Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Foodfoto’s #57 – Voor het eerst kamperen! Mini vakantie

Kleine stapjes naar normaal. Dat is in deze editie van de foodfoto’s goed te zien. De kinderen gaan weer deels naar school en de opvang en ik heb mijn werkdagen weer een beetje terug.  Maar ook eten bestellen, mislukte pizza’s en quizzen met vrienden en een mini vakantie zie je terug in de foodfoto’s. We hebben voor het eerst onze caravan getest!

Feest! Kibbeling als lunch na school/werk. Zo lekker!

Take-away. We bestelden bij een nieuw restaurant in het dorp, Zwagers. Het restaurant zou halverwege maart openen, ivm corona ging dat niet door. Wel was het restaurant al open voor afhalen.  De carpaccio was zo lekker, misschien wel de lekkerste die ik ooit heb gegeten, en de spareribs vielen ook in de smaak.

Zo simpel, maar goed. Ravioli met pompoen en salie, met gebakken champignons, rucola en geitenkaas.

En toen ontdekte ik dat mijn 1-jarige dochter heeft ontdekt waar de hagelslag staat..

Quiz-avond met vrienden via Zoom. Zo leuk om iedereen weer even (via het scherm) te zien. Al blijft in het echt afspreken toch gezelliger, gelukkig kunnen we dat nu in kleine groepjes weer oppakken.

Kinder-barbecue.

Ontbijten in de tuin <3 #genieten

Ik ging voor het eerst zelf aan de slag met en BBQ-rub. Het lekkere recept dat ik hiermee maakte ga ik snel met jullie delen.

Kids op bed, en wij in het avondzonnetje nog genieten van de barbecue. Het lijkt wel vakantie!

Hoera voor mijn vader! Helaas geen groot feest zoals hij van plan was.

Links ziet er veelbelovend uit, rechts is een complete teleurstelling. We maakten voor het eerst pizza op de Bastard. Het deeg zag er super goed uit, beleggen ging ook goed. Alleen bleek mijn pizza toen te groot voor de pizzaschep. En het deeg kregen we heel moeilijk van het aanrecht op de barbecue. Uiteindelijk was het deeg en de pizza erg lekker, maar het zag er niet uit. Binnenkort gaan we voor de herkansing. Er komt een dag dat we perfecte pizza’s kunnen bakken ;)

Yes! Eindelijk mocht ik de inventaris voor de caravan uit de dozen halen en inruimen. We gaan voor het eerst de caravan testen! Voor mij is het zelfde de eerste keer dat ik ooit in een caravan slaap… nu maar hopen dat het me bevalt.

We verbleven afgelopen weekend op camping De Gouwe Stek, dit ligt serieus op 5 min rijden van ons huis. Een prima gelegenheid om onze caravan te testen. Het sanitair op de camping is helaas nog gesloten, dus het was ook fijn ook dat we eventueel thuis konden douchen.

Zou ik genoeg servies hebben? ;)

Story of my life, aangebrande pijnboompitjes…

Voor de eerste avond nam ik pastasalade mee. Omdat ik niet wist hoe het opbouwen van de voortent etc zou gaan durfde ik niet te hopen op een relaxte barbecue. Maar het viel mee. om 17.45 stond alles en kon de mini-vakantie beginnen.

Ontbijtjes met croissantjes uit de ‘Airfryer’ (is een ander merk).

Nog een voordeel van zo dicht bij huis zitten. Familie en vrienden die spontaan langskomen om te kijken hoe we er bij zitten. 

En zeg je camping, dan zet je skottelbraai. Zeker met het mooie weer dat wij hadden mag de barbecue natuurlijk niet ontbreken.

Ook nam ik CADAC’s Camping Kookboek mee waarvoor ik de recepten heb ontwikkeld, ik maakte de flammkunchen met zalm. Zo lekker!

Het campingkookboek kun je nu ook bestellen via mijn webshop, leuke tip voor Vaderdag!

Zon, zand, chippies en Heksenkaas. Wat wil je nog meer?

Het kamperen beviel ons erg goed, en de meiden ook. Ik kan niet wachten tot ze eind van de zomer weer mogen.  De eerste nacht was even wennen voor ze, met z’n tweetjes in het grote stapelbed. Vooral kleine Jill was aan het keten ;) Voordeel daarvan was dat ze de dag erna juist erg lekker heeft geslapen. Prima manier om te wennen aan een groot bed.

We sloten het weekend niet af op terras, maar in onze eigen tuin met pizza van BellaVita.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Reacties

 1. Astrid 4 juni 2020 om 08:57

  Camperen is dus goed bevallen Brenda. Heerlijk.

  1. Brenda Hoff 5 juni 2020 om 06:25

   Ja, zeker weten! Eerste nachtje even wennen, maar verder helemaal top! (had ik een paar jaar geleden nooit gedacht ;))

 2. Marjon (Uitgelezen) 5 juni 2020 om 12:12

  Wat een leuk overzicht weer en wat leuk dat het kamperen is bevallen. Ik ben ook een enthousiaste kampeerder (jaren met de tent en nu zo’n 8 jaar met caravan) en ik vind het ook heel leuk om bij de caravan te koken. Wij kokkerellen eigenlijk alleen buiten: op de skottelbraai of in de slowcooker (ideaal op de camping).

  1. Brenda Hoff 11 juni 2020 om 06:38

   Wat leuk dat je ook de slowcooker meeneemt met de caravan Marjon. Ik vermoed dat wij ook voornamelijk de slottel gebruiken. Misschien alleen binnen een eitje maken, of satesaus ofzo.

 3. Puck 7 juni 2020 om 09:38

  Heerlijk kamperen!
  Tip voor de pizza: leg het uitgerolde deeg op een stuk bakpapier en knip/scheur dit rondom de pizza af. Dan verbrandt de buitenste rand van het papier niet en kun je toch makkelijk je pizza opscheppen op en van de pizzasteen. 5 min op 250 graden, heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *