Ga naar de inhoud

De koelkast van… Yvette van Boven

Yvette van Boven - koelkastYes, we krijgen weer een kijkje in een koelkast! En deze keer is de aflevering extra leuk: Yvette van Boven laat namelijk haar koelkast zien én geeft antwoord op mijn vragenvuur.

Yvette kennen jullie allemaal wel toch? Van haar Home Made kookboeken-serie, columns en recepten voor Volkskrant Magazine, Libelle en Delicious. Leuk weetje: de illustraties bij de artikelen maakt ze ook zelf! En ze presenteert natuurlijk haar eigen tv-programma Koken met van Boven voor de VPRO. Zo’n heerlijk programma, lekker down-to-earth. Yvette maakt het niet mooier dan het is. Daar houd ik van.

 

De koelkast van Yvette van Boven

Een (culinaire) duizendpoot dus! Het leven van Yvette draait om het creëren van recepten en lekker eten. Benieuwd hoe haar koelkast er uit ziet, wat Yvette écht niet lekker vindt en wat ze serveert als vrienden komen eten? Lees dan snel verder! 

De koelksat van Yvette van Boven_koelkast

Yvette vertel eens..

Wat is jouw eet-stijl?
We eten wat ik moet koken voor een recepttest, dat is altijd wel lekker, meestal veel groenten.

Waar komt jouw liefde voor goed en lekker eten vandaan?
Ik weet het niet. Mijn zus heeft het ook dus het zal wel in onze genen zitten…

Welk product zouden meer mensen moeten kennen en meer mee moeten koken?
Knollen, er zijn zoveel soorten en je kunt er zoveel mee.

Wat komt er niet bij jou op tafel, wat vind je écht niet lekker?
Ik moet me nog even over insecten heen zetten.

Hoe vaak sta je thuis in de keuken?
Elke dag. Elke middag en soms ook ‘s morgens.

Welk gerecht eet je het liefst iedere week?
Iets met bonen, chili bijvoorbeeld. Lekker pittig. Of cassoulet! Jaaa cassoulet!

Wat is je specialiteit in de keuken?
Ik houd erg van bakken: brood, cake of taart dat maakt niet zoveel uit.

Wat bereid je als familie of een grote groep vinden komt eten?
Iets waar iedereen van kan opscheppen. Grote schalen vol. Cassoulet bijvoorbeeld. En dan zelf confit de canard maken. Lekker.

 

“De liefde voor eten zit denk ik in mijn genen”

 

Heb je een guilty pleasure?
Tony Chocoloney met karamel en zeezout en sperziebonen of dolma’s uit blik, zo uit het blik eten. JA DAT DOE IK STIEKUM.

Hoe vaak doe je boodschappen?
Bijna elke dag, maar ja het is mijn werk.

Wat is het lekkerste dat er ooit in jouw koelkast heeft gestaan?
Te moeilijk om te zeggen, mijn koelkast zit altijd ramvol lekkers.

Wat staat er altijd in jouw koelkast?
Boter, kazen, yoghurt, home made komboucha, mosterd, mayo, hot sauces, marmelade, veel experimentjes, wijn (in de onderlades, zie je niet op de foto) en heel erg veel groenten.

Heeft alles in de koelkast een vaste plek?
Jep.

Wat komt er nooit in jouw koelkast?
Mijn hond.

Wat doe je met restjes uit de koelkast?
Die verwerk ik bijna altijd in iets anders.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op