Ga naar de inhoud

Cycling Diner 2013

Cycling diner 6

Na het grote succes van vorig jaar besloot ik dit jaar weer met vriendinnen een “Cycling Diner” te houden. Tijdens de Cycling Diner fietsen we van huis naar huis om op ieder adres een gang te nuttigen. Vorig jaar organiseerden we het op zaterdag, we gingen vanaf 16.00 uur 6 adressen af. Dit jaar was het onmogelijk om op een zaterdag een datum te vinden waarop we allemaal konden (drukbezette dames). Dus planden we het op een zondag. We gingen voor 4 stops, 4 gerechten dus. Zo hebben we op iedere locatie meer tijd om van het gerecht te genieten, en hoeven we ook niet zo snel te fietsen. Én de gerechten mochten deze keer dus ook iets groter zijn.

In groepjes van 2 meiden (plus eventuele bijbehorende boyfriends) bedenken en bereidden we de gerechten. Ik was ontzettend benieuwd naar wat de anderen gemaakt hadden. Zelf was ik (weer) bij het hoofdgerecht ingedeeld. Het blijkt dat de meeste vriendinnen toch liever een voor- of nagerecht maken in plaats van een hoofdgerecht. Het hoofdgerechten laten ze daarom liever aan mij over. Maar ik moet zeggen dat ik het hoofdgerecht ook altijd het lastigste onderdeel van een etentje vind. Er wordt (vooral door de mannen) vaak toch een stuk vis of vlees verwacht en je wilt het liefst dat iedereen het lekker gaat vinden. Maar je wilt er wel iets speciaals van maken. Omdat we met 13 personen zijn is het een kleine uitdaging om een compleet hoofdgerecht te bereiden.

De eerste locatie kreeg de opdracht om koffie en thee met iets lekker te verzorgen. Dat is niet helemaal gelukt. We werden namelijk feestelijk verwelkomt met cocktails en fruitstokjes. Erg origineel, lekker, fris én zomers!

Cycling diner 1

Daarna sprongen op de fiets door naar het voorgerecht. Intussen vloeide de wijn (en bier voor de mannen) rijkelijk. Onderstaand plaatje kregen we voorgeschoteld, dat ziet er toch super lekker uit? En dat was het ook! Een rijk wortelsoepje met een carpaccio met avocado. Een heerlijke combinatie, dit ga ik zelf zeker ook een keer maken. Het recept heb ik inmiddels van de meiden ontfrutseld, ik plaats het binnenkort op mijn blog zodat je het ook kunt maken.

Cycling diner 2

Hup, op de fiets richting het volgende dorp. Gelukkig hadden we ook deze editie van de cycling weer mooi weer. Ik moet er niet aan denken dat we in de regen van huis naar huis moeten fietsen.

Als hoofdgerecht hebben we gevulde kipfilet met daarbij een honingjus, homemade aardappelballetjes én een frisse salade met perzik gemaakt. Een lekkere combinatie, al zeg ik het zelf.
Het was wel even passen en meten om alles (voor 13 personen) in mijn oventje te krijgen. Voor de cycling begon hebben we alles al klaargemaakt en voorgegaard. Toen we bij ons hoofdgerecht-adres aankwamen hoefden we het alleen nog op te warmen in de oven, en de salade te mengen. De recepten van deze gerechten verschijnen binnenkort op mijn blog.

Cycling diner 3

Als toetje schotelden de meiden ons een lekkere omgekeerde cheesecake met aardbei voor. Voor de bodem waren chocolate chip cookies gebruikt, super lekker bij de frisse cheescake en zoete aardbeien.  Een heerlijke afsluiter van deze top middag/avond met vriendinnen en onze boys.

Cycling diner 4

Ik vond het weer super leuk om te zien dat iedereen zo zijn best heeft gedaan en een lekker gerecht heeft bereid. Zelfs de meiden die eigenlijk niet zo van koken houden. Cycling Diner editie 2013 was een succes, volgend jaar weer?

Heb je ook een groep vrienden waarmee je gezellige etentjes organiseert? Hoe organiseren jullie dat met een groep vanaf 10 personen?

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op