Ga naar de inhoud

Foodblogweekend the report

Begin dit jaar plaatste Els een oproep op haar blog. Of er bloggers geïnteresseerd waren in en foodbloggersweekend. Het idee er achter: met foodbloggers een nachtje weg, lekker eten en elkaar leren kennen.In en opwelling heb ik me opgegeven. Vorige week vond dit weeeend plaats.
Vlak voor vertrek kneep ik hem wel een beetje, zou ik het wel leuk vinden? Zou ik iets hebben om over te kletsen? Gelukkig viel dit uiteindelijk erg mee. Het was een geslaagd weekend!

Els en Tessa hebben alles geregeld, met 15 personen zouden we in bungalowpark de Boshoek in Voorthuizen verblijven. (een erg leuk vakantiepark!!) We verbleven in een huis met 2 keukens,  ideaal als je met een groep foodies bij elkaar komt. Door omstandigheden waren we uiteindelijk met z’n 9en, jammer dat de andere blogsters er door omstandigheden niet bij konden zijn.

Foodbloggersweekend

We begonnen met een niet zo bescheiden high tea. Thuis hebben we allemaal iets lekkers gemaakt dat we meenamen voor bij de high tea. Opvallend was dat ik als een van de weinige en hartig hapje had meegenomen. Ik ben vergeten een foto van de high tea te maken maar de verrukkelijke brownies, stukjes arretjescake, zelfgemaakte (en gedecoreerde) koekjes, appelkardemoncake, truffelnoten en meer waren niet aan te slepen. Ideaal voor een eerste kennismaking met deze blogsters. Bij deze lekkere hapjes dronken we echte foodblogersthee van de theebrouwerij. Pauline kon er niet bij zijn, maar zorgde er wel voor dat we van heerlijke thee voorzien waren.

Foodbloggersweekend

Na de high tea kwam de borrel op tafel. Hier namen we lekkere Spaanse worst en kaas uit Zoeterwoude bij. Mijn hapje, omeletrolletjes, serveerde ik hier ook bij. Al stonden ze niet lang op tafel, voor ik het wist waren ze op. Eten, dat kunnen de blogsters wel!

Voor het avondeten had Els een super leuk idee bedacht, we gingen koken uit een ‘blackbox’. In tweetallen kregen we een kartonnen tas met ingrediënten toegewezen. De ingrediënten waren heerlijk vers. Een deel was gebracht door BioDichtbij, de overige ingrediënten hebben Els en Tessa persoonlijk opgehaald bij Biologische Tuinderij de Elzenkamp.
In het gerecht dat we maakten moesten alle ingrediënten uit de zak gebruikt worden, daarbij mochten we een aantal vrije ingrediënten pakken. De ingrediënten in de tassen hoorden bij bestaande recepten, achteraf werden deze recepten bekend gemaakt. De gerechten serveerden we als een buffet zodat iedereen wat kon pakken.

Foodbloggersweekend

Adele en Marina maakte een aardappelsalade met gerookte zalm.Dit hebben ze heel erg goed gedaan. Deze ingrediënten horen namelijk bij een aardappelsalade met gerookte zalm van Jamie Oliver!

Iris en Tessa maakte een heerlijk gehakt/groente mengsel met rijst. Het oorspronkelijke recept van deze ingrediënten was een tikkeltje anders. Namelijk een rijstsalade van Nombelina.

Foodbloggersweekend

Didi, Lotte en Simone mochten samen koken uit twee blackboxen. Ze maakte humus, bietensalade, tonijnsalade voor op het stokbrood en een spaghetti met courgette. De spaghetti hoorde bij Pasta al Limone van Pauline. Bietensalade en hummus hadden samengevoegd moeten worden tot een hummus van rode biet. Dat geeft niet, nu hadden we twee gerechten met de ingrediënten van een gerecht, dubbel genieten dus. De overgebleven ingrediënten behoorden tot een recept voor een htipiti-salade en rillettes de thon waarvan de bron onbekend is.

Samen met Els maakte ik bruschetta met gestoofde paprika en gemarineerde kip. Dit moest eigenlijk een broodsalade met paprika en kip zijn.

Na het eten moesten we eerst even uitbuiken en hadden we eigenlijk geen zin meer om een toetje te maken. Door al het geklets was het tenslotte alweer 22.30 uur geweest. Vraag je je af waar we het dan over hebben? Over blogs, eten, koken, fotograferen en recepten maar ook over de huisdieren (die ik niet heb), weekendjes weg en andere persoonlijke dingen.
Als toetje namen we uiteindelijk heerlijke verse aardbeien met yoghurt. Lekker eten hoeft tenslotte niet ingewikkeld te zijn.

Om de avond af te sluiten had Els een leuke culinaire quiz voor ons in petto. Mijn kennis bleek voor deze creatieve vragen helaas minimaal, Iris ging er met de winst vandoor. Na de quiz doken we moe maar voldaan ons bedje in.

Foodbloggersweekend ontbijt

Zondagochtend hebben we uitgebreid ontbeten (o.a. met restjes brownie en arretjescake) waarna we weer op huis aan gingen. Aangezien we uit alle hoeken van het land kwamen duurde het even voordat de meeste weer thuis waren.

Het was super leuk om de gezichten achter de blogs te leren kennen. Je hebt elkaar nog nooit gezien, sommige blogs kende ik niet, maar door dezelfde passie hebben we veel gemeen en veel om over te kletsen. Els en Tessa, bedankt voor de organisatie, het was goed voor elkaar! Wie weet krijgt het foodblogweekend volgend jaar een vervolg….?

Dit zijn de blogs van de bloggers die aanwezig waren bij het foodblogweekend:

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op