Ga naar de inhoud

Foodfoto’s Weekoverzicht #5 | De week van het kleine nieuwtje, plus foto’s die ik eerder niet kon delen

Wat een week! De week dat ik hét leuke kleine nieuwtje eindelijk online mocht zetten. Wat duurt het lang om zoiets meer dan twee maanden voor jezelf (en familie) te houden zeg. Maar nu mag iedereen het weten.

Verder was ik weer lekker aan het werk, buiten de deur en thuis in de keuken. Ik ben namelijk ook al begonnen met het voorbereiden van mijn zwangerschapsverlof. Nu zijn veel herfstgroenten nog beschikbaar, dat is straks hartje zomer vaak niet zo. Dus sommige gerechten kook ik nu alvast. In het weekend stonden er vooral gezellig dingen op het programma. Nu ik zwanger ben merk ik dat ik het in het weekend een beetje rustiger aan moet doen daarom probeer ik in het weekend niet meer te werken (dat lukt niet altijd want als ik vrij ben bedenk ik vaak juist een lekker recept dat ik wil koken).

Ik begin het weekoverzichtje met foto’s uit eerdere weken die ik toen nog niet met jullie kon delen, omdat het geheim was 😉

Laat ik beginnen met deze super mooi versierde soesjes 😉 Op zondagmiddag zagen ze er ontzettend mooi uit. Van de soesjes maakte ik een soesjestoren die ik wilde gebruiken voor de foto’s met de aankondiging van de zwangerschap.

Ik zette de toren weg in de koelkast, zodat ik hem de volgende ochtend kon pakken. ‘s Avonds voor het slapen gaan waren er al een paar soesjes afgevallen dus ik had al een klein vermoeden dat de toren er maandagochtend niet zo mooi uit zou zien.

Dit trof ik aan toen ik de koelkast open maakte. Oeps! Zo zie je maar dat er bij mij ook weleens iets mis gaat.

Gelukkig was er een back-up plan 🙂

Stiekem heb ik ook al een paar recepten gekookt die pas dit najaar (tijdens mijn zwangerschapsverlof) online komen. Een daarvan is deze.

Vriendinnen die drie weken geleden op de koffie kwamen hadden geluk, ik kon ze het leuke nieuwtje alvast vertellen. Mochten ze meteen taart proeven!

Maandag

Door naar vorige week. Tijdens het maken van mijn weekoverzichtje bekeek ik een paar vlogs op de tv. #multitasking Maandag is een soort halve vrije dag waarop ik thuis ben met Fem. Als zij gaat slapen ga ik aan het werk.

Na het middagslaapje drinken we samen een smoothie. Of moetie zoals Fem het noemt, ze is er dol op.

Dinsdag

Doordat ik de afgelopen tijd heel veel heb gekookt valt er genoeg uit te werken. Vandaag werk ik samen met Cindy (van de shop liefsvancindy) op locatie.

We zitten bij Eigenwijs, bij het Streekbos. WiFi is hier heel goed, nadeel is wel dat er maar op 2 plekken in het restaurant stopcontacten zijn.

Zoals je ziet zorgen we goed voor onszelf. Dit broodje met hummus, gegrilde groenten en vijgen/gembersaus is echt een topper.

En het is niet alleen maar lekker eten en kletsen, er wordt ook serieus hard gewerkt. Op locatie ben ik altijd productiever dan thuis. Alsof ik dan minder snel afgeleid ben.

En we sluiten de middag in stijl af, met nacho’s.

Voor het avondeten schuif ik aan bij mijn moeder, heerlijk! We aten gekookte witlof, dit heb ik in geen jaren meer gehad. Simpele gekookte witlof was vroeger mijn lievelingsgroente, maar thuis eet ik het nooit. Tegenwoordig ga ik met witlof met ham en kaas uit de oven (toevallig eten we dit vanavond ook ;))

Woensdag

Ik kook een gerecht voor de site en voor de foto heb ik kroepoek nodig. Er verdwijnt tijdens het koken al iets te veel in mijn mond..

Ondertussen kijk ik ook even naar het schaatsen.

‘s Avonds ploffen we op de bank met Homeland, en paaseitjes.

En als we in bed liggen checkt Joost nog even het artikel dat de volgende dag online komt 🙂 Aangezien dit onderwerp hem ook aan gaat vind ik het altijd fijn als hij het vooraf even leest.

Donderdag

Een dagje in de keuken! Dit is het eerst paasreceptje dat binnenkort online komt.

Maar wat veel toffer was vandaag, al jullie reacties op mijn blog en social media. Wat waren het er veel! Zo lief, we zijn echt overdonderd! Echt super bedankt!

Vrijdag

In de ochtend gaan we op vrijdag weer lekker zwemmen. Na het zwemmen mogen we altijd een koekje. Eigenlijk nam Fem het altijd alleen, maar sinds de zwangerschap kan ik na deze inspanning zelf ook wel wat te eten gebruiken, anders ga ik bijna van m’n stokkie.

We lunchen met een lekker gebakken eitje.

En kijken weer schaatsen. Het lijkt nu alsof die tv hier altijd aan staat, maar als er geen Olympische spelen zijn is dat niet het geval hoor 😉

Tijd voor een lekker oreo-koekje 🙂

Happy New Hair! Vriendinnetje Karin (is onlangs haar eigen kapsalon gestart, check Karin’s Haar ID) heeft me weer lekker geknipt en gekleurd. Nu durf ik eindelijk weer een selfie te maken.

Lekker borrelen met de meiden op de verjaardag van Sylvia.

Zaterdag 

Nadat ik met Fem en mijn moeder heb geshopt in Hoorn neem ik saucijzenbroodjes mee.

Fruitje voor 3

Zaterdagmiddag doe ik het even rustig aan, ik merk dat ik veel gedaan heb de afgelopen dagen. Terwijl ik op de bank zit (met een bakje fruit, op Instagram dachten volgers dat het snoepjes waren) vermaakt de rest van het gezin zich ook prima.

Zo fijn: om 18.00 uur kan ik gewoon nog een foto maken met goed licht!

Zondag

Zondag lunch ik gezellig met de ladies.

En einde van de middag vieren we dat mijn nichtje Zoë haar B-diploma heeft gehaald.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op