Ga naar de inhoud

Amusetour Amsterdam-Zuid

Amusetour Amsterdam Zuid 12

Als ik in Amsterdam ga eten belanden we meestal in het centrum of de Pijp. Verder in Amsterdam kom ik eigenljik niet. Daarom was het tijd om samen met twee vriendinnen culinair Amsterdam-Zuid te ontdekken. En dat deed ik door mee te doen aan de Amusetour. Bij een amusetour loop je op een zondagmiddag langs verschillende restaurants, ieder restaurant serveert een lekkere amuse met bijpassende wijn.
In dit artikel laat ik je zien bij welke 8 restaurants we zijn geweest, wat mijn indruk was én (niet onbelangrijk) wat we hebben gegeten.

Sing Sing

Ons startpunt was de Sing Sing. Toen we hier naartoe liepen konden we ons niet voorstellen dat in deze straat een leuk restaurant Maar niets is minder waar. Sing Sing is zeker een leuk restaurant (een van de leukste waar we zijn geweest die middag als je het mij vraagt). Het is een gezellig restaurant gecombineerd met een bruine kroeg. Ook buiten op het grote (eventueel verwarmde) terras kun je heerlijk plaatsnemen in verschillende zitjes. Dit deden wij ook, heerlijk in het najaarszonnetje.

Amusetour Amsterdam Zuid 01
Sing Sing serveert Aziatische gerechten, gecombineerd met de invloeden van een Franse barsserie. Specialiteit is sushi en sashimi. Wij aten Kushiyaki, een gegrild spiesje met pittig rundvlees, Nam Jim en verse koriander. Een smaakvol spiesje met daarbij frisse komkommer. De Nam Jim is een soort Aziatische pesto heb ik me laten vertellen, lekker! Klein nadeel was dat we geen bestek kregen en het tomaatje moesten afhappen maar verder was het een goed begin van een heerlijke middag.

Bond

Ook bij Restaurant Bond namen we plaats op het terras, de terrasverwarmers zorgde ervoor dat we lekker zonder jas konden zitten. Bond bevind zich in een rustige straat met veel nette fietsen, een contrast met wat ik gewend ben in Amsterdam 😉

Amusetour Amsterdam Zuid 04
Omdat ik niet binnen geweest ben in het restaurant kan ik je niet uit eigen ervaring vertellen hoe de sfeer in het restaurant is. Wel kan ik je vertellen wat we aten: een romige palingsoep met Hollandse garnalen en groene kruidenolie. Eerlijk gezegd ben ik niet zo van de paling, de soep was erg zout. Maar omdat het een amuse was, en dus geen groot bord, kreeg ik het gemakkelijk op. De amuse was naar mijn mening een beetje simpel. Maar dit geldt niet voor de reguliere kaart van Bond. Deze zag er goed uit, een tikkeltje exclusief maar niet duur, een hoofdgerecht kost gemiddeld € 25,-.

Roberto’s Restaurant

Roberto’s Restaurant bevind zich in het Hilton Hotel, een stijlvol restaurant dus. Roberto’s serveert Italiaanse gastronomie. Persoonlijk moest ik er in dit restaurant een beetje aan wennen dat het personeel geen Nederlands praat, maar de service is uitstekend. We zaten hier heerlijk in het zonnetje, het leek wel zomer. De amuses die geserveerd werden pastte goed bij de zomerse-sfeer, het was namelijk een selectie van Italiaanse stzzichini.

Amusetour Amsterdam Zuid 05
We kregen een caprese, een focaccia met daartussen iets van varkensvlees en truffelmayonaise om in te dippen. Heer-lijk! Roberto’s  serveerde geen standaard wijn, we mochten kiezen tussen een Aperol Spritz of een Prosecco. Wij namen de prosecco, maar voor een kleurrijke foto hadden we beter de Aperol kunnen nemen, dit zag er feestelijk uit. Om het toilet te bezoeken was een hele toer door het hotel nodig, door twee gangen en zelfs het oversteken van de (drukke) lobby. Leuk om dit eens te zien. Wist je dat er verschillende winkeltjes en zelfs een kapsalon gevestigd zijn in het Hilton Hotel?

Chang-I

Chang-I serveert de innovatieve Chinese keuken, dit straalt het restaurant ook uit. Veel zwart meubiliar, maar er heerst wel een gezellige warme sfeer. Dit is het eerste restaurant dat geen terras heeft, maar we zaten er niet minder lekker om. Het was  gezellig druk met amusetour-gasten en zelf vergaten we hier ook bijna dat we nog meerdere restaurants langs moesten.

