Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

10 vegetarische recepten

Volgende week is de Nationale Week Zonder Vlees. Net als voorgaande jaren doen we hier op Brenda Kookt ook dit jaar weer aan mee. Om je alvast te inspireren voor een week zonder vlees en vis geef ik je vandaag alvast vegetarische receptinspiratie met 10 vegetarische recepten.

Zelf eet ik niet vegetarisch, maar ik merk wel dat we thuis steeds minder vlees eten. Inmiddels eten we 1 dag per week bewust vegetarisch. En vaak zijn dat ongemerkt zelfs 2 of 3 dagen.

5 jaar geleden werd ik altijd een beetje raar aangekeken aan tafel als er een dagje geen vlees op tafel stond. Het werd echt gemist. Nu wordt er vaak niet eens meer om gevraagd, en was het zelfs Joost zijn idee om minimaal 1 dag in de week standaard geen vlees  of vis te eten thuis.

Vegetarische recepten

Eten zonder vlees

Vegetarisch eten wordt belangrijker en nu moet ik zeggen dat ook makkelijker wordt om lekker vegetarisch te eten. Zo is het schap met vleesvervangers in de supermarkt ontzettend divers. En soms lijkt de vleesvervanger zoveel op het stukje vlees dat je het identiek is qua smaak en structuur/mondgevoel.

Ook buiten de deur is vegetarisch (of zelfs vegan) eten steeds gemakkelijker. Er is meer verkrijgbaar dan een omelet of kaasburger. En online zijn er inmiddels heel veel vegetarische recepten te vinden.

Ook op Brenda Kookt hebben we inmiddels een grote selectie vegetarische recepten online staan. Soms gebruiken we hierbij een vleesvervanger, maar vaker is dit niet het geval. Voor dit artikel heb ik 10 lekkere recepten zonder vlees geselecteerd. Ik ben benieuwd welk recept jullie favoriet is.

10 Vegetarische recepten

Klik op de titel of afbeelding van het gerecht om het recept direct te bekijken.

Gegratineerde courgetteschotel

Gegratineerde courgetteschotel

Gegratineerde courgetteschotel uit de oven. Van gele en groene courgette met knoflook en tijm. Kaas en een roomsausje maken de schotel nog lekkerder. Samen met aardappeltjes maakt dit een complete maaltijd..

Bekijk recept
Gegratineerde courgetteschotel

Gegratineerde courgetteschotel

Gegratineerde courgetteschotel uit de oven. Van gele en groene courgette met knoflook en tijm. Kaas en een roomsausje maken de schotel nog lekkerder. Samen met aardappeltjes maakt dit een complete maaltijd..

Bekijk recept

Kun je na dit lijstje meer vegetarische recepten gebruiken?

Op deze pagina vind je het lijstje dat ik vorig jaar deelde. En hier vind je alle vegetarische recepten van Brenda Kookt bij elkaar.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *