Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pre-order actie: ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 Makkelijk & Snel agenda 2022!


Pre-order actie:
ontvang nu een gratis bewaarmapje bij de scheurkalender!

Monchou kraamtaart met frambozen of blauwe bessen

Nu ik zwanger ben en iedereen het mag weten is het natuurlijk hét moment om lekere kraamhapjes met jullie te delen. In de aankondiging heb je deze kraamtaart misschien al voorbij zien komen? Het is een Monchou kraamtaart met frambozen of blauwe bessen.

Naast de mislukte soesjestoren (klik hier om deze te bekijken) wilde ik voor de aankondigingsfoto’s ook een lekkere kraamtaart maken. Omdat we nog niet weten wat het wordt moest de taart voor zowel voor een jongen of een meisje geschikt zijn. Blauw en roze dus!

Kraamtaart monchou recept

Monchou kraamtaart met frambozen of blauwe bessen

Wij zijn gek op monchoutaarten en daarom leek het me een goed idee om er kraamtaart van te maken. Je kunt de taart alleen versieren met muisjes, maar het is extra lekker om er wat extra’s aan toe te voegen. Deze keer ben ik gegaan voor blauwe bessen en verse frambozen. Om het glazuur en de zoete topping te compenseren heb ik de vulling van de kraamtaart minder zoet gemaakt.

Het fijne van een monchoutaart is dat het super simpel is om te maken. Binnen no time zit de taart in de springvorm. Het enige dat je dan moet doen is even wachten tot hij is opgesteven.

Kraamtaart monchou met blauwe besssen

Deze taart maak je voor de aankondiging van zwangerschap, babyshower of als kraamtaart wanneer de baby geboren is. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de taart helemaal roze of blauw te versieren als je weet wat het wordt.

Kraamtaart monchou met frambozen

Monchou kraamtaart met frambozen of blauwe bessen

45 minuten
+ 2 uur
12 - 16 punten

Ingrediënten

  • 250 gram bastogne koeken fijn verkruimeld
  • 100 gram boter
  • 200 gram MonChou
  • 500 ml ongeklopte slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 8 gram vanillesuiker of 1 zakje
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram poedersuiker
  • 3 eetlepels water
  • blauwe en roze muisjes
  • handje verse blauwe bessen
  • handje verse frambozen
  • *Extra benodigd: een bakvorm met diameter van 24 tot 26 cm

Bereiding

  • Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier.
  • Laat de boter in een pannetje smelten op laag vuur. Roer de koekkruimels door de boter tot dit goed gemengd is. Verdeel het koekkruim over de bodem van de springvorm, druk dit met de achterkant van een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
  • Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op. Meng de MonChou met de suiker en vanillesuiker luchtig. Klop de slagroom en het MonChoumengsel hierna door elkaar. Verdeel dit mengsel in de springvorm en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven.
  • Om ervoor te zorgen dat de muisjes aan de taart blijven plakken breng ik een laagje wit glazuur aan. Meng de poedersuiker met het water. Wil je het vloeibaarder hebben? Voeg extra water toe. Is het te vloeibaar? Voeg extra poedersuiker toe. Verdeel het glazuur voorzichtig over de opgesteven taart.
  • Bestrooi de kraamtaart tot slot met muisjes, frambozen en blauwe bessen.

Kraamtaart monchou jongen of meisje

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

7 Reacties

  1. Marjolein 9 maart 2018 om 13:07

    Erg leuk recept! Ga ik zeker proberen wanneer onze kleine geboren is :) Alleen zijn muisjes niet zo erg gezond om te eten wanneer je zwanger bent omdat er anijs en stoffen in anijs kunnen schadelijk zijn voor je ongeboren kindje.

    1. Brenda Kookt 9 maart 2018 om 14:58

      Er wordt geadviseerd kruiden zoals anijs met mate te eten tijdens de zwangerschap. Een puntje van deze taart of een beschuitje om voor te proeven kan geen kwaad hoor.

  2. Gemma 7 januari 2021 om 14:04

    Hi Brenda, zou je deze taart (zonder muisjes) ook kunnen invriezen een tijdje?

    1. Brenda Hoff 10 januari 2021 om 17:29

      Hi Gemma, wat een goede vraag. Met Monchou heb ik hier zelf geen ervaring mee eerlijk gezegd. Heb dit ook nog niet eerder getest. Zou wel ideaal zijn om te doen zodat je het in punten of stukken kunt invriezen. De taart voor de kraamvisite is dan al klaar.
      Misschien kun je zelf testen of het kan?

  3. Gea Hofstra 16 februari 2021 om 21:40

    Ik heb t recept gemaakt, maar taart wil niet opstijven. En proeft erg naar slagroom. Klopt de 500 ml slagroom – if kun je beter 250 ml gebruiken?

    1. Brenda Hoff 19 februari 2021 om 05:43

      Hoi Gea, 500 ml slagroom klopt. Maar ik neem aan dat je ook de monchou en klopfix hebt toegevoegd? Ik maak altijd deze verhoudingen, bij mij stijft hij altijd op

  4. Janne 26 februari 2021 om 10:21

    Hoi Brenda,

    Wat een leuke taart zeg.
    Vraagje kun je de glazuur en de muisje er wel al een dag van tevoren op doen?

    Groetjes Janne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept