Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pre-order actie: ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 Makkelijk & Snel agenda 2022!


Pre-order actie:
ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Persoonlijke update: Babynieuws!

Ik had niet gedacht dat het zo lastig zou zijn om deze persoonlijke update te beginnen. Het is toch weer spannend om dit de wereld in te slingeren. Alsof het nu ineens ‘echt’ wordt en is. Maar je leest en ziet het goed, er is babynieuws!

Ik ben zwanger, Fem wordt begin september grote zus! We zijn super blij en dankbaar met deze gezinsuitbreiding. Ik kan niet wachten tot de zomer voorbij is ;) (klik hier om de aankondiging van de zwangerschap van Fem uit 2015 te bekijken)

In dit artikel geef ik jullie een korte update over hoe het met mij gaat, en wat de gevolgen zijn voor brendakookt.nl.

Persoonlijke update: babynieuws!

Leugentje om bestwil

Voor mijn gevoel heb ik de afgelopen tijd al veel voor jullie moeten verbloemen. Ik ben het zo gewend om altijd eerlijk tegen jullie te zijn, zowel op de blog als op social media. Maar dat kon niet altijd.

Zo had ik het tijdens de #backtonormalchallenge in januari niet altijd makkelijk. Als je niet zo lekker  bent en geen trek hebt om te eten is het lastig om op social media enthousiast over eten te zijn. Dit is ook de reden dat ik zelf minder vaak op de foto stond en minder filmpjes deelde via instagram stories. Ook was het de opdracht om bijvoorbeeld te ontbijten met yoghurt terwijl ik daar ‘s ochtends echt niet aan moest denken. En ik moet bekennen dat ik bij de eetdagboekjes wat dingen heb weggelaten. Vooral de eerste 1,5 maand at ik meer dan wat ik normaal gesproken doe.

Ook heb ik in het weekoverzicht een aantal foto’s moeten skippen. Vega filet american, hapjes waarmee we het familie en vrienden hebben verteld en deze ‘fotoshoot met de grote zus to be’ kon ik natuurlijk nog niet laten zien. In de editie van volgende week zal ik het goedmaken en deze foto’s met jullie delen.

De echte speurneuzen onder jullie hadden zelfs al kunnen weten dat ik zwanger ben. Vorige week deelde ik in mijn weekoverzichtje per ongeluk een foto van mijn agenda, waar een afspraak bij het echocentrum stond genoteerd. Zo stom! Toen ik hierop werd geattendeerd heb ik de foto meteen verwijderd ;)

Het eerste trimester

Het eerste trimester zit er bijna op. Voor mijn gevoel duurde het een eeuwigheid, namelijk al sinds 2e kerstdag. Met de kerstdagen, oud en nieuw, vriendenuitjes en borrelmiddagen met vrienden is het best lastig om ineens geen wijntjes te drinken. Alle smoesjes passeerde de revu, ik was niet lekker, was met de auto omdat er drie druppels regen vielen, de oppas was ziek… ;)

Ik voel me goed, en mag zeker niet klagen. De eerste 1,5 maand was ik overdag wel wat misselijk, vooral in de ochtend moest ik regelmatig kleine beetjes eten. De periode daarna was ik vooral erg vermoeid en had ik weinig energie. Maar nu gaat het de goede kant op, vooral overdag heb ik meer energie en nog belangrijker: ik heb ook weer inspiratie en zin om de keuken in te duiken. Zo fijn! Aangezien er qua content een heel zwangerschapsverlof is om voor te bereiden komt dat goed uit.

Gevolgen voor brendakookt.nl

Hier op brendakookt.nl zal er qua inhoud niet veel veranderen. Net als na de vorige zwangerschap wordt dit geen mama-blog. Wel zal ik tijdens de zwangerschap zo nu en dan een persoonlijke update of bijvoorbeeld een lekker kraamhapje delen.

Tijdens mijn verlof komen er gewoon artikelen online (deze bereid ik de komende maanden al voor), maar wordt de blogplanning aangepast. Ik moet nog even kijken hoe ik dit precies vorm ga geven, maar ik zit er aan te denken om tijdens de zomer en mijn verlof 4 keer per week een nieuwe recept of artikel te publiceren. Ik hoop dat jullie hier begrip voor hebben (maar dat verwacht ik eerlijk gezegd wel).

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

57 Reacties

 1. Mieneke James 23 februari 2018 om 13:01

  Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap. Ik hoop dat je weinig last hebt en dat jullie veel van de zwangerschap kunnen genieten. Verder hoop ik dat je het wat rustiger aandoet tijdens de zwangerschap. Ik geniet nog altijd van je website en als ik in rustiger vaarwater zit, weer andere simpele gerechten ga proberen (kwaadaardige hersentumor gehad). Veel liefde en geluk gewenst met de nieuwe aanwinst.
  Ik vindhet heel leuk dat je zulke leuke berichtjes kreeg.

  Liefs Mieneke

 2. Marina 23 februari 2018 om 14:18

  Gefeliciteerd met dit mooie nieuws!

 3. Lianne 23 februari 2018 om 15:21

  Wat een mooi nieuws, het ga jou/jullie goed!

 4. irene 24 februari 2018 om 17:32

  gefeliciteerd Brenda erg leuk dat je dochtertje een zusje of broertje

 5. Marion 24 februari 2018 om 21:33

  Allereerst van harte gefeliciteerd!
  Ik ben heel erg benieuwd waar dat leuke rekje met je boek erop te verkrijgen is.
  vind het zo leuk en wil het graag voor mijn eigen keuken aanschaffen.

  1. Brenda Kookt 24 februari 2018 om 22:05

   Dank je wel! Ben nog steeds erg blij met het rek, ik kocht hem bij Loods5.

 6. kristine 26 februari 2018 om 12:57

  Super leuk!
  Van harte gefeliciteerd!
  Ik heb twee dochters van bijna 6 en 1, super grappig is dat onze jongste ook Fem heet!
  En omdat je het toch niet zo heel vaak hoort, dacht ik even delen.
  Voorspoedige zwangerschap gewenst!

 7. Ria Scholtes 26 februari 2018 om 22:38

  Prachtig nieuws, ga nu maar genieten !! Geen zorgen maken, wij verhongeren niet hoor !

 8. Marloes de Vries 27 februari 2018 om 18:31

  Gefeliciteerd!! We lopen volgens mij precies gelijk :D Ik ben donderdag 13 weken. Leuk om je te volgen!

 9. Jolanda 27 februari 2018 om 19:53

  Och wat leuk !!
  Van harte gefeliciteerd met je 2de zwangerschap.

 10. Gerrit. 28 februari 2018 om 10:01

  Van harte gefeliciteerd met jullie tweede zwangerschap Brenda.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *