Ga naar de inhoud

10x pannenkoek recepten

Het is vandaag Nationale pannenkoekendag, en dat laat ik natuurlijk niet aan me voorbij gaan. Ik ben gek op pannenkoeken. En nu we zo veel thuis zijn moeten we er ook maar een (pannenkoeken)feestje van maken, toch? In dit artikel deel ik 10 variaties op pannenkoek recepten.

Pannenkoeken saai en altijd hetzelfde? Ik dacht het niet! Je kunt er juist heel veel kanten mee op. Dik of dun gebakken, zoet of hartig belegd of gevuld bijvoorbeeld. Het is alweer 3 jaar geleden dat ik een overzicht met pannenkoekenrecepten deelde op de blog. Daarom vond ik het tijd voor een nieuw overzicht. We kunnen deze roerige en onzekere tijd wel wat lekkers gebruiken toch?

10x pannenkoek recepten

Ik kan me voorstellen dat het misschien wat kort dag is om vandaag nog pannenkoeken te eten. Ik las online ook dat bloem niet zo goed verkrijgbaar is op dit moment. Maar dit weekend of volgende week mag het ook nog hoor. Laat je lekker inspireren!

De basis

Laten we beginnen met de basis. De Hollandse pannenkoek. Een dunne pannenkoek belegd met stroop (mijn persoonlijke favoriet), jam, kaas, spek, appel of poedersuiker. Altijd goed!

Mijn basisbeslag voor pannenkoeken is een topper. En wil je eens wat anders? Ga dan eens voor eipannenkoeken. Deze zijn luchtiger dan de traditionele pannenkoek.

Ingrediënten mee bakken

Naast een pannenkoek beleggen kun je de ingrediënten natuurlijk ook mee bakken. Spek en appel blijft mijn favoriete combi, dit bestel ik meestal ook bij het pannenkoekenhuis. Maar deze appeltaart pannenkoek is ook een topper.

Ook kun je zelf variëren door bijvoorbeeld groenten of andere type fruit of vlees mee te bakken. Een paar combinaties:

  • prei en salami
  • champignons, paprika en ham
  • spinazie en kaas

Tip: je kunt ook gaan voor een pannenkoek met Nutella 😉

Gevulde hartige pannenkoeken met spinazie

Gevulde pannenkoek

Een gevulde pannenkoek is ook erg lekker. Wat dacht je van deze versie met spinazie? Ook lekker met een mengsel met gehakt of kopblokjes. En wat dacht je van een pannenkoek met courgette, brie en honing?

Ontbijtpannenkoekjes van banaan

Ontbijten met pannenkoeken

Mijn favoriete ontbijtpannenkoekjes. Een basis van ei met banaan, eventueel met haver en extra vers fruit. Deze vallen bij kinderen ook erg in de smaak!

pannenkoekmuffins

Pannenkoeken met een twist

Pannenkoeken met een twist? Maak er leuke mufiins van! Je kunt ze vullen, of versieren met wat je (of je kids) lekker vindt.

Pannenkoekjes met groente

Liever gezonder en groen? Deze broccolipannenkoekjes zijn dan een aanrader. Geen ‘echte’ pannenkoek, maar wie weet trappen de kids er in 😉

pannenkoekentaart met lemon curd

Pannenkoekentaart

Misschien een idee voor Pasen, maak deze Pannenkoekentaart met lemon curd. Feestelijk, en heel erg lekker!

 

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op