Kruidnotenmuffins
Yum! Joor maakte deze lekkere kruidnotenmuffins voor ons. Een super lekker sinterklaasrecept. Ga je aan de bak voor het heerlijk avondje? Of gewoon omdat je zin hebt om iets lekker te bakken? Ga dan voor deze lekkertjes! Kruidnotenmuffins Ik hou van kruidnoten en ik hou van muffins. Dus toen ik...Kruidnotenmuffins
Bewaren
Yum! Joor maakte deze lekkere kruidnotenmuffins voor ons. Een super lekker sinterklaasrecept. Ga je aan de bak voor het heerlijk avondje? Of gewoon omdat je zin hebt om iets lekker te bakken? Ga dan voor deze lekkertjes!
Kruidnotenmuffins
Ik hou van kruidnoten en ik hou van muffins. Dus toen ik nadacht over recepten voor Sinterklaas voor op Brenda’s site was ik er snel uit: dat moesten kruidnotenmuffins worden. Maar gewoon wat kruidnoten door een muffinbeslag heen doen vond ik iets te simpel. Dus bedacht ik een supertoffe topping voor op deze muffins. Een beetje alsof je een appelkruimeltaart bakt, zo’n soort topping.
Die topping moest natuurlijk bestaan uit kruidnoten. Dus voor dit recept mag je lekker kruidnoten fijnslaan met een pan. Ideaal als je cadeautjesstress hebt zo rond Sinterklaas. Dus eigenlijk is dit hele recept een win-winsituatie: je hebt een superlekkere Sinttraktatie en na het maken van dit recept ben je ook nog eens heerlijk ontspannen en stressvrij. Wat wil je nog meer?
–> Ben je opzoek naar meer sinterklaasrecepten? Neem dan een kijkje op deze pagina.
Ingrediënten
Voor de topping
Voor de muffins:
Extra benodigd: muffintray of muffinvormpjes, keukenmachine
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kruidnotenmuffins
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een muffintray met muffinvormpjes of smeer ‘m in met boter of olijfolie.Stap 2
Start met het maken van de topping. Doe de pepernoten in een stevige plastic zak en sluit de zak af. Sla met een koekenpan op de zak totdat de pepernoten kapot zijn en je een soort gruis overhoudt. Meng dit gruis in een kom met de basterdsuiker, de roomboter en de kaneel totdat je een soort nat zand hebt. Zet dit even weg.Stap 3
Maak dan de muffins. Mix met de mixer de basterdsuiker met de eieren tot een geheel. Voeg dan de melk en de zonnebloemolie toe. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder, de baking soda en de koek- en speculaaskruiden. Voeg de beide mixen bij elkaar en mix tot een geheel.Stap 4
Snijd als laatste de pepernoten grof en voeg ze toe aan het beslag.Stap 5
Verdeel het beslag over de muffintray en –vormpjes. Verdeel vervolgens de topping daaroverheen.Stap 6
Bak de kruidnotenmuffins in 20 minuten totdat ze bruin en gaar zijn.Ingrediënten
Voor de topping
Voor de muffins:
Extra benodigd: muffintray of muffinvormpjes, keukenmachine
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kruidnotenmuffins
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een muffintray met muffinvormpjes of smeer ‘m in met boter of olijfolie.Stap 2
Start met het maken van de topping. Doe de pepernoten in een stevige plastic zak en sluit de zak af. Sla met een koekenpan op de zak totdat de pepernoten kapot zijn en je een soort gruis overhoudt. Meng dit gruis in een kom met de basterdsuiker, de roomboter en de kaneel totdat je een soort nat zand hebt. Zet dit even weg.Stap 3
Maak dan de muffins. Mix met de mixer de basterdsuiker met de eieren tot een geheel. Voeg dan de melk en de zonnebloemolie toe. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder, de baking soda en de koek- en speculaaskruiden. Voeg de beide mixen bij elkaar en mix tot een geheel.Stap 4
Snijd als laatste de pepernoten grof en voeg ze toe aan het beslag.Stap 5
Verdeel het beslag over de muffintray en –vormpjes. Verdeel vervolgens de topping daaroverheen.Stap 6
Bak de kruidnotenmuffins in 20 minuten totdat ze bruin en gaar zijn.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
5 reacties
Melanie
Ze waren echt super lekker. Degene die ik over had heb ik in een afgesloten trommel gedaan. Helaas was de volgende dag de bovenkant niet meer knapperig. Heb je een tip hoeik ze een volgende keer het beste kan bewaren?
Birgit
Klopt het dat je voor de topping pepernoten moet gebruiken en voor de muffins kruidnoten?
Brenda Kookt
Hoi Birgit, scherp van je! Je kunt voor beide kruidnoten gebruiken hoor.
Petra Hamers Delicaat
Ik had cupcake vormpjes gebruikt en dan loopt de topping uit. Heb het er terug op gestopt maar nu zijn ze wat rommelig. Hopelijk smaken ze wel lekker
Marja
Hoi Brenda, Ze zien er zalig uit en ik ga deze dus maken voor het heerlijk avondje! Bedankt voor het recept. Kom maar op met zulke recepten! Ik vind ze heerlijk en ze zijn uiteindelijk zo gemaakt. Waarschijnlijk zijn ze ook goed in te vriezen? Nogmaals bedankt ???? en tot een volgen keer. Hartelijke groetjes en een kusje voor Fem en Jill Marja??????