Ga naar de inhoud

Easy – Bill Granger

Bill Granger Easy

Als ik eenmaal een kookprogramma op televisie heb gevonden dan blijf ik kijken. Zo ook naar de programma’s van Bill Granger. In de programma’s van Bill het gaat er rustig en ontspannen aan toe. Meestal kookt hij het gerecht en eet hij dat daarna op met familie of vrienden. De gerechten in Easy zijn hiervoor bedoeld. Puur en lekker kalmpjes aan koken en dit vervolgens opeten met familie of vrienden. Gek genoeg had ik nog nooit een gerecht van Bill gekookt. Tot ik Easy in handen kreeg.

Bill Granger Easy

Het is een mooi fris boek, ingedeeld in verschillende hoofdstukken, allen vernoemd naar een ingrediënt die in het betreffende hoofdstuk centraal staat. Zo vind je een hoofdstuk over een stuk kip, visfilets, lamsbout, gehakt + saucijzen, een portie pasta, een zakje rijst, een plakje kaas, een doos eieren, een plak chocolade en meer.

De recepten zijn ontzettend gevarieerd. Quinoa, salsa’s, risotto, anti pasto, aardappelen, sauzen, chocoladetaart, allemaal vertegenwoordigd in dit kookboek. Kip is altijd goed, Bill laat een aantal heerlijke combinaties met kip zien. Het hoofdstuk over gehakt + saucijzen vind ik verrassend. Dit zie je niet vaak uitgebreid terug in kookboeken, terwijl het (bij ons) wel vaak op tafel staat. Leuk hier mee te combineren er er eens iets anders mee te doen.

Ik vind dit een heel fijn kookboek. De recepten die ik er tot nu toe uit heb gekookt waren allemaal een succes. Ideaal op een easy sunday, maar ook prima te doen als je na een dag werken thuiskomt en zeker als er vrienden komen eten. Als wij een etentje hebben pak ik dit boek er zeker bij.

Bill Granger Easy

Pluspunten

  • Een handig kookboek dat je er zo even bijpakt, niet alleen in het weekend.
  • Lekkere easy recepten, geen moeilijk gedoe.
  • De recepten zijn redelijk gezond, maar ook aan zoetigheid is gedacht.

Minpunten

  • Geen inhoudelijk minpunt, maar ik vind soms lastig dat niet bij iedere foto staat welk gerecht het is. De ene keer moet je een pagina naar voor, de andere keer een pagina terug.

Bill Granger Easy

Ben je opzoek naar een fris kookboek met veel verschillende gezonde gerechten waarbij je niet lang in de keuken hoeft  staan? Dan raad ik je Easy van Bill Ganger aan. Pure gerechten zonder poespas.

Easy is uitgegeven door Fontaine Uitgevers, fotografie door Mikkel Vang.  Dit kookboek is verkrijgbaar bij de boekhandel en kost € 27,95.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op