Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Foodfoto’s 58 | Eerste etentjes buiten de deur en de chocoladehemel!

 

Als ik de collage met foto’s hierboven bekijk word ik zo blij! Ik zie namelijk veel lekkers en gezelligheid. Thuis met familie en vrienden ging de barbecue aan, ik at (en werkte) weer voor het eerst buiten de deur en ging zelfs naar een eerste evenement ‘na corona’. En wat voor een, het was een ware chocoladehemel. Ik voelde me net Sjakie in de chocoladefabriek.

Zo fijn om weer op stap te gaan. Uiteraard met de nodige aanpassingen, maar ook daar geniet ik van.

Kijk snel mee naar mijn afgelopen weken in foodfoto’s:

Rode pesto in the making. Ik gebruik daar het liefst semi-zongedroogde tomaatjes voor. Hierdoor wordt het nog smeuïger en zachter van smaak.

Tostiparty! De laatste doordeweekse dag lunchen met z’n drietjes. Toen de basisschool weer volop open ging is Fem begonnen met een test-continurooster waarbij ze op school een boterham eet.

(er volgde btw de eerste maandag van de volledige schoolweek toch nog een lunch met z’n drietjes omdat Jill ineens koorts had, gelukkig lag het aan haar doorkomende kiezen en was ze snel weer fit)

PIZZA! En wat voor eentje, een perfecte pizza van de bastaard! Zo cool dat het ons gelukt is! In een later artikel zal ik delen wat er de vorige keer fout ging, en waarom het nu wel lukte om zelf hele lekkere pizza’s te bakken.

@ the office. Oftewel mijn zolder (waar het deze week waarschijnlijk takke-heet is ;))

Ik zit zo in een pitabroodjes fase. Met kaas, kip en sweet chilisaus, falafel. Maar kaas blijft favoriet, naast shoarma.

De kids wegbrengen en  in ruil thuiskomen met dit.. <3  ;)

Hoera voor de eerste keer lunchen en kort even werken buiten de deur. In het dorp, bij Smaak van de streek. Naast koffie en lekkers voor daarbij kun je er ook goed lunchen.

Ik nam het broodje brie met noten. Zo lekker!

Nog een keer Hoera, deze keer voor ons neefje Tygo die is geboren. Zo fijn dat hij er is!

Avondje thuis barbecueën, onze nieuwe hobby ;)

In plaats van een weekend weg met de vriendengroep maakten we er een gezellige zaterdag van. Overdag hebben we een fietstocht georganiseerd die per gezin gefietst werd, kids konden op verschillende locaties spelletjes doen en kregen wat lekkers.

Daarna brachten we de kids uit logeren, aten we snel een patatje bij de mini snackbar en..

.. een ijsje bij Vivaldi. En hadden we met de vriendengroep een Quiz-avond in de Drom. Super leuk om op deze manier toch weer samen iets te doen, en elkaar te spreken. Het was weer gezellig, zoals vanouds.

De dag erna was ik iets minder gezellig. Het gebeurt me echt nooit, maar ik had een kater. En toen ik weer trek at aten we Chinees.

Broodtrommeltje vullen voor onze grote meid. Ik kreeg wel de opdracht om er geen verrassingen meer in te stoppen, want dan had ze geen tijd meer voor haar broodjes…. ;)

Ik maakte de lasagne al forno van de blog. Nog steeds onze favoriete lasagne, hij is zo lekker!

Als ik aan de lasagne begin neem ik me altijd voor om heel veel dunne laagjes te maken, uiteindelijk is na 2 lagen pasta de schaal wel vol..

Doel is om nog een keer een lasagne te maken die je in mooie vierkantjes kunt snijden en die dan ook vierkant blijft. In plaats van uitloopt op het bord. (net zoals bij de wintersport in Oostenrijk)

Ik werkte bij Van der Valk in Hoorn, en lunchte met een salade met geitenkaas, spek een aardbeien. Het was lekker, maar ik kan hem zelf nog lekkerder maken denk ik. Dat ga ik doen, en dan zet ik het meteen op de foto zodat ik het ook met jullie kan delen.

Het was een hele productieve dag. Dit lekkers is allemaal uitgewerkt en ingepland voor jullie :)

Op Instagram deelde ik een post met lekkere combinaties. Voor mij zijn dat eieren me spek, bloemkool met ketchup en kipfilet met sweet chilisaus. Ik kreeg heel veel reacties van jullie met appelstroop en kaas. Had ik nog nooit zo op cracker of brood gegeten (wel bij de borrel, zoals hier), en dit is nu mijn nieuwe favorietje.

Ik mocht nog een keer op stap, deze keer naar Amsterdam. Hier opent 1 juli Tony’s Bar, en ik mocht alvast voorproeven. Een bar met allemaal gerechten met de chocolade van Tony Chocolonely. Oftewel: chocoladehemel. Zo lekker! Burgers van chocolade, de lekkerste taartjes en zelfs ook bitterballen met chocoaldedip. Ik had zoveel geproefd dat ik hierna even geen chocolade meer kon zien..

Klik hier voor meer informatie over Tony’s Chocolate bar.

En toen ik thuiskwam had Joost alvast gekookt. Super lief. Alleen had hij kaneel gebruikt in plaats van paprikapoeder voor de aardappeltjes ;)

Met een vriendin at ik (eindelijk) bij The Bambooroom in Hoorn. Dit is de oude Sweet Dreams op de Roode Steen. Niet meer Mexicaans, maar vooral tropische gerechten van over de hele wereld. Dim sum, Bao buns, roti kroketjes, rendang. Allemaal zo lekker!
Ook een tip als je vegan wilt eten in Hoorn, de kaart met vegan-gerechten is heel uitgebreid. Al kozen wij wel voor gerechten met vlees en vis.

OMG afgelopen weekend ontdekte ik, via een bericht op Facebook, dat de meeste kruidenmolentjes 2 standen hebben! Voor een grove en fijne korrel. Wisten jullie dit?? (op Instagram bleek serieus dat bijna niemand dit wist!!)

Weekend..

.. gezellig barbecueën met vrienden. 

Vaderdagontbijtje in de tuin..

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

 1. Marjon (Uitgelezen) 23 juni 2020 om 13:25

  Voor mij ook heel lang geleden dat ik een kater had… Niet leuk ? Leuk overzicht weer!

 2. Carolina van Raaij 26 juni 2020 om 14:09

  Top Brenda, super leuk.
  Fijn dat het allemaal zo kan, dat je dit met ons wilt delen, je fans.
  Geniet er van.
  Grt uit Cuijk aan de Maas
  Carolina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *