Ga naar de inhoud

De koelkast van.. Brenda!

de-koelkast-van-brenda

Het is tijd voor iets nieuws, een nieuwe rubriek op brendakookt.nl. We nemen een kijkje in de koelkast! Bij deze trap ik af met mijn eigen koelkast.

Ik vind een koelkast iets persoonlijks en vind het heerlijk om stiekem even een kijkje in andermans koelkast te nemen. Is de koelkast vol, of juist bijna leeg? Liggen er veel verse producten in, of juist kant en klaar maaltijden? Ligt alles netjes naast elkaar of is het een chaos?

Mijn koelkast is altijd goed gevuld, mijn zusje paste laatst op Fem en toen we thuiskwamen zei ze: jeetje wat is jouw koelkast vol! De dag erna moest ik boodschappen doen dus voor mijn gevoel was hij bijna leeg. Vooral met verjaardagen en bijvoorbeeld het maken van een kookboek is het passen en meten. Soms past er echt niet meer bij omdat ik ook taarten en hapjes in de koelkast moet bewaren. Voordeel is dat we in de winter jarig zijn, ik bewaar dan soms ook taarten of dergelijke in de schuur als het buiten koud is (tip!).

Vind je het ook leuk om in de koelkast van een ander te kijken? In wie zijn koelkast zou je een kijkje willen nemen? 

de-koelkast-van-brenda-inhoud

Wat is jouw eet-stijl?

Mijn eet-stijl noem ik ‘normaal en vers’. Ik eet alles: vlees, vis en vega. Ik koop steeds meer biologisch maar niet altijd en ook niet alles. Ik eet vers en probeer gebalanceerd te eten, van alles wat. Gezond, maar ook ongezond dus daar horen ook echte boter en suiker bij. En chocolade.

Wat is je guilty pleasure?

Mijn guilty pleasure is iets dat ik altijd in huis heb maar wat niet in de koelkast staat: een lepeltje pindakaas. Met een beetje pure hagelslag.

Welk gerecht eet je het liefst iedere week?

Ik zou willen zeggen: pannenkoeken! Maar dat kan ik niet iedere week eten denk ik. Dan is het op een gegeven moment niet lekker meer. Maar stamppot eet ik in de herfst en winter graag iedere week. Heerlijk! En dat is niet saai of eentonig. Regelmatig maak ik een stamppot met spekjes en goede rookworst, maar ik maak er ook een andere variaties mee. Bijna iedere groente is geschikt om een stamppotje mee te maken.

Hoe vaak doe je boodschappen?

1 keer in de week haal ik de grote boodschappen. Tussendoor haal ik verse groenten, fruit en eventueel vis en vlees bij.

Wat staat er altijd in jouw koelkast?

Mijn koelkast is altijd goed gevuld. Melk, boter, eieren en yoghurt zijn altijd aanwezig (ik bewaar eieren altijd in de koelkast). Ook heb ik altijd wel iets van kaas in huis en er staan altijd veel open potjes in mijn koelkast. Mosterd, sambal,  truffelmayonaise, maple syrup en dat soort dingen.

Ook staat er altijd wel een bakje (of meer) met restjes eten in de koelkast. Dit eet ik op als lunch of is voor Fem. (handig zo’n kind die kleine beetjes eet ;))

Heeft alles in de koelkast een vaste plek?

Ik houd van een overzichtelijke koelkast dus alles staat zo’n beetje op dezelfde plek. Ik kan er niet zo goed tegen als alles door elkaar staat en ik moet zoeken naar de kaas of mayonaise.

In de deur bewaar ik boter, kleine potjes en open pakken en flessen. De bovenste plank voor de voorraad pakken yoghurt, melk en sap. Daaronder veel potjes met zuur, mayonaise (verschillende soorten) en maple syrup. Hier staan ook altijd wel een paar bakjes met restjes. Daarna volgen 2 planken met van alles wat, net wat er in huis is. En hier staan ook altijd eieren bij en vlees of vis dat we gaan eten. De onderste plank is voor het broodbeleg en kaas, maar ook ingrediënten voor salades zoals geitenkaas en zongedroogde tomaatjes. In de groentelade bewaar ik niet alleen groenten maar ook geraspte kaas en spekblokjes die op voorraad zijn. (wel verpakt uiteraard)

Wat komt er nooit in jouw koelkast?

Voor bier, wijn en fris hebben we een tweede koelkast die in de kelder staat. Dit komt er in deze koelkast dus niet in. Verder bewaar ik komkommer en tomaten altijd buiten de koelkast. Ketchup ook.
En wat mijn koelkast echt niet in komt (omdat ik het niet lekker vind) zijn bloedworst en ik houd ook niet van blauwe kaas.

Wat doe je met restjes uit de koelkast?

Ik ben gek op boodschappen doen en haal dan ook regelmatig te veel in huis. Ik mezelf nu aan het aanleren om minder weg te gooien en een dag in de week (liefst de dag voor ik de grote boodschappen haal) restjes op te maken door ermee te koken. Dit verwerk ik in gerechten of bijvoorbeeld in een soep, ovenschotel of omelet. Ook is het handig dat ik restjes groenten nu bijvoorbeeld gebruik voor het eten van mijn dochtertje Fem. Dit kook ik regelmatig van te voren en vries ik in porties in.

 

8 reacties

Annelies

Wat leuk om te zien. En wat een leuke broek heb je aan (voor zover ik het kan zien haha.)

Laat een bericht achter

Paula

Wat een leuk item! Jouw koelkast ziet er bijna net zo uit als de mijne; met zelfs bijna dezelfde producten hahaha :-) en zelfs hetzelfde merk....Vraagje: is het beter om eieren onderin de koelkast te bewaren, in plaats van bovenin?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Oh echt!? Wat toevallig! Ik zou eerlijk gezegd niet weten of het beter is om eieren onderin te bewaren. Volgens mij is de deur ook een hele goede plek daarvoor, maar eigenlijk hoeven eieren niet in de koelkast bewaard te worden.

Nicole

Ik hou van dit soort kijkjes in iemands leven :) Wat me als eerste opviel is dat jou koelkast zo opgeruimd is ;) Bij ons ligt alles op en over elkaar, haha. Ik ben benieuwd naar de volgenden in deze serie :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Volgens mij vriend ziet het er inmiddels iets minder opgeruimd uit. Maar iedere x als ik boodschappen heb gedaan zet ik alles weer netjes op zijn plek.

Daniëlle

Leuk om te lezen! Altijd leuk om even in iemands koelkast te kijken!

Laat een bericht achter

ohladybake

wat een leuke rubriek ik vind het ook fijn om te zien hoe iemand anders zijn koelkast eruit ziet hij ziet er zeer overzichtelijk uit...daar ben ik wel een beetje jaloers van :-) liefs

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Oh echt? Hah , als ik boodschappen heb gedaan zet ik altijd alles netjes op zijn plek terug.

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op