Ga naar de inhoud

Traktatie: Indiaantjes (of pietjes)

Welkom bij de aflevering, knutselen met Brenda. Deze keer gaan we niet koken, maar laat ik zien wat Fem vorige week heeft getrakteerd op het kinderdagverblijf. Er hoort wel een klein verhaaltje bij, ik dacht dat ik schattige gekleurde pietjes had gemaakt, maar het bleken achteraf indiaantjes te zijn 😉 (Verder in dit artikel lees je hier meer over)

Omdat Fem in de Sinterklaastijd jarig is leek het me leuk om de traktatie op het kinderdagverblijf hierop aan te passen. Om iets in de sinterklaas-stijl te maken. Ik had altijd gedacht dat dit het moment zou zijn om iets lekkers te bakken of koken voor de kids. Ik ben namelijk niet echt een nette knutselaar. Maar het lastige is dat de kindjes vrij jong zijn (0 tot 4 jaar) en niet allemaal alles kunnen eten, de traktatie niet zo ongezond mag zijn én ik de traktatie van te voren moest kunnen maken.

 width=

In eerste instantie wilde ik (stoom)bootjes of huisjes maken van ontbijtkoek en deze versieren met pepernootjes en snoepjes. Maar dit bleek niet zo handig omdat ik de dagen voordat ze uit ging delen niet zoveel tijd had om dit in elkaar te knutselen. En daarbij zijn sommige kindjes op de groep ook te jong om dat te eten. Dus ging ik opzoek naar iets anders.

Toen ik via pinterest of google een plaatje tegenkwam dacht ik direct: hé dat zijn leuke gekleurde pietjes! Ik was meteen enthousiast en ging op zoek naar de benodigdheden.

Traktatie: Indiaantjes (of pietjes)

 width=

Pietjes – benodigdheden

Als basis voor de poppetjes kocht ik bij de Hema doosjes rozijntjes met een wit laagje er omheen. Dit was sowieso een schot in de roos, Fem is gek op rozijntjes. En bij Action kocht ik de wiebel oogjes, veertjes en papier.

Naast lijm, een schaar en een zwarte stift heb je verder niets nodig. Uiteindelijk heb ik nog washitape gebruikt voor de hoofdband van de indiaantjes, of de pet van de pieten 😉

 width=

Indiaantjes?!

Met een kleine moeite had ik 16 hele leuke pietjes gemaakt, vond ik. Tot ik de foto doorstuurde naar (schoon)moeder en vriendinnen. Iedereen zei direct: hé wat een leuke indiaantjes!

Indiaantjes? Het zijn pietjes, dat zie je toch!?

Blijkbaar was ik zo blind aan het zoeken naar pietjes dat ik niet wilde zien dat dit overduidelijk indiaantjes zijn. Achteraf kwam het allemaal super goed uit, Fem haar kroon was namelijk ook een indianentooi. Dus wat dat betreft paste de traktatie daar perfect bij.

Tip: Door een pietenmutsje te maken van bijvoorbeeld crêpe-papier kun je hier gemakkelijk wel (zwarte)pietjes van maken.

 width=

4 reacties

Femke

Ik vraag aan mijn zoontje van 5 wat dit zijn. Zijn eerste reactie: “pietjes!”

Laat een bericht achter

Nienke

Ze lijken inderdaad meer op indiaantjes maar het idee erachter is erg leuk.

Laat een bericht achter

Marja

Hoi Brenda, Om eerlijk te zijn vind ik het ook geen pietjes maar je verhaal was hilarisch! Ik zie het helemaal voor me...in de haast nog even een traktatie voor 16 kindjes maken n het moet met Sintererklaas te maken hebben....tja dan is een foutje snel gemaakt. En dat bleek ook. Maar ze zijn wel schattig hoor. Tot een volgende keer en de hartelijke groetjes ( en natúúrlijk een kusje voor Fem ), Marja?????

Laat een bericht achter

Dori

de pietjes waren niet zwart daarom werden ze niet herkend!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op