneed dit samen met het bloemmengsel, 1 ei en water tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat dit 30 minuten rusten in de koelkast.Stap 4
Vet de springvorm in en verwarm de oven voor op 180 ºC.Stap 5
Bestuif je werkblad met bloem en rol 2/3 van het deeg tot een grote lap van ongeveer 30 cm. Bekleed de springvorm met het deeg. Bestrooi de bodem met het paneermeel.Stap 6
Verdeel het appelmengsel over de springvorm. Rol het overige deeg uit en snijd hier repen van. Leg de repen kruislings in een raster op de taart. Druk de randen aan en bestrijk de bovenkant met geklutst ei.Stap 7
Bak de taart 1 uur in de oven, laat het afkoelen voor je hem serveert. Serveer eventueel met een lepel geklopte slagroom.Ingrediënten
Extra benodigd: Springvorm met een diameter van 20 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze appeltaart van appeltjes in amaretto
Stap 1
Schil de appels, snijd deze in stukken en doe deze samen met amaretto in een kom of schaal die je kunt afsluiten. Laat dit ongeveer 3 uur afgesloten in de koelkast staan. Schep de appeltjes na 1,5 uur even om.Stap 2
Laat de appeltjes uitlekken in een vergiet en meng dit met een eetlepel suiker, kaneel en amandelschaafsel.Stap 3
Meng de bloem met het suiker en het zout. Snijd de boter in blokjes en kneed dit samen met het bloemmengsel, 1 ei en water tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat dit 30 minuten rusten in de koelkast.Stap 4
Vet de springvorm in en verwarm de oven voor op 180 ºC.Stap 5
Bestuif je werkblad met bloem en rol 2/3 van het deeg tot een grote lap van ongeveer 30 cm. Bekleed de springvorm met het deeg. Bestrooi de bodem met het paneermeel.Stap 6
Verdeel het appelmengsel over de springvorm. Rol het overige deeg uit en snijd hier repen van. Leg de repen kruislings in een raster op de taart. Druk de randen aan en bestrijk de bovenkant met geklutst ei.Stap 7
Bak de taart 1 uur in de oven, laat het afkoelen voor je hem serveert. Serveer eventueel met een lepel geklopte slagroom.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
11 reacties
Veronique Voorn
Ik ga hem binnenkort zeker maken voor de kerst. De amaretto geeft een extra feestelijk tintje aan een doorsnee appeltaart. Leuk recept!
Miranda
Neem aan dat je ipv amaretto ook licor 43 kunt gebruiken?
esther
is dit gewone bloem of zelfrijzende
Tilly
Ben benieuwd, appeltjes staan in de koelkast in de amaretto. Gr. Tilly
Tilly
En hij is héérlijk, hoop dat het bezoek dat vanavond ook vind.?? Gr. Tilly
Elize | eatcooklove
Amai. Dat klinkt inderdaad als een heerlijke combi. Sowieso appel & amaretto = goud in handen. Stom dat ik eigenlijk weinig de moeite neem een appeltaart te bakken, terwijl het één van het lekkerste gebak is. Wie weet, binnenkort :)
Brenda Kookt
Snel doen hoor Elize, hij is té lekker!
jonna@burgertrutjes
Zo, dat is nog eens een lekkere variatie op de appeltaart. Thanks voor het recept!
Bernadet
Bij vierde ingrediënt van de appeltaart mist iets. 100 gram ..... .? plus een eetlepel suiker. Bedoel je 100 gram suiker? Lijkt me trouwens een heerlijke taart die ik zeker binnenkort ga maken.
Brenda Kookt
Het stond inderdaad een beetje gek beschreven. Maar ik bedoel inderdaad 100 gram suiker, plus een extra eetlepel suiker