Ga naar de inhoud

Restotip: Happyhappyjoyjoy Amsterdam

Happyhappyjoyjoy

Op deze maandag deel ik geen nieuw recept, maar een fijne restotip in Amsterdam. Namelijk Happyhappyjoyjoy.

Als je me al wat langer volgt dan weet je vast dat ik niet bepaald een held ben met ‘buitenlandse keukens’. Ik ben niet altijd gecharmeerd van Aziatisch of Indisch eten en ben ook geen pittige eter. Buitenlandse gerechten zijn snel te heet voor mij. Maar natuurlijk vind ik het (inmiddels) wel leuk om uit mijn comfortzone te stappen en nieuwe dingen uit te proberen. En het fijne is dat je soms iets tegenkomt waar je wel fan van bent. Bij happyhappyjoyjoy was ik aangenaam verrast en heb ik heerlijk gegeten. Daarom tip ik jullie graag dit restaurant met Asian Streetfood.

Happyhappyjoyjoy east

Samen met Francesca, Monique en Pauline had ik hier een heerlijke avond bij de vestiging op de Oostelijk Handelskade in Amsterdam (perfect bereikbaar met auto en ov). Happyhappyjoyjoy is een initiatief van Julius Jaspers in samenwerking met IQ Creative (bekend van o.a. Mazzo, Nomads en Envy). Op de kaart vind je een hele fijne mix van Asian Streetfood: o.a. bao’s, dim sum en curry’s maar ook salades en noedels. Een mooie mix van zoet, zuur, zout, bitter en umami.

De EAST-vestiging heeft een grote tuin waar je met mooi weer heerlijk buiten kunt zitten. De rode lampionnen maken het extra gezellig en sfeervol. Niet alleen buiten maar ook binnen vind je deze terug samen met felle kleuren waardoor je voor je gevoel echt Azië binnenstapt.

De gerechtjes op de kaart zijn allemaal klein zodat je ze kunt delen en meerdere gerechtjes kunt proeven. Heel fijn, zeker als je (zoals ik) iets besteld en eigenlijk van te voren niet weet wat het is en of het je ding gaat zijn.

Nadeel is wel dat niet alles in meerdere stuks wordt gebracht. De buns bestel je per 1. En het is wel even wennen dat alles los van elkaar wordt gebracht. Als een gerechtje klaar is wordt het direct geserveerd. Zo kan het zijn dat de een zijn bun al op heeft als de ander zijn viskoekjes worden gebracht.

Happyhappyjoyjoy dessert

Mijn favorieten zijn de bao’s (echt een aanrader dit zijn gestoomde buns met peking eend, krokante kip of buikspek) de viskoekjes (ook al waren deze wel pittig) en de Vietnamese gehaktballetjes. Qua toetjes ben ik geen fan van de rijstpudding (terwijl mijn tafelgenoten dit juist heel erg lekker vonden) maar de bananenfritters waren meer mijn ding.

Happyhappyjoyjoy is een aanrader als je informeel en gezellig wilt eten en eens iets anders wilt of over de grens wilt eten. Wat mij betreft verrassend lekker, zeker een restaurant waar ik vaker heen zou gaan. Klik hier voor meer informatie.

Tip: Als je happyhappyjoyjoy bezoekt bekijk dan wel even goed naar welke vestiging je gaat, east of west. Zo was ik zo slim om op de tomtom de Bilderdijkstraat in te typen waardoor ik keurig voor de verkeerde vestiging midden in de stad stond 😉 

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op