Ga naar de inhoud

24Kitchen&Cottages (interview met Rudolph)

24Kitchen&Cottages 01

Dé kookzender van Nederland, 24Kitchen, organiseert dit voorjaar voor het eerst een compleet culinair weekend voor iedereen die van eten en koken houdt. 24Kitchen&Cottages!

17 tot en met 20 april wordt bungalowpark Center Parcs De Eemhof in Zeewolde omgetoverd tot culinair walhalla. Tijdens het 24Kitchen&Cottages weekend staan samen genieten van lekker eten, koken en entertainment centraal.

Ik ben er in april bij en als voorproefje mocht ik bellen met Rudolph van Veen. Ik stelde hem een aantal vragen over dit unieke weekend. Lees snel verder!

24Kitchen&Cottages 02

Ontstaan van 24Kitchen&Cottages

2 jaar geleden toen 24Kitchen een jaar bestond is er een eerste 24Kitchen evenement in de Heineken Music Hall georganiseerd, 24Kitchen on Stage. Dit was een kooktheatershow waar de fans van 24Kitchen de chefs in een andere setting konden zien. Een stuk persoonlijker dan op de televisie of op de website. Dit smaakte naar meer!

Rudolph gaat zelf al een aantal jaar naar kook- en patisserieforums in de wereld. Tijdens deze forums verblijf je meerdere dagen in een hotel waar verschillende workshops en seminars worden georganiseerd. Dit is niet alleen leerzaam maar ook gezellig. Een ideale kans om anderen met dezelfde interesse te leren kennen. Op de een of andere manier wilde hij dit naar Nederland halen.

Hieruit is 24Kitchen&Cottages ontstaan. Het is ontzettend Nederlands om met z’n allen (familie, vrienden of collega’s) een weekend naar Center Parcs te gaan. Een culinair weekend Center Parcs met 24Kitchen is het antwoord hierop.

Programma

Het programma van 24Kitchen&Cottages is heel divers. De Nederlandse chefs van de kookzender hebben allemaal een rol in het programma. Een greep uit het aanbod van evenementen: workshops, kookcolleges, een delicatessenmarkt en live cooking.

Rudolph geeft aan dat het programma steeds uitgebreider wordt, op de website is het complete programma te bekijken. Het is uniek, en alleen voor de mensen die het weekend aanwezig zijn. Rudolph gaat zelf een kookcollege geven over alles met chocolade. Ook zijn er onderdelen waar de bezoekers mee mogen koken. Op deze workshops kunnen bezoekers zich via de website van 24Kitchen&Cottages inschrijven.

Het fijne van dit culinaire weekend is dat je het verblijf kunt aanpassen aan je eigen behoeften. Je bepaalt zelf aan welke onderdelen je wel en niet deelneemt. Rudolph geeft als voorbeeld: Twee leden van het gezin willen graag meedoen aan een kookworkshop, en de anderen niet. De twee kunnen een kookworkshop volgen terwijl de anderen lekker bij het zwembad relaxen. Zo ben je met zijn allen een weekendje weg maar doe je je eigen ding.

Rudolph kijkt zelf het meeste uit naar het geheel. Het contact met de kijkers, maar ook met de 24Kitchen collega’s. Tussen de opnames van 24Kitchen door zien ze elkaar niet zo vaak daarom is het juist leuk om dit weekend samen te zijn.

Restaurants

De verschillende restaurants op het bungalowpark worden ook betrokken bij het 24Kitchen thema. Qua restaurantkeuze is er op het park voor ieder wat wils, bijvoorbeeld een luxe restaurant, brasserie, buffet etc. De chefs van 24Kitchen worden gematcht aan de restaurants. In de restaurants wordt de signature dish van de chefs aan het menu toegevoegd.

Naast 24Kitchen&Cottages stelde ik Rudolph een paar extra vragen over andere ‘kookdingen’

Kiezen

Ik heb Rudolph gevraagd wat hij het leukste vindt, koken of de patteserie kant. Rudolph kan (en hoeft gelukkig) niet kiezen tussen deze twee. Koken is iets voor elke dag en dat kan uitgebreid maar ook heel snel. Bakken is meer een traktatie of voor het weekend. Je eet niet iedere dag een taart. Bakken voelt wat dat betreft meer als een hobby, iets extra feestelijks.

Favoriete gerecht

Één favoriete gerecht kan Rudolph niet opnoemen. Wel weet hij heel goed wat hij het leukste vindt aan het koken. Dit is het maken van een menu. De weg naar het etentje toe is al een feest, de voorpret. Dat je een heel programma maakt, dat maakt koken leuk! Koken doe je niet voor jezelf. Het is het leukste om de gezichten van je gasten te zien als ze je eten opeten.

Nieuw kookboek

Ik vroeg Rudolph wat hij door de weeks thuis kookt, en toen gaf hij mij een primeur. In april komt namelijk zijn nieuwe kookboek uit: Rudolph Kookt, met als ondertitel: ‘De makkelijkste recepten voor iedereen’.

Dit is hét kookboek dat Rudolph altijd al heeft willen maken. Een boek die je je zoon of dochter meegeeft als ze op zichzelf gaan wonen. Een basis kookboek met gewone mensen eten zoals Rudolph het noemt. Geen poeha maar gewone gerechten. Denk aan de lekkerste ovenschotels, wokschotels en maaltijdsoepen. Het boek bevat 150 makkelijke recepten uit Rudolph zijn eigen keuken. Dit zijn de gerechten die hij thuis ook kookt, en serveert als hij bezoek krijgt. Geen sterrenrestaurant menu maar eten voor alle dag.

 

In dit artikel mist een foto van mij met Rudolph. Eigenlijk hoort dat bij een interview toch? De foto ontbreekt omdat we telefonisch hebben gesproken, maar ik beloof dat ik in april tijdens 24Kitchen&Cottages voor die foto ga zorgen.

Ga voor het complete programma van 24Kitchen&Cottages, en meer informatie naar de website.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op