Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Foodfoto’s #61 | Verplicht vakantie vieren

Back to work was het plan, maar dat liep iets anders.Na 3 weken campinglife zou ik de laatste week van de schoolvakantie weer aan de slag. Maar de hittegolf zorgde er voor dat ik deze week toch ook van de vakantie heb genoten. ‘s Morgens vroeg en ‘s avonds werken en daartussen zoveel mogelijk afkoeling zoeken met de meiden.

Ik laat jullie in deze foodfoto’s ook nog iets nieuws zien, en de afgelopen 2 weken ging ik weer lekker aan de slag. Kijk mee naar de foodfoto’s!

Onverwachts gaat soms op zijn best, barbecue met onze ouders en schoonouders.

Ik was van plan de laatste week van de schoolvakantie half te werken, en allemaal klusjes in huis en de keuken aan te pakken. Zoals het bakken van de macarons van de culi-kit van Estee Stooker. Door de hitte werd het nog een weekje verplicht vakantie vieren ;)

Dit ziet er mega relaxt uit. En dat was het ook, alleen zaten op rechts man, kids en onze vrienden. Plus nog heel veel mensen die ook aan het IJsselmeer gingen afkoelen ;)

Allemaal weer thuis na vakantie, dus gezellig barbecueën, borrelen en bijkletsen met vrienden.

Dagje varen in de polder, zo lekker met het windje. En daar horen natuurlijk hapjes bij ;)

Barbecue mee zodat we lekker lang op het water konden blijven en langs de kant een hapje konden eten, tussen het zwemmen door.

Yum!

Bij de kapper ging ik alvast aan het werk, hier maakte ik de vorige editie van de #foodfoto’s, de campingeditie ;)

Lunch bij Strandpaviljoen Zoete Zee in Medemblik.

En onze eigen barbecue mag natuurlijk ook weer aan, zo blij met het meubel dat Joost heeft gemaakt! Deze keer gingen we voor forel voor ons en frikandellen voor de meiden. Geen foto deze keer helaas..

Afsluiter van de vakantie: bij het pannenkoekenhuis. Houtlust heeft wat mij betreft de lekkerste pannenkoeken. Ik ging voor half-half. De tango is mijn favoriet, maar een simpele appel/spek is een goede tweede.

Als je weer bloemkool met aardappelen eet is de vakantie echt voorbij.. Toch vind ik het heerlijk om weer normaal te eten en weer meer ritme te hebben in de dagen.

#backtowork!

Yeah! Daar is ie dan! Ik kan nog geen scheurkalender laten zien, maar wel het handige mapje dat je er nu bij kunt bestellen. Hij is zo mooi! Zo bewaar je je favoriete recepten uit de kalender overzichtelijk bij elkaar.

Klik hier voor alle informatie. En bestel je de scheurkalender en het mapje direct? Dan heb je hem volgende week als aller eerste in huis! 

Er worden weer heerlijke gerechten gefotografeerd. Uiteraard ga ik ze hier snel met jullie delen!

De meiden in hun nopjes: BeFrank had bananen over en stuurde me bananen op mee te koken en om te schenken aan een doel/stichting (ik bracht ze naar stichting Merakel in Lutjebroek).

Met de meiden bracht ik ook bananen langs bij de buren. Ze hadden het er maar druk mee ;)

Natuurlijk gingen we ook met de bananen aan de bak. Bananenbrood, zo lekker!

Yum! Aangezien ik na de vakantie weer een beetje gezonder wil eten heb ik de hoeveelheid suiker van dit recept gehalveerd en de boter weggelaten. Resultaat is een compacte maar zachte cake. Lekker!

Zondagsontbijtje.. <3 (ook al is het misschien een vreemde combinatie)

Pizza van de Bastard, wij zijn helemaal fan! Ik krijg veel vragen over hoe wij dat doen, binnenkort zal ik er een artikel over schrijven. (al zijn er bij ons ook nog verbeterpunten, zoals de bloem op het plankje vervangen door polenta)

Geen idee wanneer ik dit voor het laatst heb gedaan: verse spinazie koken. Als we gekookte spinazie eten dan koop ik meestal ingevroren spinazie.

Verse spinazie eten we meestal zo: roergebakken met ui, knoflook, champignons en paprika.

En helemaal in stijl testen we de nieuwe spinazieburger van Stegeman.

Pluspunt: de verpakking is voor de helft van karton en kun je heel gemakkelijk scheiden van het plastic.

Het resultaat: de spinazieburger is heerlijk. Het heeft structuur en smaak. Ik vind het zelf een van de betere vleesvervangers. De paprikaburger is een van onze andere favorieten. Deze verwerkte ik laatst in een lekker recept, bekijk het hier.

Mijn favoriete ontbijtje: yoghurt of kwark met muesli en fruit.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *