Ga naar de inhoud

Foodbloggers TAG

Foodbloggers tag

Bij beautyblogs zie ik regelmatig zogenoemde TAGS voorbij komen. Een ‘TAG’ is een lijstje met vragen in een bepaald thema die door de blogger beantwoord worden in een geschreven blogpost of videoartikel. Het leek me leuk om een vragenlijstje of TAG te beantwoorden zodat jullie mij beter leren kennen. Omdat Brenda Kookt een foodblog is wilde ik dat de TAG een relatie met food had, echter heb ik geen food TAGS kunnen vinden. Daarom besloot ik zelf een tag samen te stellen, zie hier de Foodbloggers TAG. Ben je een (food)blogger en lijkt het je ook leuk deze TAG te doen? Neem de vragen dan gerust over. (Als je geen foodblog hebt maar het toch wilt overnemen noem je de TAG een Food TAG ;-))

Foodbloggers TAG

1. Sinds wanneer heb je een passie voor eten en koken?

Als kind vond ik het al leuk om te kijken naar mensen die aan het koken waren, ik keek bijvoorbeeld graag naar kookprogramma’s op tv. Zelf kookte ik nog niet, ik hielp mijn moeder soms met het bakken van een appeltaart maar niet echt met koken.
Het echte koken is begonnen toen mijn vriend op zichzelf ging wonen en we samen gingen eten. We kookten altijd zelf want als hij alleen at dan nam hij meestal iets makkelijks. We begonnen voorzichtig met de Hollandse pot en gerechten uit pakjes en zakjes. Doordat ik het steeds leuker vond ben ik me er steeds meer in gaan verdiepen en dingen gaan proberen, hierdoor werd koken mijn passie.

2. Wie is je grootste kookheld?

Voor mij is er niet één grote inspiratiebron of kookheld. Wel keek ik ‘vroeger’ vaak naar Jamie Oliver en Nigella Lawson, al heb ik tegenwoordig meer met de gerechten van Donna Hay.

3. Wat is je favoriete gerecht dat vroeger voor je gemaakt werd?

Ik ben bang dat ik dan toch moet gaan voor de Pannenkoeken van mijn moeder. Die zijn te lekker. Haar geheim is om een beetje olijfolie, geraspte appel én kaneel aan het beslag toe te voegen.

4. Wat lust je niet?

7 jaar geleden had ik je een hele waslijst kunnen geven met dingen die ik niet lustte of eigenlijk niet dacht te lusten. Denk aan pasta (ja echt waar ik vond die substantie van pasta maar niets), tomaten, appels (en fruit in het algemeen), ananas,  havermout, sla, snert..

Bovenstaande dingen eet ik inmiddels allemaal wel. Ik sta tegenwoordig open voor nieuwe smaken en daardoor probeer ik ook veel. Maar ik lust geen zoute haring, rijstepap en griesmeelpudding. Verder wil ik bijna alles proberen, al eet ik geen vieze dingen zoals slakken en levende beesten zoals ze bij Fear Factor deden en bij Expeditie Robinson doen. Ik denk dat ik zoiets echt niet door mijn keel zou krijgen.

5. Welk gerecht uit de Hollandse keuken vind je het lekkerst?

Ik ben erg van de Hollandse keuken, gemiddeld staan er bij mij twee keer per week aardappelen op tafel. In dat geval ga ik voor andijviestamppot met spekjes. Maar ik hou ook erg van witlof met ham en kaas uit de oven, al vermoed ik dat dat niet een typisch Nederlands gerecht is.
Maar het aller lekkerste vind ik een Hollands stoofpotje met draadjesvlees.

6. Welke keuken trekt jou het meest?

Ik ga dan toch voor Italië. Italiaans eten met goede ingrediënten is zooo lekker!

7. Beschrijf je kookstijl in vijf woorden

SIMPEL, GEZOND maar soms ook ONGEZOND (van alles dus), VARIATIE, zoveel mogelijk HOMEMADE en LEKKER.

8. Welk gerecht past het best bij je persoonlijkheid?

Dit is een lastige. Sowieso een gerecht waarbij je van te voren moet bedenken dat je het gaat maken, je moet het plannen (ik ben een planner). Maar het moet ook gezellig zijn, beetje comfort food en je moet er een gezonde en minder gezonde versie van kunnen maken, net in welke stemming je bent.

Dus dan zou ik gaan voor een ETON MESS. Niet omdat ik zo rommelig ben maar omdat eton mess van alles wat is.  Het is vol van smaak en je kunt er veel kanten mee op. Dit kun je eten met slagroom en ijs maar bijvoorbeeld ook met kwark. Daarbij kun je het een echt rommeltje maken maar je kunt het ook netjes stapelen. En de meringue moet je van te voren maken want dat duurt even.

9. Wat vind je belangrijk aan de voeding die je eet?

Het belangrijkste aan de voeding die ik eet vind ik afwisseling en eten waar je trek in hebt. Als ik iets eet dan wil ik er van genieten. Ik ben gek op brownies, toetjes en taart maar het is niet bepaald verstandig om dit dagelijks te eten. Als je over het algemeen gezond en afwisselend eet kun je soms ook lekker je boekje te buiten gaan aan heerlijke dingen die niet zo gezond zijn.

10. Je wordt gebeld: over een half uur vrienden voor de deur om te komen eten. Wat maak je?

Het moet sowieso iets zijn dat ik in huis heb, ik denk dat het een ovenschotel of wraptaart wordt met dingen die in de koelkast liggen. De ovenschotel maak ik meteen zodat het in de oven staat als de vrienden komen, dan zit ik al heel ontspannen op de bank 😉
Als toetje maak ik de last-minute appeltaartjes.

11. Wat wil je eten de avond voordat je amandelen geknipt worden en je daarna alleen perenijsjes mag eten?

Ik zou dan voor de witlof met ham en kaas uit de oven gaan. Of pannenkoeken, maar als ik die fijn snijd en met stroop eet kan ik ze misschien ook wel voorzichtig eten nadat mijn amandelen geknipt zijn.

12. Wat voor smaak ijsje kies je uit bij de ijssalon?

Sinds ik 10 jaar geleden voor het eerst naar Italië op vakantie ben geweest ga ik (met dank aan Kim) altijd voor yoghurt. Soms in combinatie met een bolletje tiramisu ofzo, maar er zit altijd een bolletje yoghurt bij.

Nu is het jouw beurt. Neem 1 van de vragen uit de TAG en beantwoord de vraag in een reactie hieronder, op deze manier leer ik jullie ook beter kennen.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op