Amusetour Amsterdam Zuid 06
We kregen hier twee amuses: Ossenhaas van de grill met een mousse van aardappel en sojaboon en gemarineerde zalm met een kroepoek van garnalen en een krokantje (ik denk dat dit truffel was maar dit weet ik niet zeker). Beide amuses waren lekker fris en vol van smaak.
Omdat ik (nog) niet zoveel verstand van wijn heb zeg ik hier niet zoveel over in dit verslag. Ik vind wijn snel lekker (vooral witte), maar de rode wijn die bij Chang-I geserveerd werd was duidelijk geen doodgewone. Met een diepe druif, aardbei en een vleugje vanille was het ontzettend lekker. Pluspunt was dat hier ook water op tafel stond. Daarvan lustte we ook wel een glaasje na 3 verschillende wijnen op de vroege zondag middag.

Conservatorium Hotel, Tunes Restaurant by Schilo

Ik wist niet zo goed wat ik van het Conservatorium Hotel moest verwachten. Maar wauw wat een mooi gebouw, en wat een goede service. Als je voor het pand staat kun je je niet voorstellen dat het zo groot is. En zo mooi, vooral ook de overdekte binnentuin.

Amusetour Amsterdam Zuid 07
Hier aten we de beste sushi ooit (tot nu toe) namelijk de Conservatorium Roll. Sushi met paling, Amsterdamse ui en komkommer. Lekker met een beetje gember, wasabimayo en uiteraard soyasaus. Na deze roll houd ik ineens wel van paling. Ook de wijn smaakte hier ontzettend goed.

Brasserie Van Baerle

Bij Brasserie van Baerle werden we naar de eerste verdieping geleid, alle deelnemers van de Amusetour konden hier terecht. We konden we niet relaxed zitten, maar moesten staan. En eerlijk gezegd vond ik dit niet zo gezellig, en zag ik er een beetje tegenop. Maar dat viel alles mee, we stonden ‘gezellig aan’. Voordat de wijn werd ingeschonken mocht je een lootje trekken, de gelukkige won een fles van de wijn die hier werd geschonken. Je raad het al: ik was de gelukkige!

Amusetour Amsterdam Zuid 08
Bij Brasserie van Baerle stonden we toch gezelliger aan dan we dachten, het trio met strijkinstrument werkte ook zeker sfeerverhogend. Hier niet één amuse, maar liefst drie! En we mochten ze allemaal proeven:
Een vegetarische amuse: salade van pompoen en appel met pannacotta van geitenkaas in filodeeg. Vooral de geitenkaas met filodeeg was erg naar mijn smaak.
De vis-amuse was octopus met venkel, tandori, massala en een salade. En vlees was toch wel het meest naar mijn smaak,  (een topper) een terrine van kalfswant en kalfstong met een crostini van dragon, kervel en Hollandaise saus. Samen met de gewonnen wijn gingen we verder, op naar het College Hotel!

College Hotel

Het College Hotel ziet er van binnen heel anders uit dan je verwacht, en ook hier gaat er een behoorlijke ruimte schuil achter de gevel. Wat me hier vooral opviel is dat het erg lekker rook in de lobby en de gang (naar lekker eten), dat beloofd wat!

Amusetour Amsterdam Zuid 10
We aten hier een salade van kingcrab met appel, kerry crostini en rozebottel. Erg lekker, dit herinnerde me eraan dat ik thuis ook eens krab moet eten, dat doe ik namelijk nooit. Voor mijn gevoel was deze amuse wel weinig qua omvang. Dit kwam misschien ook doordat we bij Brasserie van Bearle net drie amuses hadden gegeten.Je verwacht misschien dat we aardig vol raken van de amuses, maar dat valt best mee. De wijn maakt hongerig denk ik, en het zijn telkens kleine hapjes waardoor je eigenlijk nog meer wilt eten.

Solo

We hebben Solo expres voor het laatste bewaard omdat dit restaurant zich aan het Museumplein bevind. Het leek ons gezellig daar te eindigen. Dit was geen verkeerde keuze, al was het bij Solo minder druk dan we verwachtte.

Amusetour Amsterdam Zuid 11Na een middag met zeven lekkere amuses en dito wijnen sloten we af met een rilette van gerookte makreel met daarbij een kroketje van Hollandse garnalen en gemarineerde tomaat. Vol van smaak. Super lekker. Een betere afsluiter hadden we ons niet kunnen wensen.

Lijkt het je leuk ook eens een amusetour mee te maken? Dat kan! In verschillende steden wordt de amusetour georganiseerd, ga voor meer informatie naar de website.

 

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op